היקף תעשיית קרנות הנאמנות - שיא של 330 מיליארד שקל
הגידול נבע בעיקרו מעליית ערך הנכסים שמחזיקות הקרנות ולא מזרימת כסף אליהן. מה עשו הקטגוריות השונות בחודש יוני והיכן נמשכו הפדיונות?
המגמה החיובית בשווקים במחצית הראשונה של 2019 ניכרה גם בתעשיית קרנות הנאמנות שנכסיה גדלו בכמעט 24 מיליארד שקל, או בשיעור של 7.7% - כך לפי הערכות כלכלני מיטב דש. אמנם, גידול זה נבע בעיקרו מעליית ערך הנכסים שמחזיקות הקרנות, ולא מזרימת כסף אליהן. נכון לסוף חודש יוני, היקף נכסי תעשיית הקרנות עומד על 330.4 מיליארד שקל. לנתוני הגיוסים של בתי ההשקעות הבולטים ביוני קראו כאן.
עליות השערים בחצי הראשון של השנה נראו בכל אפיקי ההשקעה וסייעה לכך סביבת הריבית הנמוכה כאשר האפיק היחיד שאיכזב היה הדולר שנחלש מול השקל. בתוך כך, מדד S&P500 עלה ב-17.4%, מדד הנאסד"ק רשם זינוק של כ-22.7%, ה-DAX הגרמני עלה ב-17.4%, והניקיי היפני רשם עלייה מתונה יותר של כ-6.3%. מדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בסיכום חצי שנתי תשואה חיובית של עד כ-11.4%.
בשוק האג"ח הקונצרני המקומי, מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו השנה תשואה חיובית גבוהה של עד 6.3%, וגם בשוק האג"ח הממשלתי המקומי, מדד ממשלתי כללי רשם מתחילת השנה עלייה נאה של 4.3%.
בסיכום החצי הראשון של השנה, הקרנות האקטיביות המסורתיות פדו כ-1.2 מיליארד שקל, הקרנות הפאסיביות גייסו כ-1.2 מיליארד שקל והקרנות הכספיות גייסו כ-3.9 מיליארד שקל. בסך הכל גייסה תעשיית קרנות הנאמנות כ-3.9 מיליארד שקל.
התעשייה הפאסיבית גדלה בשיעור של 11.2% לעומת התעשייה האקטיבית שגדלה בחצי מהשיעור הזה: 5.7%. הבדל ניכר גם בתוך התעשייה הפאסיבית, בין הקרנות המחקות שגדלו בשיעור של 23.5% לבין קרנות הסל שגדלו ב-7%.
פירוט הגיוסים לפי סוגי קרנות - מנוהלות אקטיביות, מחקות וקרנות סל:
מכל 3 סוגי הקרנות: אקטיביות, קרנות סל וקרנות מחקות, רק האחרונות הצליחו לצמוח בעקבות גיוסים של 4.24 מיליארד שקל בעוד קרנות הסל פדו כ-3 מיליארד והקרנות המנוהלות, שהצליחו לגייס ביוני, עדיין מסכמות את החצי הראשון של השנה ביציאת כספים בסך של כ-1.2 מיליארד שקל.
מה עשו הקרנות בחודש יוני?
חודש יוני נסגר בגיוסים נאים של כ-1.185 מיליארד בתעשייה כולה. נתון זה משקף כניסה של כ-185 מיליון שקל לקרנות הכספיות, וגיוסים של כמיליארד לקרנות המסורתיות - סכום זה מבטא גיוס של כ-760 מיליון בקרנות האקטיביות-המנוהלות וגיוס של כ-240 מיליון לקרנות הפאסיביות, תוך הבדל בין הקרנות המחקות שגייסו כ-1.025 מיליארד שקל לבין קרנות הסל שפדו סכום של כ-785 מיליון.
ברמת התעשייה האקטיבית, קרנות אג"ח מדינה ממשיכות את המומנטום החיובי של החודשים האחרונים עם סכום של כ-530 מיליון. קרנות אג"ח כללי, הקטגוריה הגדולה בתעשייה, מעלות משמעותית את קצב הגיוסים מחודש קודם לסכום הנאמד בכ-410 מיליון שקל. קבוצת הקרנות המתמחות באג"ח חברות עולות גם הן בקצב הגיוסים מן החודש הקודם לסכום הנאמד בכ-185 מיליון שקל.
לעומת זאת, מהקרנות האג"חיות השקליות נפדה סכום של כ-220 מיליון שקל. קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל, כולל הקרנות הגמישות, ממשיכות לפדות גם בחודש יוני, אבל מצליחות להקטין את הסכום ל-10 מיליון שקל.
ברמת התעשייה הפאסיבית, הקרנות המתמחות במניות, הקטגוריה הגדולה ביותר בתעשייה זו, סיימו את חודש יוני בפדיונות גדולים הנאמדים בסכום של 620 מיליון שקל. הקרנות המחקות רשמו גיוסים של כ-380 מיליון שקל בעוד קרנות הסל סיכמו את החודש בפדיונות גדולים של כמיליארד שקל.
קרנות אג"ח מדינה ממשיכות להציג גיוס חיובי גם בחודש יוני תוך עלייה משמעותית בקצב הגיוסים לסכום של כ-235 מיליון שקל. קבוצת קרנות אג"ח כללי גייסה החודש כ-25 מיליון שקל וקרנות אג"ח חברות ממשיכות במומנטום החיובי מתחילת השנה עם עלייה גדולה בקצב הגיוסים לסכום של כ-670 מיליון שקל (מחקות + קרנות סל).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה