קרנות הנאמנות מציגות גיוסים בינואר 2020, מי מובילה ומי ממשיכה לאכזב?

המגמה החיובית בסוף 2019 המשיכה גם בפתיחת השנה הנוכחית, אלא שזו מתחלפת עתה בירידות חזקות בשווקים. הראל, ילין לפידות, מור ואיילון ממשיכים את המגמה החיובית; פברואר נפתח בפדיונות

 | 
telegram

שנת 2020 נפתחה בנימה חיובית בשווקים שבאה לידי ביטוי גם בתעשיית קרנות הנאמנות, והמשיכה את המגמה החיובית שנראתה בשנת 2019 עם הבעת אמון מצד המשקיעים שהזרימו כספים לתעשייה. עם זאת, העליות שנראו בשווקים בתחילת חודש ינואר התחלפו בשוע האחרון בירידות שהתעצמו היום. הירידות האלו צפויות להשפיע גם על תעשיית קרנות הנאמנות.

בסך הכל חודש ינואר הסתיים עם גיוסים נאים בקרב הגופים המובילים, אם כי בקרב קרנות הסל נרשמו פדיונות משמעותיים. את הגיוסים בקרנות הנאמנות המסורתיות ממשיך להוביל בית ההשקעות אלטשולר שחם - 561 מיליון שקל, בעוד מיטב דש ממשיך לאכזב עם פדיונות של 87 מיליון שקל שניכרו גם ביתר הסגמנטים של התעשייה למעט הקרנות המחקות, ועדיין מיטב מנהל את סך הנכסים הגדול ביותר בתעשייה של 58.5 מיליארד שקל.

בית ההשקעות השני בגודלו, פסגות (51.4 מיליארד שקל), מסיים את ינואר עם פדיונות של 22 מיליון שקל בקרנות הנאמנות המסורתיות, 92 מיליון בקרנות הכספיות ו-408 מיליון שקל בקרנות הסל. זהו חודש שני ברציפות שפסגות מאכזב, וזאת לאחר שנה די מוצלחת ברובה ב-2019, בה התברג במקומות הראשונים בטבלה.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הראל, ילין לפידות, מור ואיילון ממשיכים את המגמה החיובית מסוף דצמבר האחרון עם גיוסים של מעל 100 מיליון שקל בקרנות המסורתיות. כמו כן, הראל הוא אחד משני הגופים היחידים שסיימו שאת ינואר גם גיוסים בקרנות הסל עם סכום של 319 מיליון שקל. זאת לצד מגדל שגייס 164 מיליון שקל בקרנות הסל לצד גיוסים בקרנות הכספיות והמחקות, אך נשאר מאחור בגיוסים בקרנות המסורתיות.

הנתונים המלאים לפניכם -


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות