השקל נחלש ל-3.2; המטבע עם הביצועים הכי חלשים מתחילת השנה
ביום שישי נקבע שער הדולר על 3.199 שקלים, עליה של 0.41% לעומת היום הקודם. רק לפני מספר שבועות הדולר כבר נסחר תמורת פחות מ-3.1 שקלים, אבל בינתיים המטבע הישראלי נחלש. הבוקר השקל ממשיך להיחלש מול הדולר וב-0.08% ונסחר תמורת יותר מ-3.2 שקלים.
ב-2020-2021 השווקים היו שוריים, גל ההנפקות היה בעיצומו והכסף זורם לישראל - השקל התחזק בצורה משמעותית והיה המטבע החזק ביותר בעולם, אבל שנה חדשה מביאה איתה גם שינויים משלה. השווקים בעולם כבר לא כל כך שוריים, המדדים הגדולים, בהובלת מדד הנאסד"ק, ירדו בינתיים בצורה משמעותית - ומה שאולי יותר חשוב, הם מתנהגים בעצבנות: יום למעלה ויום למטה. כך הנאסד"ק יכול ליפול 3.7% ביום אחד ומנגד גם לקפוץ ב-3% ביום אחר.
בזמנים כאלה, כאשר כיוון השוק כבר לא כל כך ברור - אנשים רוצים לחזור אל המוכר שנחשב גם יציב, ורוכשים דולרים.
לקריאה נוספת: >>> למה הדולר מזנק והאם הדולר הוא הגידור המושלם? >>> "הגורמים להתחזקות השקל מוצו. הירידות תמשכנה אך תהיה בהן התמתנות" >>> לומברד אודייר: "השקל תלוי מדי בשווק האמריקאי, יכול לרדת עד 3.2 שקלים"
מיטב דש
- החשש מהסלמה לצד חולשה בשוק המניות: הדולר מתחזק ב-1.1% לעומת השקל
- הדולר סביב 3.7: "היצעי מט"ח של הסקטור העסקי גוררים התחזקות בשקל"
לאן הולך שער הדולר? האנליסטים סבורים כי למרות שבטווח הקצר יש פיחות בשקל, המגמה ארוכת הטווח היא עדיין לכיוון של ייסוף, כלומר התחזקות של השקל והיחלשות של הדולר. חלקם מדברים על 3 שקלים וחלקם סבורים כי השער יגיע גם ל-2.8 שקלים, כך למשל סבור יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו. לדבריו, בסביבה רוויית דולרים, מהנפקות, תמורות ייצוא ומפעילות משקיעים זרים, נדרשת ירידה משמעותית נוספת בשוק המניות, במטרה לאפשר את פריצת רמת 3.23 שקלים לדולר.
גם בבנק הפועלים סבורים כי המגמה בסופו של דבר היא ייסוף של השקל. אמם הם סבורים כי הלחצים לייסוף השקל צפויים לקטון השנה באופן ניכר מכיוון שהמוסדיים לא צפויים למכור מט"ח וגם זרם ההשקעות הישירות יפחת ככל הנראה. אבל לדבריהם "מגמת ייסוף השקל לא תיפסק לחלוטין, ולאחר ששוקי המניות יתייצבו מגמת הייסוף תחזור".