וואן זירו מעלה במקצת את הריבית על הפיקדונות, למרות שהריבית במשק נותרה ללא שינוי

הריבית על פיקדון לשנה תעלה ל-4.75%, הריבית על פיקדון חודשי תעלה ל-3.85% והריבית על העו"ש תישאר על 2.5%
 | 
telegram
(4)

בנק ישראל השאיר את הריבית במשק כפי שהיא אבל הבנק הדיגיטלי וואן זירו בכל זאת החליט להעלות את הריבית על הפיקדונות שהוא נותן, בהחלט צעד מבורך. הבנק מעלה את הריבית ברבע אחוז על הפיקדון לשנה וזו תעמוד החל מהימים הקרובים על 4.75% (במקום 4.5%) כעת. הריבית על פיקדון יומי (המקבילה של הריבית על העו"ש) תישאר על 2.5% ואילו הריבית על הפיקדון החודשי תעלה ל-3.85% (במקום 3.35% כיום).

כזכור, הבנקים העלו את הריביות לאחר שבנק ישראל העלה את הריבית במשק, אבל הם העלו את הריבית 'פחות' מאשר עליית הריבית במשק. העלאת הריבית בוואן זירו ל-4.75% בעצם גורמת לכך שהוא מן הסתם מביא את הריבית הגבוהה ביותר במערכת הבנקאית, אבל גם עושה מהלך שהבנקים האחרים לא עשו ומשווה את הריבית שלו לריבית בנק ישראל. 

וואן זירו בינתיים לא ממש מצליח להוות מאבק למערכת הקיימת. היקפי הכספים שמגיעים אליו כמובן גדלים אבל זה לא משמעותי עדיין ביחס לבנקים הגדולים. אז נכון, זה בנק חדש, ועדיין - הציבור מעדיף להישאר בבנקים שלו. כדי שהוא באמת ייחשב למשמעותי, הוא יצטרך להגיע למצב שהוא מושך הרבה יותר כספים מהבנקים הקיימים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנק ישראל השאיר היום את הריבית על רמה של 4.75% אבל מעריך שתהיה עוד העלאת ריבית. לדבריו: "היתכנות לא מבוטלת להמשך העלאה של הריבית בהחלטות הבאות - ובכל מקרה הריבית תישאר גבוהה לפחות לעוד שנה". הבנק המרכזי גם הזהיר מפני המשך קידום הרפורמה המשפטית שלא בהסכמה רחבה.

כאן תוכלו להשוות את הריביות השונות שהבנקים נותנים לכם. הבנקים החלו לתת ריביות על הכסף שאתם משאירים בעו"ש אבל נחזור ונזכיר - זה לא משמעותי. 2% או 2.5% כאשר האינפלציה היא 4.6-5% עדיין אומרת שאתם מפסידים כסף על זה שהכסף שלכם שוכב בעו"ש. פיקדונות זה יותר טוב כי זה מאפשר לכם לפחות לשמור (בערך) על שווי הכסף ושהוא יישחק פחות בגלל האינפלציה. אחרי ההעלאה הנוכחית בבנק וואן זירו המשמעות היא שהכסף לא יישחק וישמור על ערכו, אבל זה עדיין ללא תשואה ריאלית. יש גם תחליפים טובים יותר כמו קרנות כספיות. ומעבר לכך - אם אתם משקיעים לטווח ארוך, כדאי בהחלט לנסות להשיג תשואה ריאלית בשווקי המניות או האג"ח. נכון, יש שם סיכון, אבל זו הדרך להשיג תשואה חיובית על הכסף מעבר לאינפלציה.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בנק בזיוני עם (אין) שירות גרוע ביותר (ל"ת)
    גיא 13/07/2023 12:32
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 2.
    קרן כספית עדיפה
    החיים 13/07/2023 01:11
    הגב לתגובה זו
    2 1
    נותנת אותה ריבית מיסוי מופחת מאחר ומיסוי ריאלי נסיל יומית למה הציבור מעדיף פקדונות ?
    סגור
  • 1.
    בנק שלוקח 50 ש"ח לחודש על הזכות לפתוח חשבון... נו מה
    מינוס וואן 11/07/2023 10:22
    הגב לתגובה זו
    5 0
    50 ש"ח לחודש לחשבון בודד זה סכום גבוה בהרבה ממה שמשלמים על עמלות עו"ש ברוב הבתים בישראל. נכון שישראלים לא תמיד מודעים לדקויות אבל מפגרים הם לא, גם לא עם הבטחות לטכנולוגיה מפוצצת עם תובנות מהחלל. ראבק אין לכם אפילו סניפים פיזיים, על מה אתם לוקחים כל כך הרבה כסף? קחו עמלות נורמליות ותראו איך הישראלים נוהרים ועל הדרך מעבירים אליכם כמויות של כסף לפיקדונות.
    סגור
  • יש גם תוכנית ללא כסף (ל"ת)
    איציק 11/07/2023 19:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות