מנורה מבטחים מרחיבה את היצע המסלולים הפאסיביים גם לתחום האג"ח.
חברת מנורה מנורה מב החז -2.69% מנורה מב החז 13,040 -2.69% בסיס:13,400 פתיחה:13,430 גבוה:13,490 נמוך:13,040 תמורה:5,875,306 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הודיעה היום כי החל מהחודש, היא תציע מסלול פאסיבי שישלב מדדי אג"ח ייחודיים של חברת המדדים אינדקס, במוצרים הכוללים מרכיב חיסכון,
במנורה הסבירו היום את הצעד וציינו כי תחום ההשקעות הפאסיביות (העוקב אחר מדדים) הינו התחום הצומח בעולם ההשקעות וחווה צמיחה משמעותית בשנה האחרונה בישראל. עד היום עיקר החשיפה של ציבור המשקיעים למסלולים פאסיבים התמקדו במדדי מניות.
אחד הוויכוחים העתיקים והחשובים ביותר בעולם ההשקעות הוא לגבי שיטת ההשקעה. מה עדיף? השקעה אקטיבית או פאסיבית? רכישת ניירות ערך לפי מחקר, בדיקה, על פי נתונים פונדמנטליים או רכישת מכשירים פאסיביים - עוקבי מדדים כמו קרנות סל וקרנות מחקות?
מצד אחד מנהלי ההשקעות הטובים מביאים תשואות, מצד שני יש את הטענה שגם וורן באפט שותף אליה שלא ניתן לנצח את המדד לאורך זמן.
השנה של הקרנות הפסיביות
2023 הייתה השנה של הקרנות הפסיביות שבפעם הראשונה חלפו על פני הקרנות האקטיביות המסורתיות בהיקף הנכסים המנוהל. הקרנות הפסיביות, עברו לגיוסים חזקים במהלך השנה כאשר בסופה גייסו סכום של כ-21.8 מיליארד שקל שנחלק בין הקרנות המחקות עם גיוס של כ-5.7 מיליארד שקל וקרנות הסל עם גיוס של כ-16.1 מיליארד שקל.
הגיוסים - הגיעו לקרנות המתמחות באג''ח ובמניות בחו"ל שגייסו סכום כולל של כ-8.1 מיליארד שקל, כשקטגוריית מניות בחו''ל סיימה עם גיוס גבוה של כ-6.4 מיליארד שקל וקטגוריית אג''ח בחו"ל תרמה לגיוס עוד כ-1.7 מיליארד שקל.
הפדיונות היו בסך כולל של כ-2.4 מיליארד שקל. אלה נחלקו בין קטגוריית אג"ח מדינה, אשר פדתה כ-950 מיליון שקל, אחריה קטגוריית חברות והמרה, עם פדיון של כ-690 מיליון שקל. הקטגוריה של מניות בישראל סיימה עם פדיון של כ- 470 מיליון שקל. כאשר הקטגוריה הקטנה של אג"ח כללי פדתה סכום של כ-220 מיליון שקל וקטגוריות סחורות, ואחר הוסיפו לפדיון סכום של כ-21 מיליון שקל ו-26 מיליון שקל בהתאמה.
התעניינות הציבור גוברת
במנורה הסבירו היום את הצעד וציינו כי לאחר 15 שנים של ריבית אפסית בארץ ובעולם, הריביות החלו לעלות באופן ניכר. עליית הריביות העלתה את התשואות לפדיון הגלומות במדדי אגרות החוב אל מעבר לרף תשואה שנתית ממוצעת של 5%. העלייה בתשואות האג"ח, לצד ההבנה כי תהליך עליית הריבית הגיע למיצוי, מגבירות את ההתעניינות של ציבור המשקיעים לכיוון השקעה פאסיבית במדדי אג"ח.
מנורה מבטחים ציינה כי בשיתוף חברת המדדים אינדקס, היא בנתה מסלולי אג"ח פאסיבים ייחודיים הבנויים על מספר עקרונות: השקעה ב 7 מדדי אג"ח שונים ואיכותיים בעלי פיזור מירבי של יותר מ-3,000 סדרות אגרות חוב מדורגות בארץ ובחו"ל, בניית תיק מדדי אג"ח בעל פוטנציאל תשואה ע"י שילוב מדדי אג"ח ייחודיים של חברת אינדקס, המתחשבים במרווחי התשואה המשתנים של האג"חים.
החל מהחודש יוצעו מסלולי השקעה פאסיביים המשלבים השקעה במדדי אג"ח, בכל מוצרי ההשקעה של מנורה מבטחים: קרנות השתלמות, קופות גמל, פוליסות חסכון, קופות גמל להשקעה וקרנות פנסיה.
מסלולים אלו מצטרפים לשיתוף הפעולה המוצלח בין מנורה מבטחים לאינדקס הכולל כ 20 מסלולים עוקבי מדד ברמות סיכון שונות ובהיקף נכסים מנוהל של כ - 4 מיליארד שקל.
איתי יעקב, משנה למנכ״ל מנורה מבטחים פנסיה וגמל אמר "השינויים שחלו בסביבה הכלכלית מאפשרים לנו להציע פתרונות השקעה פאסיביים מעניינים, המגלמים תשואות גבוהות לפדיון שלא נראו מזה שנים. השילוב בין המקצועיות המוכחת של אינדקס בפיתוח וניהול מדדי אג"ח, יחד עם צוות המחקר וההשקעות של מנורה מבטחים, יאפשרו גם למשקיעים סולידיים ליהנות מיתרונות ההשקעה במסלולים פאסיביים המבוססים מדדי אג"ח".
יניב קוניס, מנכ"ל ומייסד אינדקס מחקר ופיתוח ציין כי "עולם מדדי האג"ח התפתח מאוד בשנים האחרונות. התפתחות יכולות המחשוב, הניסיון והמחקרים האקדמיים בתחום, מאפשרים כיום ליישם אסטרטגיות השקעה מגוונות ומוכחות באמצעות מדדי האג"ח של אינדקס. שילוב האסטרטגיות עם פיזור רחב, מייצרים ערך ייחודי לחוסכים במסלולים הפאסיביים".
לא רק S&P 500
הישראלים גילו בשנים האחרונות את מדד ה-S&P 500. המדד היכה בשנת 2023 את רוב מדדי המניות בעולם עם תשואה של 25%, נתון העולה על הממוצע הרב שנתי ההיסטורי - כ-10%.
המדד כולל את 500 המניות הגדולות ביותר בבורסה האמריקאית והוא נחשב למדד שמשקף בצורה הטובה ביותר את כלכלת ארה"ב. בשנים האחרונות מאופיין המדד בהטיה למניות טכנולוגיה, ובמיוחד ל"שבע המופלאות" - אפל, מיקרוסופט, אלפאבית (החברה האם של גוגל), אמזון, נטפליקס, אנבידיה וטסלה. המניות האלו שמשקלן במדד כולו מתקרב ל-30%, השביחו את תשואת המדד, אבל הפכו אותו לממוקד.
מצד אחד, מיקוד מייצר סיכוי לתשואה עודפת כי אם המניות שבהן התיק או המדד מתמקדים, עולות, הרווח גדול, אבל הצד השני של המטבע הוא סיכון כי אם המניות האלו יורדות, ההפסד מאוד גדול. ויותר מכול - הוא נהנה מאהדה בינלאומית. אנשים פרטיים וגופי השקעה מכל העולם משקיעים במדד המוביל ויוצרים בעצם סוג של תהליך שמניע את עצמו - עוד ועוד משקיעים רוכשים מכשירים שעוקבים אחרי המדד הזה ומנהליהם של אותם מכשירים שונים (קופות גמל, קרנות נאמנות ועוד) רוכשים עוד מהמניות שעולות ויוצרות עוד ביקושים, וחוזר חלילה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה