אמנון שעשוע
צילום: יח"צ

צעד נוסף בדרך להקמת בנק דיגיטלי: הסכם הנפקת כרטיסי אשראי עם ישראכרט

במסגרת ההסכם עם חברת האשראי, יונפקו ללקוחות הבנק כרטיסי אשראי מבית MasterCard; מדובר באבן דרך אסטרטגית נוספת בדרך להקמת הבנק הדיגיטלי הראשון בארץ
איתן גרסטנפלד | (4)
נושאים בכתבה בנק

הבנק הדיגיטלי של אמנון שעשוע אשר נמצא בימים אלה שהליך הקמה, חתם יחד עם חברת ישראכרט -2.19% על הסכם הנפקה משותפת ותפעול של כרטיסי חיוב ללקוחות הבנק, במסגרתו יונפקו ללקוחות הבנק כרטיסי אשראי מבית MasterCard.

על פי ההסכם, ישראכרט תנפיק במשותף עם הבנק הדיגיטלי כרטיסי חיוב ללקוחות שינהלו חשבון בבנק הדיגיטלי, ותשמש כמתפעלת הנפקה של הכרטיסים, למשך 7 שנים. ההסכם ניתן להארכה לתקופות נוספות של שנתיים בכל פעם. הפעילות המשותפת צפויה להתחיל בפועל במחצית השניה של שנת 2021, כאשר בישראכרט מעריכים כי השפעותיו על תוצאותיה הכספיות אינן מהותיות.

על פי הבנק, החבירה לישראכרט היא אבן דרך אסטרטגית נוספת בדרך להקמת הבנק הדיגיטלי העצמאי הראשון בישראל. הבנק משלים בימים אלה את תהליך הצטרפותו כחבר בורסה, חתימה על הסכם בין-בנקאי להכרה הדדית וכן את ההתקשרויות הנדרשות כדי לאפשר ללקוחותיו מסחר בבורסות נוספות בעולם.

בנוסף, לאחרונה חלה התקדמות משמעותית בפיתוח מערכת הליבה של הבנק ובימים אלו צוותי הבנק מסיימים את הגדרת המוצרים הבנקאיים, השירותים ותהליכי העבודה הרגולטורים, ומתחילים להקים את מחלקות הבנק, לרבות מוקדי התמיכה והשירות.   גל בר-דעה, מנכ"ל הבנק הדיגיטלי: "בישראכרט מצאנו שותפים לחזון שלנו לבנקאות חדשה. יחד ניצור את החדשנות הפיננסית שאנו שואפים לה ונגדיר כיצד ייראה תחום התשלומים הדיגיטליים בשנים הבאות. בר-דעה הוסיף: "אנחנו מקימים את הבנק הדיגיטלי כדי להעצים את הלקוחות. אנו רוצים לחזק ללקוחות את השליטה על החיים הפיננסים שלהם ואת האמון בבנק שלהם. הדרך עוד ארוכה, אבל אנחנו מתקדמים על פי התוכנית, צעד אחר צעד: יש לנו את הרישיון, המימון שלנו מובטח, גייסנו את הנבחרת הניהולית, אנחנו מפתחים את הטכנולוגיה ועכשיו יש לנו גם כרטיס אשראי".   רון וקסלר, מנכ"ל קבוצת ישראכרט: "קבוצת ישראכרט גאה ושמחה לחתום על הסכם שיתוף פעולה ארוך טווח עם הבנק הדיגיטלי. הסכם שיתוף הפעולה תואם את אסטרטגיית החברה לספק לכלל לקוחותינו פתרונות תשלום מתקדמים. שיתוף פעולה זה ממצב את ישראכרט כשותפה פעילה בעולם הבנקאות החדשני והעתידי. אנו שואפים להעניק ללקוחותינו ערך ייעודי ומשמעותי המלווה את השימוש בכרטיס האשראי. בהתאם לכך, אנו ממשיכים באסטרטגיית הרחבת פורטפוליו המוצרים שלנו, כך שייתן מענה לצרכים העתידיים של לקוחותינו".

בשביל מה צריך בנק דיגיטלי? מטרת הבנק הדיגיטלי הינה לייצר אלטרנטיבה לבנקים המסורתיים, ולהוביל לפתיחת ענף הבנקאות לתחרות, זאת בשל עצמאותו מהקבוצות הבנקאיות הקיימות. הבנק צפוי להיות רזה באופן יחסי מבחינה תפעולית, ללא רשת סניפים וללא אלפי עובדים, ולהתבסס על יכולות טכנולוגיות חדשניות, שיאפשרו לו להציע שירותים במחירים תחרותיים.

את גרעין השליטה בבנק מוביל פרופ' אמנון שעשוע. הבנק יפוקח על ידי בנק ישראל, בדומה ליתר הבנקים בישראל, והוא צפוי להיפתח במחצית השנייה של 2021. כפי שדווח בעבר, לאחר קבלת האישורים מבנק ישראל, הבנק הדיגטלי קיבל את קוד הזיהוי 18, אשר יאפשר לבנק לפעול במערכות התשלומים השונות ולספק מספרי חשבון ללקוחותיו.

ההון העצמי של הבנק, כפי שאושר על ידי בנק ישראל, יהיה כ-120 מיליון דולר, מתוכם השקיעו 60 מיליון דולר (בחלקים שווים) בעלי השליטה שעשוע  ואיש העסקים מריוס נכט שהספיק לעזוב מאז, כאשר יתרת ההון תגויס בעתיד הקרוב ממשקיעים פרטיים מהארץ ומחו"ל.

קיראו עוד ב"צרכנות פיננסית"

כמנכ"ל הבנק מונה גל בר דעה, ממייסדי פפר, מקבוצת לאומי ויו"ר הבנק החדש יהיה שוקי אורן, מי שהיה החשב הכללי במשרד האוצר בשנים 2007-2011.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    ערן 20/05/2020 18:27
    הגב לתגובה זו
    מדינת הכביכול הייטק שהאפס ביבי מתגאה בהייטק הישראלי עדיין חיים בימי הביניים עם כרטיסים.
  • 2.
    פשוט לזרוק כסף לפח, מזל שהממן מליארדר, ולא ירגיש בכך. (ל"ת)
    בני גור 19/05/2020 21:46
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    ,s 19/05/2020 19:34
    הגב לתגובה זו
    כאשר הציגו לפני כשנתיים את ישראכרט למכירה אחד הדברים שהפריעו להרבה היה שיש לה מערכת טכנולוגית המיושנת משאר חברות כרטיסי האשראי ועל מנת לשדרג לאותה רמה של המתחרות ידרשו מעל לשני מיליארד שקל בשנתיים...אז איך בנק שהוא דיגיטאלי עושה שתפ עם החברה המיושנת משלוש החברות???? קצת מוזר
  • S 19/05/2020 21:12
    הגב לתגובה זו
    איך יכול להיות שבנק דיגיטלי חובר לחברה שהשירות שלה הוא מהגרועים ביותר במדינה עד כדי לא קיים