איך בוחרים קרנות נאמנות מחקות?

הפרמטר העיקרי לבחירת קרנות מחקות - פער עקיבה; בדקנו את הפער בקרנות המחקות ומצאנו את הקרנות המובילות...
 | 
telegram
(2)

עולם ההשקעות נחלק באופן גס לשניים - השקעות אקטיביות והשקעות פסיביות. השקעות אקטיביות משמע ניהול אקטיבי שמטרתו לייצר ערך - בחירת מניות ואג"חים; ניהול פסיבי משמעו, מעקב אחרי מדדים.

מסתבר שהניהול הפסיבי מנצח - לאורך זמן עדיף להשקיע במדדים (שהם למעשה "הממוצע"). אי אפשר להכות את המדדים, אם כי, יש מנהלי השקעות אקטיביים שלתקופות מסוימות מצליחים להכות את המדד. 

בכל מקרה, דמי הניהול על המכשירים המנוהלים עולים משמעותית על דמי הניהול במכשירים הפסיביים, כך שבמקרים רבים ההבדל הזה הוא שמייצר את היתרון למכשירים פסיביים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המכשירים הפסיביים הם בעיקר קרנות סל, וקרנות נאמנות מחקות. 

תעשיית הקרנות המחקות - כ-31 מיליארד שקל
קרנות נאמנות מחקות מנהלות כיום סכום של כ-31 מיליארד שקל, לעמת 28 מיליארד שקל בתחילת השנה. הקרנות המחקות עוקבות אחרי מדדים, כשמדדי המניות הישראליים הפופולאריים בקרב המשקיעים הם מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125.

מדדים אלו רשמו תשואה של כ-5.2% וכ-9% בהתאמה, במהלך 12 החודשים האחרונים. מדד האג"ח הפופולארי ביותר בקרב המשקיעים הינו מדד תל בונד שקלי אשר רשם תשואה של כ-3.3% במהלך התקופה.

קרנות מחקות לא תמיד משיגות את תשואת המדד, לעיתים בשל טעויות של מנהל הקרן ולעיתים בשל דמי ניהול גבוהים. Bizportal בודק מדי חודש מהי התשואה בקרנות המחקות, ואיזה קרנות מצליחות להשיג את התשואות הטובות ביותר, כלומר פער עקיבה חיובי. 

הפער שיוצר את ההבדל
פער עקיבה (Tracking Error) הינו הפער בין תשואת מדד נכס הבסיס ביחס לתשואת הקרן. אמנם קרנות מחקות אמורות לעקוב אחרי נכס הבסיס, אולם לעיתים קרנות אלו גובות דמי ניהול, ובנוסף הקרן המחקה לא מבטיחה הצמדה מלאה לנכס הבסיס שכן היא מנוהלת על פי הערכותיו של מנהל ההשקעות בקרן, אשר רשאי להחליט על הענקת משקלים שונים למניות השונות במדד נכס הבסיס. כתוצאה מכך, בחלק מהמקרים מושג פער עקיבה חיובי, כלומר הקרן השיגה תשואה עודפת על נכס הבסיס, או לחילופין, כאשר פער העקיבה שלילי, משמע, הקרן השיגה תשואה נמוכה יותר מנכס הבסיס.

איך בוחרים קרן מחקה?
קרנות מחקות נבחרות על פי פער העקיבה שלהן. פער העקיבה מגלם את התשואה של המדד וכן את דמי הניהול, ואת ביצועי מנהל הקרן. ככל שהפער כאמור חיובי יותר, הקרן טובה יותר. 

הפעם בדקנו את מדד ת"א 35 - מדד המניות המרכזי בבורסה. 

אי.בי.אי מובילה בקרנות המחקות על מדד ת"א 35
בדיקת Bizportal מעלה כי בקרב הקרנות המחקות את מדד ת"א 35, המנהלות כ-454 מיליון שקל, קיימת קורלציה גבוהה בין פער העקיבה (הפער בין תשואת הקרן לבין תשואת המדד), לבין דמי הניהול של הקרן, כאשר ככל שדמי הניהול נמוכים יותר, כך תשואת הקרן היתה גבוהה יותר. עם זאת, החודש, בדומה לחודש שעבר (לכתבה המלאה) ובניגוד לחודשים קודמים (לכתבה המלאה), הקרן המחקה של אי.בי.אי הובילה למרות דמי הניהול הגבוהים ביותר, ואחריה הקרן המחקה של קסם אשר הובילה בחודשים האחרונים וגובה דמי ניהול אפסיים, עם פער עקיבה אפסי. 

 

הבהרה
בבדיקה נכללו רק קרנות מחקות שפעלו במהלך 12 החודשים האחרונים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    להלן ציטוט מהכתבה כדלקמן: "מסתבר שהניהול הפסיבי מנצח...
    Sassi6 04/07/2019 05:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להלן ציטוט מהכתבה כדלקמן: "מסתבר שהניהול הפסיבי מנצח - לאורך זמן עדיף להשקיע במדדים, אי אפשר להכות את המדדים" ...אז האם זה נכון גם לתיקי נוסטרו בבנקים ובתי השקעות?
    סגור
  • 1.
    יופי. עוד כתבות על פערי תשואה של חמישית אחוז! (ל"ת)
    רונן 03/07/2019 20:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות