נקודת ציון במסחר בדולר: היציג - 3.8000 שקלים, רמה שלא נראתה מ-2012
המגמה השורית בדולר נמשכת: עלה היום ב-0.1% ושערו היציג 3.8000 שקלים. אתמול הדולר היציג עלה ב-0.2% ל-3.7960 שקלים. המטבע האמריקני לא היה ברמה זאת מאז סוף שנת 2012.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו: "התחזקות הדולר בעולם וירידת פער הריביות שקל-דולר גררו לפיחות מהיר, אולם ללא מהלך מובנה שיקזז את עודפי המט"ח החשבון השוטף ובהשקעה ישירה זרה, הרי שבראייה קדימה הפוטנציאל לייסוף השקל בטווח הארוך נראה גבוה".
הריבית הנמוכה במשק משפיעה דרמטית על היחלשות השקל מול הדולר. כך זינק הדולר מתחילת השנה ב-9.5%, מרבית השינוי החל בחודש יולי עם הפחתת הריבית במשק בשיעור דרמטי ומפתיע לרמה של 0.25%.
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "תחזיות המשקיעים והסוחרים ככול הנראה ינועו ליום שישי הקרוב. בו יתפרסם בארצות הברית דוח התעסוקה, ועל פי התחזיות הוא אמור להצביע על תוספת של כ-230 אלף משרות באוקטובר. נתונים אלה מחזקים את הציפיות להעלאות ריבית מצד הפד, והדבר מתבטא בעלייה בתשואות האג"ח הממשלתי ובערכו של הדולר. מצד שני, בטווח הארוך חוזקו של הדולר ימשיך כ-וקטור אגרסיבי כתוצאה מהבריחה של המשקיעים מהמטבעות המובילים, כגון הין והאירו".
מחלקת המחקר של FXCM: "ישנה קורלציה חיובית בין סנטימנט הסיכון לבין ערכו של המטבע האמריקני, וזאת בניגוד לקורלציה ההפוכה שהתקיימה בשנים האחרונות בין הדולר לנכסי הסיכון. על כן, כאשר וול-סטריט יורדת גם הדולר נחלש, כפי שקרה ביממה האחרונה. ביום שישי יתפרסם בארצות הברית דוח התעסוקה, ואם נראה נתון חיובי הדולר צפוי שוב להתאושש. בסופו של דבר, הנסיגות הללו אינן אלא תיקונים טבעיים במהלכה של מגמת העלייה של הדולר".