הדולר היציג נחלש 0.4% ל-3.503 שקלים, מה התחזיות ל-2014?
לקראת החלטת הריבית לינואר בישראל נפל הדולר היציג והתקרב לרמה הפסיכולוגית החשובה של 3.5 שקלים. על פי ההערכות בשוק צפויה הריבית להישאר על כנה ברמה של 1%, זה החודש השלישי ברציפות.
עם קביעת השערים היציגים על ידי נחלש הדולר היציג ב-0.43% נקבע ברמה של 3.503 שקלים, זאת לאחר שביום שישי התחזק שערו היציג ב-0.1% ונקבע ברמה של 3.518 שקלים. האירו היציג נותר יציב (עלה 0.02%) ונקבע על 4.7968 שקלים.
הדולר בעולם מושפע מההצהרה של כריסטין לגארד אמש בראיון בתוכנית "פגוש את העיתונות" כי ה-IMF יעלה את תחזית הצמיחה של ארה"ב, לאחר שביום חמישי עלה נתון הצמיחה בארה"ב ב-4.1% (ברבעון השלישי במונחים שנתיים), הרבה מעל לצפי שהיה לצמיחה של 3.6%.
בשבוע הקרוב יחול חג המולד וביום רביעי השווקים ישבתו מפעילות. גם בימים שבין חג המולד לראש השנה האזרחית נפחי המסחר בשוק צפויים להיות דלילים למדי, וצפויה תנודתיות נמוכה מאוד.
FXCM ישראל: "הדולר עשוי להמשיך ולהיחלש ב-2014"
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מסכמים את שנת המסחר ומספקים תחזית לשנת 2014: "בעולם, 2013 היתה שנה של עליות ומורדות עבור הדולר. בחודשים ינואר-אוגוסט ראינו את השטר הירוק במגמת עלייה, ומחודש אוגוסט ועד דצמבר הדולר שינה כיוון כלפי מטה. בסיכום השנתי, הדולר-אינדקס, הבוחן את ערכו של הדולר למול סל של מטבעות בעולם, עלה ב-6.6% מ-92.75 ל-99.3".
"הגורם המרכזי שתמך בדולר היה ההתאוששות המתמדת במצבה של כלכלת ארצות הברית, ומצד שני, מה שהחליש את הדולר היה המשך ההרחבה הכמותית מצד הבנק הפדרלי ואהבת הסיכון בשווקים, שגרמה לסוחרים להעדיף נכסים ומטבעות בעלי גבוהה יותר מאשר הדולר".
"ועם הפנים קדימה ל-2014, על פניו, מדיניות הצמצום של הבנק הפדרלי אמורה לסייע לאושש את הדולר. ואולם, חשוב לזכור שהבנק הדגיש את התחייבותו להותיר את הריבית על הדולר ברמת אפס גם ב-2014 וכנראה גם ב-2015. הריבית האפסית מציבה את הדולר בעמדת נחיתות, מבחינת התשואה, מול כמעט כל מטבע בעולם או נכס פיננסי אחר. על כן, אם שוקי המניות ימשיכו לטפס ונראה סנטימנט סיכון חיובי בשוק העולמי, הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש, וזאת למרות האמון הגובר בכלכלה האמריקנית".
"המגמה של הדולר-שקל לא תאמה תמיד את המגמה של הדולר בעולם כאשר הצמד נסחר במהלך מרבית שנת 2013 במגמה שנעה בין ירידה ודשדוש. גם בסיכום השנתי, בניגוד לדולר בעולם, הדולר-שקל איבד מערכו 6.15% כאשר ירד מ-3.73 ועד אזור 3.50, שסביבו הוא מדשדש בארבעת החודשים האחרונים. גם ב-2014 שער החליפין ימשיך לטרוד את מנוחתם של מקבלי ההחלטות בבנק ישראל ובממשלה. אזור 3.47-3.50 מהווה כעת אזור תמיכה שאם בנק ישראל לא יצליח להגן עליו, הצמד עשוי לצנוח מטה לרמות שפל שיסכנו משמעותית את הייצוא ואת המשק הישראלי כולו".
התחזית של FXCM ישראל לשוק העולמי:
"כל עוד נתוני המקרו בארצות הברית ימשיכו את מגמת השיפור, שוקי המניות יוכלו לטפס גם ב-2014, חרף הצמצום ההדרגתי בהרחבה הכמותית".
"השבוע האחרון של 2013 יוצא לדרך, ואולם למעשה אקורד הסיום של השנה היה הודעתו הדרמטית של הפד בשבוע שעבר, על צמצום ראשון של היקף רכישות האג"ח ל-75 מיליארד דולר. שינוי זה במדיניות הפד אמור לעצב את המגמות בשוקי המניות, המטבעות, הסחורות והאג"ח בשנת 2014.
"שאלת השאלות היא כיצד יגיב שוק המניות האמריקני, אשר למעשה טיפס מעלה-מעלה הודות להזרמה הבלתי נדלית שנבעה מתוך ההרחבה הכמותית. בשבוע המשקיעים דווקא הגיבו בחיוב למהלך של הפד, וזאת מאחר שהוא נתפס כהבעת אמון בהתאוששות של כלכלת ארצות הברית.
"נתוני התמ"ג הטובים מהמצופה שפורסמו בשישי, רק חיזקו את הסנטימנט כלפי הכלכלה האמריקנית. המשוואה היא אם כן ברורה – כל עוד נראה את המשך השיפור בנתוני המקרו של ארצות הברית, ויתר כלכלות המפתח בעולם, השוק הפיננסי יוכל לצלוח בשלום את תהליך "הגמילה" מההרחבה הכמותית. מאידך, אם נראה הרעה בנתונים הכלכליים, בעיקר בשוק התעסוקה, הסנטימנט בשוק יכול להתהפך במהרה ולהיכנס לסחרור מסוכן".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה