הדולר מתחזק ומתקרב ל-4 שקלים: "המומנטום לטובתו"
המטבע האמריקני ממשיך להתחזק עם פתיחת שבוע המסחר במט"ח. הדולר עולה כעת 0.3% ומתקרב לפריצת הרף הפסיכולוגי של 4 שקלים. המטבע, שזינק ביותר מ-3.3% בחודש וחצי האחרונים, נסחר כעת סביב שיא של 9 חודשים מול השקל, ברמה של 3.985 שקל לדולר.
דולר רציף
מול האירו נסחר הדולר הבוקר ביחס של 1.0816 דולר לאירו. מדובר בהתחזקות של כ-1.85% בשבועיים האחרונים במטבע האמריקני מול זה האירופי, כשהודעתו של מריו דראגי בשבוע שעבר חיזקה מגמה זו מכיוון שהחלישה את האירו.
הרקע להתחזקות המטבע הינו המצב המיוחד-משהו בו דווקא הכלכלה החזקה בעולם, הכלכלה האמריקנית, נוקבת בשיעור הריבית מהגבוהים במערב - 0.25%, בעוד באירופה הריבית שלילית, ואפילו לא מזכירים אפשרות של העלאה שלה, אלא דווקא הגדלת ההרחבה הכמותית. יותר מכך, הפד' הציג תכנית להעלאת הריבית במדינה 3 פעמים נוספות במהלך השנה, והדבר מחזק את ערכו.
מעבר לזה, הדולר עדיין נתפס עבור רבים כ'מקלט' בעוד השווקים מתנדנדים - והביקוש אליו כמובן מחזק אותו. מנגד, עליות השערים בסוף השבוע הורידו את הביקושים למטבע האמריקאי ולראיה, הדולר-אינדקס (יחסו מול סל של מטבעות), רושם הבוקר היחלשות מתונה של 0.2%, סביב רמת 99.4 נק'.
- תיאבון בריא: קרנות ההון הפרטי משתלטות על הכלכלה?
- כצפוי: הבנק המרכזי האמריקני הותיר את הריבית ביולי על כנה
בתוך כך, נאומה של ג'נט יילן, נשיאת הפד' ירכז עניין רב במסחר בדולר - בעוד דבריה לגבי המתווה של הבנק המרכזי בנוגע להמשך העלאות הריבית, ישפיעו כמובן על ערכו. צפי לעמידה ביעדים שהוכרזו יחזק את ערכו, בעוד 'נסיגה' מסויימת על רקע המצב הכלכלי (אם זו תהיה ההחלטה), עשויה לפגוע בו.
גם לקרנית פלוג, נגידת בנק ישראל שתקבע היום את שיעור הריבית יכולת להשפיע על היחס דולר-שקל. הכלכלנים לא צופים שינוי בשיעור הריבית היום בישראל (עומדת על 0.1%), אך דברי הנגידה בדבר היחס הרצוי בין המטבעות עשויים להביא לתנודותו בערכו של הדולר.
נציין כי מעבר למסחר במט"ח, התחזקות משמעותית של הדולר מחלישה באופן יחסית את מחיר הנפט, כך שזינוק חד מדי של המטבע סומן לאחרונה כאחד הסיכונים למחיר הזהב השחור - ואת ההשלכות של מגמת החלשות הנפט אנו רואים רבות בשווקים.
- לונג על השקל - ניתוח המגמות במט"ח בשנתיים האחרונות, ומה יהיה בהמשך?
- הדולר מזנק ל-3.7 שקלים: מה עומד מאחורי העלייה החדה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך בפריצה מעלה, ולאחר תיקון קל שוב בוחן את השיא של השבוע שעבר, ב-3.985. פריצה מעל רמה זו כבר תחשוף את רמת המפתח הפסיכולוגית של 4. המומנטום בשוק המקומי נוטה במובהק לטובת הדולר, כאשר כמעט בכל תנאי שוק אנחנו רואים את התחזקות הדולר, כאשר גם התחלפות הסנטימנט בסוף שבוע המסחר בשוק הגלובלי על רקע איתותי הבנקים המרכזיים של יפן וגוש האירו לא הצרו את הטיפוס של הדולר-שקל.
"בשוק העולמי, הדולר קיבל רוח גבית משמעותית לאחר שהבנקים המרכזיים שוב טרפו את הקלפים, כאשר הבנקים של יפן, וזה של אירופה, אותתו על נכונותם להזרים שוב, וביתר שאת, נזילות לשווקים דרך מנגנוני ההרחבה הכמותית. בכך הם סיפקו המון חמצן לשווקים בכלל, ולנכסי הסיכון בפרט, וסייעו לאושש את הסנטימנט".
- 2.ינון 25/01/2016 12:28הגב לתגובה זובהצלחה
- 1.פינס 25/01/2016 12:14הגב לתגובה זוט"ו בשבט שמח