ברקע רווחי הענק: מזרחי בפיקדון של פי 1.5 מהאינפלציה - ללא בשורה
אחרי רווחי הענק של הבנקים, שהרוויחו 14 מיליארד שקל בחצי שנה, בנק מזרחי-טפחות מציע פיקדון חדש שפתוח ללקוחות כל הבנקים - ושאפשר יהיה להצטרף אליו רק בחודש הקרוב (עד ה-14 בספטמבר). הבנק ייתן במסגרת "פומלית" פיקדון צמוד מדד לשנה עם תשואה של פי 1.5 מעליית המדד, כאשר בצד השני - אומרים במזרחי - אם המדד המצטבר יהיה שלילי הכסף המקורי לא ייפגע (לא ברור למה טורחים להגיד את זה בבנק. אין אף אחד שהאינפלציה תהיה שלילית השנה).
אבל מה זה אומר במילים פשוטות? על בסיס ההנחה של בנק ישראל, הכלכלנים ושוק ההון, לפיהם האינפלציה בשנה הקרובה צפויה לעמוד על כ-2.6% עד 3%, מדובר על פיקדון שייתן תשואה של 4.5%. לכאורה תשואה יפה להשקעות סולידיות. אבל צריך גם לזכור - הבנקים כבר נותנים פלוס מינוס את הריבית הזו על פיקדון לשנה (כאן ניתן להשוות בין הריביות שהבנקים נותנים, וואן זירו נותן קצת יותר). אז האם מדובר בבשורה חדשה? לא ממש, אבל הבנקים מנסים להראות שהם כאילו מתחרים אחד בשני, ובמקביל נהנים מרווחים עצומים.
לציבור יש גם אלטרנטיבות - אפשר ללכת לקרנות הכספיות שהפכו ללהיט בשנה האחרונה, גייסו יותר מ-70 מיליארד שקל מאז החלה לעלות ריבית בנק ישראל, ואמורות לתת פחות או יותר את ריבית בנק ישראל. מדובר גם במוצר נזיל, כזה שאפשר לפדות כל יום, ולא צריך 'לנעול' את הכסף לשנה, כמו אצל הבנקים. לקרנות הכספיות גם יש יתרון מיסוי - המס עליהן הוא מס ריאלי, כלומר על רווח שנצבר מעבר לאינפלציה, בניגוד למס בפיקדונות של 15% בכל מקרה (נומינלי) - למדריך קרנות כספיות לחצו כאן.
במקרה של הפיקדון הזה, שהוא צמוד מדד, המס עליו הוא מס של 25% על רווח ריאלי (כמו כל השקעה רגילה שאינה פיקדון). בניגוד לפיקדון שקלי רגיל שחייב במס מ'השקל הראשון' - כאן העליה במדד המחירים לצרכן מתקזזת ופטורה ממס.
המקרה היחיד שבו הפיקדון החדש והזמני - שניתן להצטרף אליו במשך חודש אחד בלבד - יהיה באמת משמעותי לחוסכים הוא במקרה שבו האינפלציה תחזור להשתולל ולזנק הרבה מעבר לתחזיות העיקריות. במקרה כזה, החוסכים אצל מזרחי ייהנו מסוג של ביטוח אינפלציה. גם בבנק מזרחי עצמו מבינים שזה תרחיש לא סביר במיוחד, ולכן מוכנים לאפשר אותו לציבור. מבחינתם זה 'WIN-WIN' - הם גם מצטיירים טוב וגם לא באמת לוקחים על עצמם סיכון משמעותי. גם בבנק מן הסתם מבינים שלא כדאי לשים שם את כל החסכונות, לא סביר שתראו משם בשורה גדולה לחסכונות שלכם, אבל זה יכול להיות סוג של ביטוח מסוים מפני תרחישי קיצון.
בכל מקרה, לדברי בנק מזרחי, מדובר "במענה מיטבי לכל התפתחות שתחול במדד המחירים לצרכן בשנה הקרובה". אלה ויגדר, מנהלת סקטור ניהול פיננסי בבנק מזרחי טפחות, ציינה: "מזרחי-טפחות מציע מגוון עשיר של פיקדונות, המותאמים לתנאים הכלכליים המשתנים, ומאפשרים לכל אחד למצוא את הפיקדון הרלוונטי עבורו - בהתאם לצרכיו ומטרותיו."
נזכיר, בנק מזרחי הוא הבנק עם התשואה להון הטובה ביותר במערכת הבנקאית, 22%. ברבעון האחרון הוא הרוויח 1.4 מיליארד שקל. ההוצאות להפסדי אשראי הסתכמו ב-474 מיליון שקל, כאשר הוא המשיך ליהנות מאוד מעליית הריבית במשק - הכנסות המימון גדלו ב-41% לעומת הרבעון המקביל אשתקד כתוצאה מעליית הריבית.
מניית מזרחי טפחות נותנת מתחילת השנה את התשואה הטובה ביותר למשקיעים במניות הבנקים, עם עליה של 15.4%. המניה נסחרת במחיר של 128.5 שקלים למניה ושווי שוק של 33 מיליארד שקל.
בעקבות תוצאות הרבעון האחרון הבנק הודיעה על חלוקת דיבידנד של עוד 489 מיליון שקל - 35% מרווחי הרבעון השני. ברבעון הקודם הוא חילק עוד 410 מיליון שקל כדיבידנד (30% מהרווח). רק שבניגוד לרוב הבנקים האחרים (לאומי פועלים, דיסקונט), מזרחי נשלט ע"י אייל עופר ודוד ורטהיים - כלומר יותר מ-40% מהדיבידנד לא חוזר לציבור.
כזכור, הבנקים עשו צחוק מהציבור לאחרונה כאשר הציגו ריביות על העו"ש שנותנות ריבית של עד 500 שקל בשנה, וגם זה רק לשנה אחת. הבנקים אמנם רואים שחלק מהכס יוצא מהעו"ש, אבל גם כשזה קורה - זה מגיע בעיקר לפיקדונות. לציבור יש הר של כסף - טריליון וחצי שקלים, ששוכבים בעו"ש ובפיקדונות. בבנקים יכולים להמשיך ולהיות רגועים. הם לא לחוצים שהציבור יעביר את הכסף לאלטרנטיבות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.עסקים הם כדי להרויחמאיר 20/08/2023 18:14הגב לתגובה זו0 2את זה העיתונאים מביני דבר לא הפנימוסגור
-
3.שיחלק כסף לחרדיםתקימו בנק ממשלתי 20/08/2023 12:40הגב לתגובה זו7 2אבל רק למי שלא לומד ליבהסגור
-
עלוב (ל"ת)מכיר 20/08/2023 18:14הגב לתגובה זו0 3סגור
-
2.דיסקונט מציע צמוד מדד + 2 אחוז לשנההחיים 20/08/2023 11:32הגב לתגובה זו5 0עדיף על הפיקדון של מזרחי בכל פרמטר ועדין כנראה מעט פחות טוב מקרנות כספיות פיקדון צמוד מדד לשנה - פיקדון לשנה צמוד למדד המחירים לצרכן ללא תחנות יציאה, בריבית 2.00% למפקידים באתר הפעולות ובאפליקציה, או 1.5% למפקידים בסניף. קרן הפיקדון לא מובטחת במקרים של הפרשי הצמדה שליליים. המידע האמור לעיל לא מהווה המלצה להשקעה במוצר זה ולא מחליף ייעוץ אישי. מינימום הפקדה לכל הפיקדונות: 250 ₪.סגור
-
הקרנות הכספיות הן סתם עבודה בעיניים.מני 20/08/2023 17:22הגב לתגובה זו0 1הקרנות הכספיות הניבו בממוצע 2.5 אחוז מתחילת השנה לפני דמי ניהול, מה שאומר שעד סוף השנה יניבו ע-3% (אנחנו עוד מעט ברבעון הרביעי של השנה). בבנק אפשר לקבל 5% פחות 15% מס שזה 4.25 ואין דמי ניהול. ההבדל היחיד הנזילות. הקרנות הכספיות נחותות כי הן יכולות להשקיע רק באג"ח או מק"מ עם מח"מ סופר קצר שמניב בהתאם.סגור
- טען עוד
-
1.לא מעניין כי ביבי יהנדס את האינפלציה ל-0,שנה מהיום. (ל"ת)ירון 20/08/2023 11:21הגב לתגובה זו6 3סגור
-
איך יהנדס ? באתר הלמס מופיעים כל רכיבי המדד והשינוי בהםמני 20/08/2023 17:14הגב לתגובה זו0 0הוא גם יהנדס את כל כלכלני גופי ההשקעה - קופות גמל, קרנות פנסיה, את כל האנליסטים של הבנקים בארץ ובחו"ל שחוזים תמיד את המדד בסטיה של עשירית לכאן או לשם ? את כולם יהנדס ורק לך יש את המדד הנכון ?סגור