הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל ומגיע ל-3.27 שקלים

ההתחזקויות בערך המטבע הן גם אל מול מטבעות נוספים כמו הרובל הרוסי, היורו האירופי והליט"ש הבריטית. העליות הן בין השאר על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה היום בלילה
 | 
telegram

ההתחזקויות בשער הדולר אל מול לשקל ממשיכות גם היום כאשר נסחר המטבע תמורת 3.27 שקלים לדולר. ההתחזקויות בערכי המטבע נובעות גם הן כתוצאה מהפלישה הרוסית לאוקראינה שהתבצעה היום במהלך הלילה האחרון כאשר דווח על הפצצות וכוחות רוסים רבים שעברו בתוך המדינה. 

העליות בערכי המטבע נמצאות ביחס הפוך לשווקי המניות, כשאלו בנטייה לרדת ערך הדולר נוטה לנסוק. ברבים מהמצבים מהסוג הזה נוטים המשקיעים לרוץ לגדר את ההשקעה.

 
דולר שקל רציף +0.18% דולר שקל רציף 3.75 +0.18% דולר שקל רציף בסיס:3.74 פתיחה:0 גבוה:3.75 נמוך:3.73 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
דולר ארה"ב -0.13% דולר ארה"ב 3.74 -0.13% דולר ארה"ב בסיס:3.74 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   > לשער הדולר היציג לחצו כאן
אירו שקל רציף -0.06% אירו שקל רציף 3.95 -0.06% אירו שקל רציף בסיס:3.95 פתיחה:0 גבוה:3.96 נמוך:3.94 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:

שער הדולר היציג נקבע אתמול על כ-3.23 שקל. ערך המטבע עלה גם בהשוואה למטבע הרובל, שנסחר כעת תמורת 86.75 רובל. הדולר מתחזק גם אל מול ערכי היורו והליט"ש, כאשר אלו נסחרים כעת תמורת 0.89 יורו ו-0.74 ליט"ש לדולר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשך פיחות השקל אל מול הדולר לצד הירידות החדות בשווקי המניות בחו"ל נובעות בעיקר מהעובדה שעבור משקיעים רבים - הדולר נחשב לחוף מבטחים, כך לדברי רונם מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות. "כמובן, פיחות חד יותר של השקל, ככל שיתרחש, יהווה גורם אינפלציוני מקומי, אך בשלב זה מוקדם לייחס לכך השפעות של ממש על התנהלות השוק המקומי."

אותה ריצה לחוף מבטחים מושפעת כמובן מפלישתה הרשמית של רוסיה לאוקראינה. הפלישה מובילה גם לעליה במחירי חומרי הגלם. החשש מהידרדרות נוספת שתביא למעורבות רחבה באוקראינה, משפיע על שוקי ההון ועשויה לגרור לדחיית מהלכים אשר תוכננו במטרה לבלום את הלחצים האינפלציוניים.

בהתייחסות להתחזקות השקל, אומר יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו כי העלייה החדה במחיר הדלקים פועלת כאפקט דומינו המשליך על כלל העלויות, מייצור ועד הובלה, ולאורך זמן הינה צפויה לצד עליית המחירים גם לגרום למיתון בביקושים. בשווקים יראו באירוע כגיים צ'נג'ר העשוי לגרום לדחייה ביישום צעדים נדרשים של הבנקים המרכזיים ובכך למתן את השפעת עליות המחירים על שוקי ההון.

רק בחודש שעבר ירד הדולר עד לרמה של 3.06 והאנליסטים דיברו על כך שהדולר בדרכו להיסחר מתחת ל-3 שקל, והיו אף שחזו שער של 2.8 שקל. כעת נראה שהדולר רחוק מהתחזיות האלו, ולפחות כל עוד המתח יימשך נראה כי המגמה תישאר חיובית עבור הדולר. 
 

בנק ישראל הודיע ביום שני, כצפוי, על השארת הריבית ברמת של 0.1%. במסגרת הודעתו מסר בנק ישראל כי "בחודשים הקרובים יבשילו התנאים להתחיל בתהליך הדרגתי של העלאת ריבית". בין שאר הנתונים שעמדו ביסוד הודעת הבנק צויינה גם היחלשות השקל אל מול הדולר ושאר המטבעות. מאז החלטת המדיניות הקודמת שפורסמה בתחילת ינואר נחלש השקל ב-3.3% מול הדולר וב-3.5% מול האירו.

בישראל, השוק ממשיך ללחוץ על בנק ישראל להכין את הקרקע להעלאת ריבית (באמצעות דחיפה כלפי מעלה לתשואות הקצרות), בנק ישראל מצמצם טווחים, הנגיד מדבר הבוקר על אפשרות להעלאה כבר באפריל, אבל הבנק מנסה עדיין למשוך את הציפיות למתווה העלאות למטה. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות