הדולר משנה כיוון בעקבות הפד: עלה 0.8% ל-3.1 ש'; היורו על 3.5 ש'
השוק ממשיך לעכל את החדשות בעקבות הודעת הפד אתמול והשפעתו על שוק המניות בארצות הברית, וגם שוק מטבע החוץ מגיב לידיעה. לאחר תקופה של החלשות עקבית של ערך שער הדולר מול השקל וירידה מתחת ל-3.09 שקל לדולר עולה היום המטבע האמריקאי ב-0.8% וזאת במקביל למגמה דומה בעולם.
השקל נסחר כעת מול הדולר תמורת 3.12. היורו מתחזק ב-0.77% ל-3.52 והליש"ט הבריטי עולה ב-0.57% ל-4.21 ליש"ט לשקל.
הפסקת התמיכה בשוק האג"ח והעלאת הריבית הצפויות להתקדם כעת בקצב יותר מהיר אמורות לחזק את הדולר מול המטבעות בעולם. כך לדוגמה, עד להודעת הפד הדולר נסחר בירידה מול היורו ומיד עם ההודעה נמחקו הירידות וכעת השער במסחר בין המטבעות עומד על 1.13 דולר ליורו. גם כעת נסחר הדולר בעליות מול רוב מטבעות העולם
דולר ארה"ב -0.13% דולר ארה"ב 3.74 -0.13% בסיס:3.74 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: > לשער הדולר היציג לחצו כאן
אירו שקל רציף -0.33% אירו שקל רציף 3.94 -0.33% בסיס:3.95 פתיחה:0 גבוה:3.95 נמוך:3.93 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
פתיחת פער הריביות תמתן את מגמת התחזקות השקל
מוקדם יותר השבוע כתב עופר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, כי מגמת התחזקות השקל מול הדולר בשנת 2021 בשיעור של 3% וייסוף של 8% מול סל המטבעות נבעה מעליית יצוא השירותים שנתמכת על ידי התחזקות ענף ההייטק. העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים ממשיך להיות חיובי מה שצפוי לגרום להמשך המגמה. המאמצים של בנק ישראל לבלום את התחזקות הדולר עם רכישות חסרות תקדים של 35 מיליארד דולר לא הצליחו לגבור על המגמה הזאת. בשנה הבאה לאור סיום התוכנית הרכישות מעריך קליין כי התנודתיות תגבר.
יחד עם זאת, מה שפועל לטובת החלשות השקל הוא פער הריביות שצפוי להיפתח כעת עם תחילת מתווה העלאת הריבית בארצות הברית, בעוד ישראל עוד רחוקה מצעד זה. כעת נראה שפתיחת הפער הזה מתקרב ונותר רק לראות האם הוא יצליח להתגבר על העודף במאזן השוטף של ישראל ולגרום לשינוי מגמה קבוע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
הנקראות ביותר
העמוד