בלנדר השלימה גיוס של 22 מיליון דולר; מתכננת להתרחב
פלטפורמת ההלוואות החברתיות, בלנדר, מדווחת על גיוס של 22 מיליון דולר בהון וחוב ממשקיעים אסטרטגיים באיחוד האירופי ובדרום מזרח אסיה. בלנדר מתכננת להשתמש בכספי הגיוס להרחבת פעילות החברה בישראל תוך התרחבות לפולין ומדינות נוספות במרכז אירופה.
גיוס החוב נערך בהובלת קרן אייפל הצרפתית (Eiffel Investment Group) וכלל משקיעים בינלאומיים נוספים. גיוס ההון נערך בהובלת אסיה פלוס, גוף מוסדי מוביל מדרום מזרח אסיה, בהשתתפות משקיעים חדשים וקיימים כמו קרן בלומברג קפיטל מסן פרנסיסקו וקבוצת אביב.
במהלך השנה השיקה בלנדר מוצר חיסכון עם ביטוח נוסף להשקעה, עבור המלווים בפלטפורמת ההלוואות הישראלית, המכונה "חיסכון מבוטח". מטרתו לספק שכבת הגנה נוספת ללקוחות במקרה של אירועי קיצון. מאז מעדכנת החברה על גידול משמעותי בהיקפה עם כחצי מיליארד הלוואות שהעמידה וכ-250 אלף לקוחות רשומים לצד כ-25 אלף לקוחות משלמים.
ד"ר גל אביב, מנכ"ל ומייסד משותף, מסר כי "בלנדר נמצאת בתנופת צמיחה משמעותית בישראל ובאירופה. בישראל. אנו מזהים שיפור מתמיד בכל הפרמטרים החשובים ומאוד מרוצים מהתוצאות. במקביל, בשנה האחרונה גדלה מאד גם הפעילות האשראי של הקבוצה במדינות היעד באירופה. אנו צופים שנה מרגשת שבה נפרוץ לשווקים חדשים וגדולים".
מיטב דש סוגרת פעילות
מיטב דש, שהייתה שחקנית מרכזית בפלטפורמת ההשקעות האלטרנטיביות, הודיעה לאחרונה על סגירת פעילות ההלוואות החברתיות באופן סופי. לפיכך, החל מה-30 ביולי 2019 לא ניתן להשקיע כספים חדשים בפלטפורמת ההלוואות החברתיות (P2P) וכן לא יהיה ניתן להלוות מהפלטפורמה.
במיטב דש הסבירו את המהלך בכוונתם להעמיק ולהרחיב את פעילות האשראי הצרכני. על רקע טיוטא של הרגולטור כי לא ניתן יהיה לפעול במקביל בשוק ההלוואות החברתיות לצד הלוואות לאשראי צרכני, בחרו במיטב דש באשראי הצרכני (לכתבה המלאה).
מה הרעיון מאחורי הלוואות חברתיות?
הלוואות המונים מחברות בין אנשים המסוגלים להעניק הלוואה ומעוניינים להשקיע מכספם לבין מי שזקוקים לה באמצעות מערכת המקשרת ביניהם ללא תיווך של בנקים או חברות אשראי. על כל בקשת הלוואה שנכנסת, המערכת, החתמים, והמנוע מדרגים את רמת הסיכון ומחליטים האם לתת ללווה הלוואה או לא, באיזו ריבית ובאיזה סיכון. הפלטפורמות מאפשרות הלוואה לאנשים פרטיים, תאגידים ובעלי עסקים.
הרעיון הוא שבמקום גוף אחד, בין אם בנק או גוף מוסדי כלשהוא המממן את ההלוואה, המשקיעים בפלטפורמה, באמצעות מערכת שלוקחת את הסכום הרלוונטי, מספקים את השירות ללקוח. כלומר, מדובר במימון של מספר משקיעים/ מלווים לכל לווה. זאת במטרה להפחית את רמת הסיכון של המשקיעים במצב שבו הלווה לא עומד בהחזר.
מבחינת המלווים, קיימת האפשרות להשקעה עם תשואה שעשויה להיות משמעותית על פני פיקדונות בנקים. זאת בהתאם לרמת הסיכון, כלומר, סכום ההשקעה פר הלוואה - התשואה מתחלקת בין הפלטפורמה למשקיעים/ המלווים (קראו כאן להרחבה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה