לקראת הוזלה נוספת במוצרי החשמל?
הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את התיקון לחוק לביטול החובה לבדיקת מעבדה מקדימה למוצרי חשמל טרם הייבוא – במשרד האנרגיה מעריכים כי השוק ייפתח לדגמים חדשים של מוצרי חשמל והמחירים צפויים לרדת
התיקון לחוק מקורות אנרגיה, שיזם משרד האנרגיה בהובלת השר ד"ר יובל שטייניץ, אושר אתמול בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, זאת במסגרת יישום החלטת ממשלה 2118 להפחתת הרגולציה. התיקון המרכזי בתקנות מאפשר לפתוח את שוק ייבוא מוצרי החשמל, כך שכל יבואן המעוניין לייבא מכשיר חשמלי לישראל, יוכל לעשות זאת ללא חובה של בדיקת במעבדה מורשית טרם הייבוא.
התיקון החדש קובע כי היבואן יוכל להצהיר על רמת היעילות באנרגיה של המוצר ועל כך שהוא עומד ברף המינימאלי של יעילות באנרגיה - זאת, על פי נתוני היצרן או על פי בדיקה שערך היבואן במעבדה. לאחר מתן ההצהרה, יקבל היבואן באופן אוטומטי את האישור הנדרש לצורך הייבוא.
במשרד האנרגיה מעריכים כי התיקון יביא לכך שיבואנים רבים, אשר ניצבים כיום בפני קשיים שונים, כמו עלות הבדיקה הנדרשת במעבדה, המתנה לקבלת תוצאות בדיקת היעילות באנרגיה ועוד, יוכלו לייבא מכשירי חשמל באופן פשוט יותר, עם הקלה משמעותית ברגולציה ובביורוקרטיה, ובכך להגדיל את מגוון המכשירים הנמכרים בישראל, תוך הגברת תחרות בין היבואנים, שתביא לירידת מחירים.
שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ: "באמצעות הדרוג האנרגטי, ניתן מידע לצרכן הביתי, כך שיוכל להביא בחשבון את צריכת החשמל של המוצר. תיקון החוק יביא להפחתת הרגולציה בשוק מוצרי החשמל, יוריד מחירים ויבטיח את איכות מכשירי החשמל לרווחת הצרכנים".
כיום, התקנות שתוקנו לפי חוק מקורות האנרגיה, מחייבות יבואן, אשר מייבא לארץ מכשיר חשמלי, כגון מקרר, מזגן, מכונת כביסה, טלוויזיה ועוד, לבדוק במעבדה מורשית את הדגם אותו הוא מתעתד לייבא, בכדי לקבוע את רמת הדירוג האנרגטי של המוצר ולוודא כי הוא עומד ברף הכניסה המינימאלי המותר בייבוא. רמת הדירוג האנרגטי נקבעת בתקנות אשר תוקנו מכח אותו חוק, וכך גם הרף המינימאלי המאפשר ייבוא לישראל.
במסגרת התיקון לחוק, על מנת לוודא כי המכשירים הנמכרים עומדים בדרישות היעילות באנרגיה, יבצע משרד האנרגיה אכיפה ובקרה על היבואנים ויוכל לאמת את היעילות באנרגיה של מכשירי החשמל השונים במעבדה מורשית.
בשביל מה צריך דירוג אנרגטי?
צריכת החשמל במגזר הביתי נאמדת בכ-30% מצריכת החשמל הכוללת במשק. במשרד האנרגיה פועלים רבות על מנת לעודד חיסכון במגזר הביתי, כמו עידוד רכישה של מוצרים יעילים באנרגיה, קביעת רף מינימאלי של יעילות מכשירי החשמל, תכניות חינוכיות לבתי הספר ולמורים, הסברה, קביעת דירוג אנרגטי ליחידות דיור אשר אושר בוועדת הכלכלה לפני חודשיים, ועוד.
מטרת קביעת הרף המינימאלי של הדירוג האנרגטי נועדה לוודא כי רק מכשירים יעילים באנרגיה יורשו בייבוא לישראל, זאת על מנת לצמצם את צריכת האנרגיה במשק החשמל הישראלי. באמצעות הדירוג האנרגטי, ניתן מידע לצרכן הביתי, כך שיוכל להביא בחשבון את צריכת החשמל של המוצר: הדירוג האנרגטי מסומן באותיות A (המכשיר היעיל ביותר) עד G (המכשיר הפחות יעיל) ובמשרד האנרגיה מעודדים רכישה של מוצרים יעילים ככל האפשר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שקר וכזב- מטרת החוק הייתה לייצר ג׳וביםאנונימי 04/08/2020 20:48הגב לתגובה זו2 1בכל מיני מכון תקנים ומשרד הכלכלה. עד שהגולם קם על יוצרו.הפקידו עם הללו שתו את הדם וגרמו ליוקר מחייה.סגור
-
נכון מאד אך יש עוד.איזק 06/08/2020 16:43הגב לתגובה זו0 0להאמין ליבואנים? הכל קרטלים. קודם לפתוח השוק לתחרות. בכל ענף.סגור