הדולר נחלש ב-0.3%: "ללא מעורבות ב"י והאוצר - הדולר יגיע במהרה לרמת 3.70 שקל"
שוק המט"ח ממשיך לספק כותרות, כשפרט לצניחת הפאונד הבריטי מאז משאל העם הבריטי, השקל הישראלי מוסיף להתחזק גם הבוקר - ומחזיר את הקריאות להתערבות בנק ישראל בשוק המט"ח.
השקל מתחזק הבוקר ביותר מ-0.3% מול הדולר, וביותר מ-0.5% מול האירו, וזאת על רקע פעילות סוף החודש הקלנדרי, כשיצואנים ומוסדיים מזרימים עודפי הצע לשוק המטבע המקומי ותורמים לייסוף השקל. אם עד שלשום הגיע הדולר לרמת 3.90 שקל לדולר, הבוקר הוא נסחר תמורת 3.86 שקל בלבד.
דולר רציף אירו רציף
פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות מסרו הבוקר בסקירתם לגבי שער הדולר, כי סיום המסחר מתחת לרמת 3.87 שקל לדולר יתמוך בהמשך הייסוף לעבר רמת 3.85 שקל לדולר ופחות מכך: "להערכתנו חולשת המטבעות המרכזיים אל מול הדולר צפויה לגרור לייסוף השקל אל מול השער הנומינלי האפקטיבי – שער העוגן של בנק ישראל בקביעת מדיניותו בזירת המטבע המקומית. ייסוף מתמשך יביא להתערבות בנק ישראל במסחר באמצעות רכישת דולרים".
לדבריהם, "לאור המשקל המוגבל שיש לדולר בקרב מטבעות שער העוגן, יידרש בנק ישראל הפועל כמבוגר לרכוש סכומים משמעותיים, שכן הדולר בדומה לאירו מהווה כ 26.4% בלבד בסל ובמטרה לבלום ייסוף חד בשער הנומינלי האפקטיבי, במקרה של דשדוש או חולשה של הדולר בזירה המקומית, כאשר הדולר רושם התחזקות רוחבית אל מול מטבעות הסל, יידרש בנק ישראל לפעול בהיקף משמעותי לבלימת הסחף בשער החליפין ובמטרה למנוע פגיעה קשה בתנאי הסחר של התעשייה המקומית".
- ת"א 90 עלה ב-0.6%; נכסים ובנין זינקה ב-13.7%, דסק"ש ב-15.7%
- הבנקים עלו ב-0.8%, ת"א 35 ב-0.6%; קווליטאו ירדה ב-2.4%
"בראיה לטווח ארוך", נכתב בסקירה, "השקל צפוי לשוב ולהתחזק אל מתחת לרמת 3.80 שקל לדולר ולנוע לעבר רמות שפל – קיצון חדשות. ללא מעורבות בנק ישראל והאוצר מהלך התחזקות השקל אל מתחת לרמת 3.70 שקל לדולר יהיה מהיר".
עוד בהשפעת הברזקיט, הפאונד הבריטי מתחזק הבוקר ב-0.5% מול הדולר, בהמשך לזינוק של כמעט 1% בערכו של המטבע הבריטי אתמול - כתיקון לאחר התרסקותו בכ-10% מול הדולר, לשפל של עשרות שנים. בפריקו לא מתרגשים מהעליות האחרונות, ומעריכים כי מדובר במהלך טכני בלבד בעוד המגמה השלטת תומכת בהחלשות הליש"ט לעבר רמות שפל קיצוניות: "ללא צעדים פיסקליים והטבות מיסוי קיצוניות, אם אנגליה לא תהפוך לסינגפור של אירופה, הרי שמעבר הגופים הפיננסיים וצמצום היקפי ההון הזר (FDI) העובר במוסדות הממלכה המאוחדת והעומד על מעל ל 500 מיליארד אירו בשנה, הרי שכלכלת אנגליה צפויה לספוג פגיעה קשה ועימה הליש"ט, שתאבד ממרכזיותה ומחוסנה הנשען על דירוג האשראי הגבוה ונתוני התאוששות כלכלית.
"הזרמות ההון בהקפיים של מאות מיליארדי ליש"ט אותם מבצע הבנק המרכזי האנגלי בימים האחרונים, הינם פרי ניסיון משבר הסאב-פריים של 2008, ומצוקת הבנקים באותה העת. אולם, להערכתנו הפעם מדובר בסוג משבר שונה, בסביבת אינפלציה אפסית וריבית של 0.5% בלבד, מצב אשר יחייב לצד המהלכים המוניטריים שורה רחבה של צעדים פיסקליים ורגולטוריים במטרה למנוע את אפקט הדומינו והיווצרות כדור השלג אשר ימוטט את השגי כלכלת אנגליה מאז משבר האשראי של 2008. ללא האיחוד האירופי, אנגליה ככל מדינה תידרש לפעול באופן עצמאי ומיטבי לצרכיה בסביבה הסובלת מירידה מתמשכת בביקושים לצריכה ולהשקעה".
- 3.בנק ישראל נרדם בעמידה. (ל"ת)כפי שנאמר 01/07/2016 15:00הגב לתגובה זו
- 2.ג.ניסבון 29/06/2016 13:48הגב לתגובה זודיי לחיות בבועת נדל"ן שקרי., צאו מזה החגיגה נגמרת ומהר.
- 1.אדי 29/06/2016 11:46הגב לתגובה זוצריך להבין שצריך לתת לקוחות השוק לעשות את שלו לתת לדולר להגיע למחיר הריאלי של 2.5-2.3, אנחנו כבר לא כלכלת יצוא וצריך להפנים את זה.הגיע הזמן להתקדם.