ארנק דיגיטלי - מה האופציות ואיך פותחים אותו?

הארנקים הדיגיטליים קיימים כבר שנים בחו"ל ואלינו הם הגיעו לפני כשנתיים, איך בעצם משתמשים בהם ומה היתרונות?
 | 
telegram
(3)

לאורך השנים צורת התשלום שלנו בבתי עסק השתנתה ועברה אבולוציה - ממזומן, לגיהוץ פיזית של כרטיס האשראי, אחר כך הגיע הקוד הסודי וכיום הגענו לשלב הכי נוח עד כה - תשלום בעזרת ארנק דיגיטלי בנייד. הארנק הדיגיטלי מאפשר לנו לשמור את כרטיסי האשראי שלנו על גבי הטלפון, לבחור באיזה מהם להשתמש ומתי, וכל זאת מבלי להיסחב עם ארנק פיזי ולחשוש שנחשוף את פרטי הכרטיס (היות והם פשוט מאוד לא מוצגים כשאנחנו משתמשים בארנק הדיגיטלי, לעומת כרטיס אשראי רגיל).

ישנם כמה סוגים של ארנקים דיגיטליים, המוכרים והנפוצים ביותר הם של אפל - Apple pay והארנק של גוגל - Google Pay. הארנקים האלה עובדים בצורה בה כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה למלא את פרט כרטיס האשראי שלנו, לאשר את הפעולה מול הבנק ואנחנו חופשיים להתחיל להשתמש בארנק. הארנקים מבצעים "גיהוצים" בכל פעם שאנחנו מצמידים אותם למסוף במסעדה או בכל בית עסק, בעזרת שבב שעובד על טכנולוגיית NFC - Near Field Communication, ומתקשר עם אותו המסוף לאחר שאישרנו את העסקה בטלפון שלנו.

היתרונות של ארנק דיגיטלי
בראש ובראשונה - נוחות. הרבה יותר נוח להסתובב עם הטלפון, שנמצא איתנו 24/7 גם ככה, מבלי לקחת אתנו ארנק עם כל כרטיסי האשראי שלנו אשר סביר שנהיה פחות במודעות לגביהם לעומת הטלפון. בנוסף, הארנק הדיגיטלי בשונה מכרטיסי אשראי רגילים יכול לפעול בצורה שבה עסקה תאושר רק לאחר שאישרנו את השימוש בכרטיס האשראי, בין עם זיהוי פנים או אצבע או פשוט מאוד עם סיסמה כלשהי שקבענו. העניין הזה יכול גם לספק לנו הגנה למקרה שהטלפון נגנב - אף אחד מלבדנו לא יוכל להשתמש בכרטיסי האשראי שלנו, ההפוך לגמרי מכרטיסי אשראי רגילים. כמובן שצריך לציין שיתרון האבטחה מגיע רק כאשר אנחנו מגדירים את הצורך בזיהוי לפני ביצוע העסקה, אחרת כל אחד יכול לשלם עם הטלפון שלנו אם יוכל לשים עליו את היד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עניין נוסף שיכול לקרוץ לצרכנים רבים הוא דווקא בגילוי מלא של העסקאות. כשאנחנו מבצעים עסקאות עם הארנק הדיגיטלי אנחנו יכולים לראות רישומים מדויקים של העסקאות שלנו, איפה הן בוצעו, מתי ובאיזה סכום. משום מה בחלק מהאפליקציות של הבנקים השירות המאוד פשוט הזה לא קיים באותה צורה וניתן למצוא אותו רק באפליקציה של חברות האשראי אשר גם אצלן, הפירוט יכול להיות מעט לא ברור לעומת הארנקים הדיגיטלים.

הארנקים הדיגיטלים הקיימים בשוק
בראש ובראשונה עומדים כמובן הארנקים של אפל וגוגל, אשר שולטים ביד רמה בשוק - בארה"ב כ-44% מהעסקאות בארנקים דיגיטלים מבוצעות עם אפל פיי, לה יש מעל ל-600 מיליון משתמשים רשומים בעולם ונפח העסקאות בשירות עמד ב-2021 על 90 מיליארד דולר. לגוגל יש כ-100 מיליון משתמשים עם יותר מ-700 אלף אתרים שמקבלים תשלום דרך השירות. ההבדל העיקרי בין שני השירותים הוא בעיקר על אילו מכשיר כל אחד מהם פועל - כמובן שאפל פיי עובד על מכשירי אפל ואילו גוגל פיי עובד עם מכשירי אנדרואיד.

בנוסף לשני הארנקים המוכרים יותר ישנם עוד כמה ארנקים בארץ, בניהם: הארנק של הבינלאומי - FibiPay, אשר רק לקוחות הבנק יכולים להשתמש בו. גם בנק הפועלים השיק ארנק - BIT, המאפשר ללקוחות כל הבנקים לשלם בבתי עסק באמצעות אפליקציית ביט. בינואר שעבר שופרסל ודיסקונט שחררו ארנק דיגיטלי על בסיס אפליקציית פייבוקס.

האם יש סכנה כלשהי בשימוש בארנק דיגיטלי?
נראה אמנם כי השימוש בארנקים הללו הוא מאוד נוח ואפילו מאובטח אבל כן יש עניין מסוים שמעסיק צרכנים רבים. כאשר אנו נותנים לחברות הטכנולוגיה (גוגל ואפל) עוד מידע עלינו ועל צורת הצריכה שלנו, אנחנו מאפשרים להם לטרגט אותנו יותר בקלות וכנראה לגרום לנו לבזבז יותר כסף על דברים שמצד אחד יכולים מאוד לקרוץ לנו אך מצד שני, אנחנו כנראה לא באמת צריכים אותם. גוגל למשל היא חברה שסכום משמעותי מאוד מההכנסות והרווחים שלה מגיע מפרסום, פרסום ייעודי אשר מבוצע על ידי איסוף מידע בנוגע לכמה שיותר אנשים והתאמה אישית או מכירה של פרטיהם למפרסמים. בכדי להרגיע את הציבור בנושא, החליט בנק ישראל בפברואר שעבר על האיסור לשימוש במידע של לקוחות שנאסף דרך הארנקים הללו.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ארנק ישראבלוף ישראלי
    סמיר 20/12/2022 21:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1) למה צריך להיות קשורים לחברת אשראי על מנת לשלם? 2) למה משמרים את אימות העסקה ע"י sms שזו שיטה לא בטוחה וכשנמצאים בחול עם סים מקומי אי אפשר לקבל את הקוד. למה לא עובדים עם מנגנון אימות שעובד בכל המדינות ולא מחייב אותי לצאת עם חבילה משודדי הסלולר בה ישראליים. 3) בשביל מה צריך את הבנקים אם עושים רק פעולות עו"ש שבנק ישראל ינפיק שקל דיגיטלי וינהל את כל הפעולות הללו גלם ככה הוא עולה לנו יותר מדי כסף והוא מתפקד כבנק לשמירה על רווחי הבנקים . שיתחילו לעבוד שם באמת.
    סגור
  • 2.
    מעניין. (ל"ת)
    הקורא 19/12/2022 10:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ארנק?
    דוד 19/12/2022 06:59
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מה שמתואר פה זה לא באמת ארנק. בארנק יש בד"כ כסף. פה מדובר רק בדרך להשתמש בצורה נוחה יותר בכרטיס אשראי (שנותן הרשאה לחייב את חשבון הבנק שלך). אם זה באמת היה *ארנק*, כנראה שלא היה צורך בחברת אשראי או בחשבון בנק.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות