
אחרי הזינוקים בוול סטריט: הדולר יורד ב-1.2% - 3.77 שקל
התנודתיות בשוק המט"ח נמשכת במקביל לטלטלה שעוברים השווקים הפיננסים בצל ההתפתחויות האחרונות בתוכנית המכסים האמריקאית; מה יקבע את כיוון המטבע בתקופה הקרובה?
אחרי שאתמול חצה את רף ה-3.8 שקלים, לראשונה מזה שנה וחצי, שער הדולר חוזר לרדת היום. ברקע, עליות השערים החדות אמש במדדים בוול סטריט, שרשמו את העליות הגדולות ביותר מאז 2008, בצל השהיית תוכנית המכסים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
הבוקר יורד היום ב-1.2% לרמה של כ-3.77 שקל, זאת יום בלבד לאחר שהוא רשם ציון דרך עת חצה את רף ה-3.8 שקל, לראשונה מאז תחילת מלחמת רבות ברזל, באוקטובר 2023. הסיבה לתנודתיות בשער המטבע נובעת מחוסר הוודאות המתמשך בנוגע לכלכלה ולשווקים הפיננסים הבינלאומיים כתוצאה מתוכנית המכסים של טראמפ. התנועות החדות במדדים המובילים בשבוע האחרון בוול סטריט מתורגמים מיד לזינוק או לירידה במחיר הדולר מול השקל המקומי.
הסיבה לכך, היא שבאופן מסורתי, הדולר נחשב כנכס מפלט, כך שבתקופה של ירידות שערים, ובתקופה האחרונה היו לא מעט כאלו, הוא לרוב עולה. בתקופה של חוסר ודאות וטלטלה בשווקים, המשקיעים מחפשים לצמצם את הסיכונים ולפנות אל נכסים שנחשבים יציבים, גם אם רק באופן יחסי. על כן, רבים בוחרים להגדיל את החשיפה הדולרית שלהם, כחלק מגידור הסיכונים.
גורם שני ומשמעותי לא פחות למחיר הדולר ולמצב בשוק המט"ח הוא הפעילות של הגופים המוסדיים, אשר מתאימים את החשיפה הדולרית שלהם בהתאם לתנודות בוול סטריט. לכן, כאשר השוק האמריקאי יורד, ובזמן האחרון הוא רד בחדות, המוסדיים רוכשים דולרים (דרך חוזים ואופציות) כדי לקזז את הירידה בחשיפה הדולרית ובהתאם הדולר מתחזק. מנגד, במקרים של עליות חדות בוול סטריט, כמו אתמול המוסדיים מוכרים חלק מהדולרים שלהם מה שמביא להתחזקות של השקל ממול המטבע האמריקאי.
- 1.ע. 10/04/2025 16:08הגב לתגובה זובימי קדם האמינו שהשמש סובבת סביב כדור הארץגליליאו העמיד את הקדמונים על טעותם. וגם בימינו ישנם כתבים שחושבים שה $ מקפץ סביב השקל עולה יורד מטפס ויורד..ובכן למעשה זה השקל שלנו שעם כל הכבוד מנסה להאחז קרוב ככל האפשר ליחס קבוע מול ה $ ונראה שהרבה בזכות נגיד בנק ישראל...