לאחר התקיפה בסוריה והמתיחות הגוברת עם רוסיה וצפון קוריאה - אנליסטים מגיבים בנוגע לכיוון הדולר
מטבע הדולר התחזק בימים שלאחר התקיפה האמריקנית בסוריה, בה שיגר חיל הים האמריקני 59 טילי טומהוק לעבר בסיס חיל האוויר הסורי. אנליסטים חלוקים בדעתם בנוגע להמשך המגמה במטבע הירוק.
בנוסף לתקיפה האמריקנית בסוריה שהפתיעה רבים, בעיקר בשל העובדה שטראמפ בז בעבר להתערבויות הומניטאריות ולמעורבות צבאית במזרח התיכון, הצבא האמריקני שלח אמש כוח צבאי הכולל נושאת מטוסים לכיוון חצי האי הקוריאני במטרה להגביר את הנוכחות באזור.
בתוך כך, הדולר נכנס כעת ליומו החמישי ברציפות של עליות שערים מול סל המטבעות כשהוא מוסיף כעת 0.1% ונסחר ברמה של 101.2 נקודות. מתוך תשעת ימי המסחר האחרונים, הדולר עלה ב-8 מהם כאשר יום המסחר היחיד בו איבד הדולר גובה היה בסוף חודש מארס בו איבד המטבע 0.06% בלבד.
טוד אלמר, אסטרטג מט"ח בסיטיבנק אמר בראיון ל-CNBC כי הוא צופה שהדולר ימשיך לעלות לצד החרפת המתיחות הגאו-פוליטית. לדבריו, "זה ברור מאליו שהתגובה המיידית לתקיפה האמריקנית בסוריה החלה לדעוך מעט, אבל אני חושב שבכל זאת תהיה השפעה מאוחרת בכך שהשוק שם יותר דגש כעת למתיחות הגאופוליטית". אלמר הוסיף כי "זה יעלה שאלות במוחם של המשקיעים, כמו אם הדבר יוביל למתיחות נוספת עם בעלות הברית של סוריה; איראן ורוסיה, והאם עליהם לשקול את השימוש בכוח צבאי על קונפליקטים אחרים כמו למשל עם צפון קוריאה". אלמאר הוסיף כי לא רק המתיחות הפוליטית אחראית להתחזקות הדולר, אלא גם הכיוון הניצי שהפד' מתחיל לתפוס.
- ת"א 90 עלה ב-0.6%; נכסים ובנין זינקה ב-13.7%, דסק"ש ב-15.7%
- הבנקים עלו ב-0.8%, ת"א 35 ב-0.6%; קווליטאו ירדה ב-2.4%
הפרוטוקולי הפד' מישיבת הריבית האחרונה, שהתפרסמו בשבוע שעבר, מהם עלה כי נציגי הבנק מתכוונים להתחיל ולמכור את אגרות החוב שברשותם אשר מגיעים לכדי שווי של 4.5 טריליון דולר. מדובר באג"ח שהבנק המרכזי, ככל הנראה, אסף בתקופת ההקלה הכמותית. נציין כי מכירה של אג"ח בכמות כזו מסיבית עשויה להגדיל את התשואה על האג"ח הממשלתי ובתוך כך לגרום למעשה לגרום לעליית ריבית דא פאקטו בשווקים.
דיוויד ריאדל, העומד בראש Riedel Research Group אינו שותף לדעתו של אלמר. בראיון ל-CNBC אמר ריאדל כי הציפיות המתפוגגות בכל הקשור לרפורמות בארה"ב אותן מתכנן דונלד טראמפ צפויים לשנות את מגמת ההתחזקות בדולר האמריקני. לדבריו, "אני חושב שהכישלון של טראפ להעביר את רפורמת הבריאות שם בסימן שאלה את יכולתו להעביר את רפורמת המס. זה באמת מטיל ספק את יכולתו לבצע את כל מה שהוא דיבר עליו במהלך קמפיין הבחירות".
ריאדל אמר כי הציפיות שממשלתו של טראמפ תוביל השקעה מאסיבית בתשתיות ורפורמה להורדת מיסים היו אחד מהגורמים העיקריים לראלי בשווקים ששלח כאמור את המניות לשיא כל הזמנים ואת הדולר להתחזקות. עם הכישלון האחרון והאמונה המעורפלת בנוגע ליכולתו של טראמפ להעביר רפורמות בקונגרס, ריאדל מאמין כי נראה דעיכה במגמה החזקה שנכחה בשווקים מאז נצחונו של טראמפ בבחירות.
- 1.אנליסטים ?? חוזים בכוכבים !!! מתי צדקו ??? (ל"ת)איציק מנדל 10/04/2017 16:50הגב לתגובה זו