הדולר מרים ראש: זינוק חד של 1.8% תוך שבוע - האם המגמה מתהפכת?

הדולר זינק 0.75% ביום שישי האחרון ועלה לרמה של 3.476. ב-FXCM "המהלך החיובי של הדולר אמור לתפוס תאוצה"
 | 
telegram
(7)

האם אנחנו עדים לשינוי כיוון של ממש בדולר-שקל? המטבע האמריקני זינק ב-1.8% תוך שבוע ושערו היציג נקבע ביום שישי על 3.476 שקלים. רק לפני כשבועיים וחצי הדולר צנח לשפל של 3 שנים כשנפל לרמה של 3.402 שקלים בלבד. שני המהלכים האחרונים של בנק ישראל נראים כמו המנופים העיקריים שהצליחו להשפיע על הכיוון עם הורדת הריבית ב-28.7 לרמה של 0.5% בלבד ורכישה של 400 מיליון דולר ביום חמישי האחרון.

אפשר להוסיף ולציין שהדולר התחזק ב-0.3% מול האירו ביום שישי האחרון, אבל בסה"כ הוא מפגין חולשה מתמשכת מול המטבע האירופי מחודש מאי השנה. עד היום התחושה הייתה שכל הצעדים של בנק ישראל הם 'טיפה בים' ולא יכולים להשפיע לאורך זמן על המגמה העולמית.

העובדה שנגידת ה'פד' ג'נט יילן ממשיכה לאותת לשוק על הכוונה להתחיל בהעלאת במהלך השנה הבאה אמורה לחזק גם היא את הסנטימנט של הדולר מול השקל. בנוסף, לא מן הנמנע שבנק ישראל יאלץ להוריד שוב את הריבית בשל השלכות 'צוק איתן' על הכלכלה המקומית והירידה הצפויה בקצב הצמיחה.

"סימנים גוברים לשינוי מגמה בדולר בעולם"

במחלקת המחקר של FXCM מציינים היום : "הדולר-שקל ביצע בשבוע שעבר זינוק מרשים מאוד מעלה - זהו השבוע החיובי הטוב ביותר שרשם הצמד מאז מאי 2013, ורבים בשוק שואלים כעת האם זהו איתות למפנה משמעותי יותר בצמד, המצוי במגמת ירידה חדה כבר מספר שנים."

"בין הגורמים הנוכחיים לזינוק מעלה ניתן לציין את חוזקו של הדולר בעולם, את המלחמה בעזה והפלונטר המדיני, את הורדת הריבית והתערבויות בנק ישראל, ועוד כהנה סיבות אפשריות. ואולם, כל הגורמים האלה פועלים כבר תקופה ארוכה. נראה שלפחות בטווח הקצר, הזינוק החד של הדולר-שקל נבע מהחלטתם של ספקולנטים רבים לממש רווחים על פוזיציות השורט."

לשאלה אם מדובר בתחילתו של מהלך ארוך טווח אומרים ב-fxcm כי "בשבועות האחרונים אנו עדים לסימנים גוברים לשינוי במגמה של הדולר בעולם. מדד הדולר נסחר בעלייה כבר 6 שבועות, ובשבוע שעבר טיפס לשיא חדש ב-81.7, הרמה הגבוהה מאז ספטמבר 2013."

"העובדה כי תוכנית ההרחבה הכמותית עומדת להסתיים, השיפור המתמשך בנתוני המקרו, ובעיקר בשוק התעסוקה, והספקולציות לפיהן הבנק הפדרלי יבצע העלאת ריבית מוקדם מהמתוכנן – כל אלה משנים את הפוזיציה של הדולר למול יתר המטבעות והופכות אותו למטבע עם פוטנציאל . אם כל הגורמים הללו יתקדמו כמתוכנן, המהלך החיובי של הדולר אמור לתפוס תאוצה בחודשים הקרובים. שינוי חיובי במגמה של הדולר בעולם אמור גם לשנות גם את המגמה של הדולר-שקל ואולי לשים קץ למגמה הירידה החריפה של השנים האחרונות."

הדולר היציג - 12 חודשים אחרונים. קרדיט: בורסהגרף
הדולר היציג - 12 חודשים אחרונים. קרדיט: בורסהגרף

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    הרצה של הדולר כלפי מעלה על ידי ספקולנטים
    שמטוב 12/08/2014 19:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שלא זקוק לדולרים, מוטב שלא יקנה. תוך חודש הדולר ירד למחיר נורמלי שהוא 3.45 שקל פלוס מינוס אגורה. בטווח ארוך יותר הדולר עשוי לרדת לשער מלפני המלחמה 3.42 פוס מינוס אגורה, תלוי בתוצאות המלחמה (אם התוצאות יהיו המשך החניקה של החמאס , זו אומר שהוצאות המלחמה שהיו לישראל יוחזרו על ידי שיפור המצב הבטחוני של ישראל.) התנודות הספקולטיביות היום בשער הדולר מעניינות רק ספקונטים. בנק ישראל הוא אחד הספקולנטים, חבל על הכסף של משלם המיסים שהוא מבזבז על ספקולציות.
    סגור
  • נסיון ההרצה נכשל. אין קונים בכלל (קוו שטוח בגרף הסחר)
    שמטוב 14/08/2014 09:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היום, פעם שניה השבוע, לאחר הרצת הדולר כלפי מעלה תגובת השוק החופשי הייתה "אפס קונים" אפילו לא זבוב קנה דולרים במחיר המופקע . (סימן ל"אפס קונים" הוא קוו שטוח בגרף הסחר משך שעה או יותר, מצב שכמעט לא קורה כאשר יש סחר כלשהוא.) כנראה 3.49 זה השער המירבי שהצליחו הספקולנטים להחזיק, גם זה לא יחזיק ימים רבים.
    סגור
  • 4.
    החילים הירוקים מתחזקים בזירה רק$$$$
    נעמה, לוינסקי 10/08/2014 20:52
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מכרתי את הדירה קניתי דולרים!!!
    סגור
  • 3.
    "בריינסוויי - יהיה קשה לעבור fda"
    חיים 10/08/2014 17:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אסור לסמוך על שום מילה שנכתבת באתר הזה - לא מזמן פורסמה כתבת וידאו עם אנליסט שטען את השטות שציינתי בכותרת. וזה בשעה שיש להם אישור מינואר 2013.
    סגור
  • 2.
    הכל בזכות קרנית....................... (ל"ת)
    דניפה 10/08/2014 17:46
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    טעות חמורה בכתבה.
    למירון ארונוביץ 10/08/2014 14:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    בכתבה נרשם: "אבל בסה"כ הוא (הדולר) מפגין חולשה מתמשכת מול המטבע האירופי מחודש מאי השנה". טעות חמורה הדולר מפגין חוזק מול המטבע האירופי מחודש מאי ולהלן הנתונים: בחודש ב-6 מאי ערכו של דולר/יורו 1.3926 ואילו ערכו ביום 8 לאוגוסט הוא 1.3412 כלומר היורו נחלש בכ 3.7%. צריך לעשות שעורי בית לפני כתיבת כתבה.
    סגור
  • כמו כל הדוחות של החברה אילו, רצוף טעויות
    שמטוב 10/08/2014 20:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הסיבה העיקרית לירידת ערכו של השקל בשוק הבינלאומי בערך באחוז וחצי הוא עלויות המלחמה (בין 10 מיליארד שקלים ל 20 מיליארד שקלים). האחוז המדוייק של ירידת ערך השקל יתגלה בהמשך, מכיוון שכרגע יש רעשים ספקולנטיים שישפיעו בין שבועיים לחודשיים. עליית ערך הדולר בשוק הבינלאומי בשיעור בין 0.25 אחוז ל- 0.5 אחוז הוא מסיבות לא ברורות והוא בטווח התנודות הרגילות של שערי מטבעות (כל נסיון להסביר במונחים כלכליים תנודות רגילות כאילו הוא קשקוש, כי התנודות הללו הן תנודות כאוטיות רגילות כל השנה כל השנים, בדיוק כמו שינויי טמפרטורה יומיומיים).
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות