מי הן קרנות המניות בחו"ל עם התשואות הגבוהות ביותר השנה?
הבורסה המקומית הציגה השנה ביצועים חלשים מאד ביחס לבורסות המובילות בעולם. כך למשל, בעוד המדדים המובילים בישראל - מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125 הציגו מתחילת השנה תשואה שלילית של כ-20% וכ-14% בהתאמה, ה-S&P500 רשם תשואה של כ-6% (כולל דיבידנדים), נאסד"ק זינק ביותר מ-26% והבורסה בשנגחאי עלתה בכ-7%. צריך לציין שגם המדדים באירופה הציגו ביצועים חלשים יחסית - מדד ה-MSCI אירופה רשם תשואה שלילית של כ-15.5% עם שונות גדולה בין הבורסות השונות, אולם בגדול בורסות אירופה הציגו תשואה שלילילת השנה.
על הסיבות לתשואות החלשות באופן יחסי כתבנו בהרחבה בעבר, כאשר אחד הגורמים המרכזיים לכך הינו החשיפה הגבוהה יחסית של הבורסה המקומית לענפי הפיננסים והנדל"ן (הענפים שספגו את המכה החזקה ביותר ממשבר הקורונה), מנגד לחשיפה נמוכה יחסית לענף הטכנולוגיה (הענף שנהנה ביותר מהגידול בביקושים כתוצאה מהמשבר).
אבל בשורה התחתונה, משקיעים שבחרו להשקיע בחו"ל, כנראה השיגו תשואות טובות יחסית. מבדיקה שערכנו לגבי קרנות הנאמנות המנייתיות בחו"ל (ללא קרנות מחקות ובחשיפה מנייתית של עד 120%), עולה כי כ-44% מהקרנות הציגו תשואה חיובית מתחילת השנה. חשוב להדגיש - תחת הקטגוריה נמצאות קרנות שיכולות להיות מוטות לכיוונים מסוימים כמו - מניות תעשייה, פיננסים ואחרים. כמו כן, הן יכולות להיות שונות בשיעור החשיפה בפועל, במדיניות החשיפה למניות ועוד. כלומר, מדובר בקרנות שנמצאות ב"מגרש המשחקים" הגדול של שוק המניות הגלובלי.
לכן, קיימת שונות גדולה בין ביצועי הקרנות. כך למשל, את התשואה הטובה ביותר בתחום השיגה הקרן "MTF Indxx USA Cloud Computing" של מגדל עם תשואה של כ-54%, זאת לעומת תשואה שלילית של כ-50% לקרן הגרועה ביותר.
הבדיקה כללה 377 קרנות מניות בחו"ל (ללא קרנות מחקות) ובחשיפה מנייתית של עד 120%, המנהלות ביחד נכסים בהיקף כולל של כ-37 מיליארד שקל, מדובר בתחום המהווה כ-12% מסך הנכסים המנוהלים בתעשיית הקרנות בישראל.
על פי הממצאים, מבין 377 הקרנות שנכללו בבדיקה, מתחילת השנה רק 165 קרנות הצליחו להשיג תשואה חיובית, כאשר MTF Indxx USA Cloud Computing של מגדל, המנהלת נכסים בהיקף של כ-165 מיליון שקל, וגובה דמי ניהול של כ-0.8% בלבד, הובילה את התשואות מתחילת השנה, עם תשואה של כ-54%. במקום השני מוקמה הקרן "הראל סקטורים בצמיחה" המנהלת נכסים בהיקף של כ-521 מיליון שקל, תמורת דמי ניהול של כ-1.25%, עם תשואה של כ-45% השנה. את המקום השלישי ברשימה תופסת הקרן הקרן "MTF Indxx US E-Commerce", גם היא של מגדל, המנהלת נכסים בהיקף של כ-54 מיליון שקל וגובה דמי ניהול של כ-0.8%, עם תשואה של כ-44% מתחילת השנה. רשימת הקרנות המובילות לפניכם:
הקרנות בתחום האנרגיה צנחו ב-50%
מנגד, מצאנו כי מבין 212 הקרנות שהציגו תשואה אפסית או שלילית מתחילת השנה (56% מהקרנות) הקרן "S&P Energy ETF מנוטרלת מט"ח" של מגדל הציגה את התשואה הגרועה ביותר - תשואה שלילית של כ-50.4% עם נכסים מנוהלים בהיקף של כ-12.9 מיליון שקל ודמי ניהול של כ-0.8%. רשימת 7 הקרנות הגרועות ביותר השנה לפניכם:
במקום השני בטבלת הקרנות הגרועות מתחילת השנה, עם תשואה שלילית דומה של כ-50% נמצאת הקרן "הראל סל S&P Energy" עם נכסים מנוהלים בהיקף של כ-17.8 מיליון שקל ודמי ניהול של כ-0.4%. במקום השלישי מדורגת הקרן "תכלית סל S&P Energy" המנהלת נכסים בהיקף של כ-4.9 מיליון שקל, וגובה דמי ניהול של כ-0.6%, עבור תשואה שלילית של כ-49.5% מתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בטח "ללא קרנות מחקות" כי הן השיגו יותר תשואהפוקסי 27/10/2020 10:41הגב לתגובה זו0 0לדוגמא קרן הסל של מגדל לאנרגיה מתחדשתסגור