התנהלות כלכלית בזמן משבר

המשבר הכלכלי תפס את עמישראל לא מוכן - הלוואות גדולות, משכנתא, והוצאות שעולות על ההכנסות - מה אפשר לעשות?
 | 
telegram
(2)

משבר הקורונה תפס חלק גדול מאזרחי המדינה לא מוכנים כלכלית למשבר כה משמעותי - עצירה חדה ופתאומית בפעילות המשק, שלא נראתה לאורך עשורים רבים, יש שיטענו אולי מקום המדינה.

משבר הקורונה מאלץ אותנו לעבור שינוי מהותי באורח החיים, ממצב של ביקורים תכופים בקניונים, בתי קפה, קולנוע וכו' עברנו במהירות למצב של סגר בבתים; ממצב של תכנון חופשת קיץ באירופה או חוף מבטיח ברחבי העולם, פתאום ללכת לעבודה נראה כמו חלום של רוב אזרחי מדינה. כן, רובנו שוהים בבית ומתגעגעים לשגרה המוכרת והידועה. יחד עם זאת משברים הם הזדמנות נהדרת לחשבון נפש אך גם חשבון כלכלי, ועל אף המצוקה הכלכלית שרבים חווים יש מספר דברים שאפשר לעשות כבר עכשיו בכדי להקל על המצוקה התזרימית הצפויה.

מספר המלצות אופרטיביות:
ההמלצה הראשונה הינה התאמת אורח החיים לרמת השכר המשפחתית, יש לעבור על דפי הבנק וכרטיסי האשראי, לפתוח קובץ אקסל או על דף נייר ולרשום הכנסות מול הוצאות, במידה ויש פער שלילי וההוצאות גדולות מההכנסות באופן קבוע לעשות שינוי, הלוואה איננה פתרון שמטיב אתכם, ובמקרים כאלו יש לקבל הכרעות קשות אך מתבקשות. בתקופות של גאות הכסף הופך נגיש ביותר, האשראי בבנק זמין ומגוון האופציות בחוץ הולך וגדל, אך מדיניות של הלוואות זו חרב פיפיות בימים סגרירים - אז הבנקים והמלווים עוצרים הלוואות, ואתם צריכים להחזיר את הכסף. אי אפשר לגלגל בקלות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אין פתרון קסמים - אפשר לנסות למצוא מקום עבודה מתגמל יותר, אם כי עכשיו זה יהיה קשה עוד יותר. דרך נוספת הינה למצוא עבודה נוספת אך פתרון זה טומן בחובו ויתור משפחתי ואישי. פתרון אפשרי נוסף - צמצום הוצאות  מהותי. לעיתים זה מרגיש כואב וקשה אך במקרים רבים זה ריאלי ואפקטיבי - החלפת רכב, הקטנת הוצאות לפי סדר העדיפויות האישי שלכם ואפילו החלפת דירה (בשכירות) או הרחבת טווח המשכנתא. 

המלצה שנייה וחשובה היא איך משתמשים נכון בכסף העומד לרשותנו, בהרבה מקרים רוב הכסף משמש אותנו לקיום בסיסי ולעיתים אף לא מספיק, אך יש חשיבות גבוה בחלוקה נכונה של העוגה הכלכלית ומתבססת על קריטריונים ברורים ומעט טעם אישי - 70%-60% צריכה שוטפת - שכ"ד, רכב, אוכל, חשמל, וכו'. כסף שמשמש אותנו לקיום החודשי שלנו.
20%-10% מהכסף יוקצו להשקעה וצמיחה - חופשות, לימודים והתפתחות אישית. כלומר כסף שיניב ערך גבוה בעתיד, יאפשר להגדיל את כמות הכסף שנרוויח בעתיד. 20%-10%  נוספים - חסכון, יש להשקיע את הכסף בתבונה לפי אהבת הסיכון האישית שלכם, כל השקעה מניבה סיכון מול סיכוי.

המלצה שלישית הינה לנצל את הזמן שלרשותכם ולעשות חשבון כלכלי מדוקדק על ההוצאות, יש מגוון רחב של הוצאות שניתן לצמצם, ביטוחים כפולים או מיותרים, מחירי תקשורת שניתן להתמקח, מחזור משכנתא שהפך לטרנד חזק בשנה האחרונה (בהנחה שלא יהיו שינויים משמעותיים בריביות בעקבות משבר הקורונה), הלוואות קיימות שניתן לשפר, החזרי מס, קניות בדקה 90, רכישה עם קופונים, מועדוני לקוחות, מעבר למוצרים תחליפיים, ובנוסף לערוך השוואת מחירים קפדנית תפחית עלויות (גם לא להגזים בחיפושים).

לסיכום, כסף הינו דבר שלא לומדים בבית הספר, ובהחלט יש לערוך שינוי תפיסתי בכך, יחד עם זאת עלינו האזרחים מוטלת החובה להיות אחראיים על חיינו, ללמוד ולהתפתח על מנת לכלכל את צעדנו באופן מיטבי, כסף הינו כלי על מנת להטיב עם חיינו, מרדף אחריו לא בהכרח ישיג לנו יותר ממנו, ובמידה והשגנו יותר לא בהכרח יטיב עם חיינו, ועל כן יש לפעול באיזון בין הצריכה, השקעה וחסכון, ואם מסתייע גם לתרום. בהצלחה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 17/03/2020 19:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 1.
    דלק קבוצה תעלה בניגוד למגמה
    יוסי 17/03/2020 10:43
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אין לאין לרדת רק לעלות
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות