קרטל אופק+ מרחיב את הקיצוץ בייצור הנפט ל-2025

הקיצוץ נועד לשמור את מחיר הנפט ברמתו הנוכחית, ואף לדחוף אותו לכיון ה-90 דולר לחבית, וזאת לאור היחלשות מחיר הנפט בחודש האחרון; איך הקיצוץ קשור לבחירות בארצות הברית?
 | 
telegram
(3)

בישיבת שרי הנפט של המדינות החברות בקרטל אופק + שנערכה בריאד הוחלט להרחיב את הקיצוץ בייצור הנפט אל תוך השנה הבאה, מה שככל הנראה ישאיר את מחיר הנפט גבוה יחסית, כלומר באזור ה-80 דולר לחבית, גם בחודשים הבאים. ההסכם על הרחבת הקיצוץ מתפרסם באותו יום בו מנפיקה ערב הסעודית מניות נוספות מחברת הנפט הלאומית ארמאקו. הנפקה שנועדה לגייס מיליארדים לצורך הגשמת היעדים הכלכליים של הממלכה. 

שמונה היצרניות הגדולות בקרטל הסכימו שהקיצוץ הוולונטרי של כ-2.2 מיליון חביות ליום יימשך גם בשנת 2025. על פי המסמך הקיצוץ ייפסק בהדרגה לקראת ספטמבר בשנה הבאה. הקיצוץ נועד לתמוך במחיר הנפט. במהלך אפריל נסחר הנפט בשיא של 91.17 דולר לחבית מסוג ברנט, אך מאז התמתנו המחירים, וכעת נסחרת חבית מסוג ברנט תמורת 81.6 דולר, וחבית מסוג WTI נסחרת תמורת 77.5 דולר. 

מחיר הנפט מושפע מהחלטות הקרטל מצד אחד, אך מהביקוש החלש יחסית מסין ומקומות אחרים בעולם עקב האטת הכלכלה מצד שני, וכן מעליית הייצור בארצות הברית ובמדינות שאינן חברות בקרטל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מחיר הנפט, ומחיר הדלק הנגזר ממנו מהווה נושא חשוב במהלך כל קמפיין בחירות בארצות הברית, וכך גם במהלך הקמפיין הנוכחי. הנשיא ביידן היה רוצה לראות את מחיר הנפט מתמתן מעט יותר, לכיוון 70 דולר או אף פחות. גם השפעת מחיר הנפט על האינפלציה מהווה גורם חשוב במערכת הבחירות הקרבה. הפדרל רזרב רוצה לראות את האינפלציה נעה לכיוון היעד שהוא 2%, על מנת להוריד את הריבית. הורדת ריבית היא מהלך שעשוי לסייע לנשיא ביידן במהלך הבחירות. 

בערב הסעודית, מצד שני, זקוקים לכספי הנפט כדי לסייע בשינויים שהיא מבקשת לעשות בכלכלתה, וביצירת מנועי צמיחה נוספים. נוצר מין מעגל סגור. כדיש ערב הסעודית תוכל להשתחרר מהתלות בנפט, היא צריכה הרבה כסף שמגיע מהנפט, ובכך היא תלויה בו אף יותר.

ביום ראשון הנפיקה ערב הסעודית כ-1% מחברת הנפט הלאומית ארמאקו על מנת לגייס כ-12 מיליארד דולר. בהנפקה הראשונית לציבור בשנת 2019 גייסה ערב הסעודית 25.6 מיליארד דולר. הממלכה משתמשת בכסף כדי להקים פרויקטי ענק, לא כולם מתגלים כהברקה כלכלית. בין השאר נבנית עיר גרנדיוזית במדבר, נבנה נמל תעופה בנלאומי ועוד. בריאד רוצים לראות את מחיר הנפט באזור ה-90 דולר על מנת לממן את הפרויקטים האלו. כך נוצרת התנגשות אינטרסים ישירה בין הממשל בארצות הברית לסעודים. 

כעת החוזים העתידיים על הנפט מסמנים שהדובים בדרך לניצחון. מחיר הנפט הצפוי בעוד שנה על סמך החוזים עומד על כ-73 דולר. סוחרי הנפט בניו יורק ומנהלי קרנות הגידור חתכו במהלך אפריל את פוזיציות הלונג על הזהב השחור בכ-20% והגדילו את פוזציות השורט בכ-97%.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    קרטל מה זה ארגון טרור סמים (ל"ת)
    רוני 03/06/2024 08:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • בלה בלה בלה.
    Ron DeSantis 09/06/2024 07:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני כבר קניתי תעודת סל על נפט
    סגור
  • 1.
    קשקוש בלבוש
    מבין עניין 03/06/2024 07:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כל ארצות ערב בלי הנפט לא שווים אגורה. קנו חצי עולם וזה לא מספיק להם. עם האוכל בה התאבון
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות