יוסי אבו מנכל ניו מד אנרגי
צילום: דניאל בר-און

ניו מד מתרחבת לבולגריה: נכנסת ל-50% בפרויקט חיפוש בים השחור

ניו מד חתמה על הסכם אסטרטגי עם OMV Petrom, במסגרתו תישא בעלויות חיפוש ראשוניות של עד 100 מיליון יורו, במטרה לזהות ולהפיק גז טבעי באזור בעל פוטנציאל מסחרי בים השחור
אביחי טדסה | (1)

ניו מד  ניו-מד אנרג יהש 0.95%  הודיעה כי חתמה על הסכם להשתלבות ב-50% מהזכויות ברישיון חיפוש של גז טבעי ונפט, בבלוק 1-21 Han Asparuh, במים הכלכליים של בולגריה בים השחור. ההסכם נחתם אל מול חברת OMV Petrom (באמצעות חברת הבת OMV Offshore Bulgaria GmbH),  שהינה חברה ציבורית, ויצרנית האנרגיה המשולבת הגדולה ביותר בדרום מזרח אירופה. 

השלמת העסקה צפויה להתבצע במחצית הראשונה של 2025, לאחר עמידה במספר תנאים מסחריים, אישור הרשויות הרלוונטיות בבולגריה ואישור האסיפה הכללית של ניו מד. את ההתקשרות בהסכם ביצעה השותפות, באמצעות ניו מד אנרג'י בלקן, חברת בת בבעלותה. יוסי אבו, מנכ"ל ניו מד יחזיק ב-5% ממניות חברת הבת, בכפוף לאישור האסיפה הכללית.

רישיון החיפוש בשטח הבלוק כולל זכות לקבלת זיכיון הפקה במקרה של תגלית מסחרית.  באזור הרישיון זוהו מספר פרוספקטים, וביניהם Vinekh, שבו משאבים מנובאים בהיקף של כ-57 BCM בסיכויי הצלחה של 43% בשכבת המטרה העיקרית. קידוח האקספלורציה בפרוספקט צפוי להתבצע בכפוף לקבלת כל ההיתרים והאישורים הדרושים מהרשויות בבולגריה ואישור האורגנים המוסמכים ב-OMV.

ניו מד אנרג'י בלקן התחייבה לשאת ב-100% מעלויות קידוח האקספלורציה עד לסכום כולל שלא יעלה על 50 מיליון יורו, וכן ב-100% מעלויות קידוח נוסף בבלוק שיהיה קידוח אקספלורציה או קידוח הערכה בהתאם לתוצאות הקידוח הראשון, וגם זאת עד לסכום שלא יעלה על 50 מיליון יורו. מעבר לסכום זה יישא כל צד בעלויות לפי חלקו ברישיון.

יוסי אבו, מנכ"ל ניו מד: "אנחנו צועדים היום צעד משמעותי נוסף בהתבססותה של ניו מד אנרג'י כגוף אנרגיה בינלאומי מוביל ומוערך. לצד הרחבת הפעילות בלוויתן ופיתוח מאגר אפרודיטה, אנו מקדמים את הדור הבא של מאגרי הגז הטבעי בישראל, בקפריסין, במרוקו וכעת בבולגריה. אנו שמחים על השותפות עם OMV Petrom, חברה ותיקה בעלת ניסיון מוכח של הצלחות באזור. אנו רואים בבולגריה פוטנציאל גבוה גם מבחינת הסיכויים לתגלית וגם מבחינת הקירבה לשווקים שתאפשר פיתוח מהיר ככל שנמצא גז טבעי".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 01/12/2024 09:23
    הגב לתגובה זו
    תגובה ראשונית שלי היתה "בשביל מה ?" אבל לפי הנתונים מדובר על השקעה בגובה רווח רבעוני אז שיהיה בהצלחה. כן היייתי מעדיף שיתנו גז על הגעה להסכם באפרודיטה.