שירות התעסוקה ישלם לכם עד 16 אלף שקל תמורת הכשרת עובדים
על רקע משבר הקורונה, שירות התעסוקה והתאחדות התעשיינים יוצאים בתוכנית משותפת, להכשרת מחפשי עבודה למקצועות התעשייה. במסגרת קול קורא לענפי התעשייה, יוקצו 10 מיליון שקל לעידוד העסקת דורשי עבודה בחברות תעשייתיות. מפעל אשר יעסיק ויכשיר דורשי עבודה לאיוש משרת עובד מיומן יזכה למענק של עד 16,000 שקל אשר ייפרס על פני שישה חודשי העסקה. המטרה - לצמצם את שיעורי האבטלה הגואים בישראל וליצור קריירה חדשה ויציבה למחפשי העבודה, במשכורת גבוהה ובחברות המובילות במשק.
בשיתוף פעולה מיוחד של התאחדות התעשיינים, שירות התעסוקה ומשרד האוצר, יוצא לדרך פרויקט ראשון להכשרות מחפשי עבודה למקצועות התעשייה. בשלב הראשון יוכשרו כ-800 עובדים ובהמשך יפתחו מקצים ותוכניות נוספות להכשרה והשמה.
הקול הקורא שיצא פונה לחברות תעשייתיות בענפי תעשייה מגוונים ובהם כימיה ותרופות, מתכת וחשמל, הייטק ואלקטרוניקה, מזון, טקסטיל והלבשה, מכונות, עץ, ריהוט ועוד. יודגש, כי הקול הקורא הוא סנונית ראשונה בשיתוף הפעולה שיסייע להתאוששות המשק הישראלי ולצמצום מספר דורשי העבודה.
בשנים האחרונות, מתמודדת התעשייה בישראל עם מחסור גובר של כוח עבודה מיומן ומשרות רבות של רתכים, מסגרים, מפעילי CNC, חשמלאים ועוד נותרות ללא איוש. מציאות זו אמנם החריפה במשבר הקורונה, אך בשירות התעסוקה ובהתאחדות התעשיינים רואים בכך הזדמנות להביא לפתרון שיהיה לתועלת כל הצדדים – לחברות התעשייתיות כמו לדורשי העבודה.
בימים אלו ישראל מתמודדת עם משבר התעסוקה הגדול בתולדותיה, כאשר מאות אלפים רשומים בשירות התעסוקה כדורשי עבודה. כשני שלישים מצויים בחל"ת, וההערכה היא כי חלק לא מבוטל לא ישובו למקום עבודתם ועלולים להישאר מחוסרי עבודה. שירות התעסוקה עמל ומקדם שורה של יוזמות במטרה להוביל להשתלבות מחודשת בשוק העבודה, כאשר אחד הערוצים המשמעותיים במאמץ זה הוא שיתוף פעולה עם התאחדות התעשיינים.
עקרונות ומדיניות
אופן מימוש השובר שיינתן למעסיק יתאפשר באחד משני המסלולים הבאים:
במסלול השכר הנמוך: סך המענק שיקבל המעסיק יהיה בגובה של עד 10,000 שקל עבור כל עובד.
במסלול השכר הגבוה: סך המענק שיקבל המעסיק יהיה בגובה של עד 16,000 שקל עבור כל עובד.
מעסיק יוכל לקבל שובר עבור הכשרה של עד 10 עובדים באותה שנה קלנדרית, ולא יותר מכך.
במקרה בו סך הביקושים יעלה על ההקצאה של 10 מיליון שקל – תינתן עדיפות לפי הקריטריונים הבאים:
לבקשות בהן יהיה השכר הניתן במהלך תקופת ההכשרה גבוה יותר; מתן עדיפות למעסיקים חדשים על פני מעסיקים שקיבלו שובר.
מי זכאי להגיש בקשה?
מעסיק תעשייתי העונה על ההגדרה הבאה: תאגיד או עוסק מורשה שעיקר פעילותו הינה הפקה של טובין או שינוי מהותי בהם, שכתוצאה ממנו התקבלו טובין חדשים או שונים (לרבות ענפי התוכנה).
המקצועות המזכים במענק
מפעילי מכונות, רתכים/ מסגרים, תחזוקת מכונות, מחסנאים, חשמלאים ומתקינים, עובדי עיבוד שבבי, אנשי מדידה ואבטחת איכות, מלגזנים, עובדים בתחום המתכת, חרטים/ כרסמים.
מקצועות דיגיטליים/ הייטק התומכים בפיתוח.
מקצועות עסקיים התומכים בפיתוח.
להלן הרשימה המלאה:
מקור: שירות התעסוקה
תנאי סף להגשה
המעסיק נמנה /שייך לענף התעשייה והמעסיק לכל הפחות 15 עובדים באופן ישיר.
המעסיק לא קיבל מענק במימון המדינה בגין הכשרה או קליטת אותו העובד באותו חודש.
דרישות נוספות – לצורך הגשת בקשה המעסיק נדרש לעמוד במספר תנאים: מילוי בקשה בהתאם לדרישות שירות התעסוקה; מתן הסכמה לשתף פעולה עם בקרה; העמדת חונך מטעמו לצורך ליווי וביצוע ההכשרה.
רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה: "אני מברך על שיתוף הפעולה עם התאחדות התעשיינים, רק שילוב ידיים של המדינה, המגזר העסקי ודורשי העבודה יאפשר לנו לצלוח את משבר התעסוקה. הקול הקורא המוצע יוביל להנעת גלגלי המשק, יספק פתרון למחסור קיים וייתן מענה לדורשי עבודה רבים. זהו צעד נוסף במאמצי שירות התעסוקה לצמצום שיעורי האבטלה בישראל, ואחריו יבואו עוד רבים נוספים".
ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים: ״אנחנו מביאים היום בשורה אמיתית ליצרנים ולמחפשי העבודה. מערך ההכשרות המקצועיות החדש שיוצא כעת לדרך במשותף עם החברות, חיוני יותר מתמיד לתעשייה הישראלית, אשר דווקא על רקע משבר הקורונה והיציאה של המוני עובדים לחל״ת, מתקשה לגייס עובדים מקצועיים לשורותיה. ההכשרות יאפשרו למחפשי עבודה לצאת ממעגל האבטלה ובד בבד לפתח קריירה חדשה במקצוע מבוקש בחברות התעשייתיות המובילות בארץ".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.לא. להאמיןיפעת 31/10/2020 19:27הגב לתגובה זו0 1אל תאמינו.ינצלו אותכם. שישה. חודשים ויזרקו לכלבים ושוב תחזרו למעגל. האבטלה.אבל מי שצריך לקבל שוחד עבור מסירת. העובדים,יקבל,כל. היתר,עבודה בעינייםסגור
-
2.מה עם בעלי מוגבלויות הם לא צריכים להתפרנס? (ל"ת)מוגבלת 31/10/2020 03:19הגב לתגובה זו0 1סגור
-
1.תתביישוא.ש. 29/10/2020 23:56הגב לתגובה זו1 1מה עם מקצועות לנשים? הן לא צריכות להתפרנס?סגור