אחרי הסערה אתמול - יציבות בדולר
אחרי תקופה ארוכה של דשדוש, שבה נע שער הדולר סביב 3.2 שקל לדולר, אירעה אמש קפיצה משמעותית. בתום יום המסחר נקבע שער הדולר על 3.29 שקל לדולר. מדובר בשער הגבוה ביותר בשנה האחרונה. היום הדולר נסחר ללא שינוי, אך בעוד שעד לפני חודשים ספורים העריכו רבים שהדולר בדרך למטה, כעת יש גם לא מעטים שסבורים שהדולר במגמת עלייה.
דולר שקל רציף
-0.7%
דולר שקל רציף
3.7
-0.7%
בסיס:3.73
פתיחה:0
גבוה:3.73
נמוך:3.7
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
הדולר מהווה סוג של הגנה בעת משברים ואי וודאות. עם התפרצות הקורונה, הדולר זינק במעל 20% למעל 3.8 שקלים. בהמשך הוא ירד, אך מדי פעם כשיש מתיחות, משבר, אי וודאות הוא מרים ראש. הפעם, בגלל הירידות בשווקים הפיננסים לצד המלחמה באוקראינה, הדולר מזנק.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו אומר כי ירידת התשואות אתמול באג"ח ל-10 שנים בארה"ב (לאחר הנסיקה לעבר 3%), תורמת להתאוששות בשוקי המניות – "אחרי ימים של עודפי ביקוש לדולר, שוק המטבע המקומי מוצף בדולרים מיצואנים המבקשים לגדר את החשיפה למט"ח". לכן, להערכתו, על רקע העלאת הריבית הצפויה בארה"ב בשבוע הבא, וההשפעה הצפויה על רמת תשואות האג"ח בארה"ב, שוק המניות עשוי להמשיך ולנוע בתנודתיות גבוהה. התנודתיות הזאת תורמת לפוטנציאל הביקוש לדולר ובמקביל לפיחות השקל.
בתוך כך, מדד הדולר העולמי רשם אמש רמת שיא של השנתיים האחרונות. הדולר התחזק לא רק אל מול הין, האירו והליש"ט, אלא גם אל מול מטבעות של מדינות מפתח נוספות בזירת חומרי הגלם. המטבעות האלה נהנו מהתחזקות אל מול הדולר, עם הנסיקה בביקוש לחומרי גלם.
באמצע מארס הודיע הפד, הבנק המרכזי האמריקני, על העלאת הריבית לטווח שבין 0.25% ל- 0.5%. המטרה של העלאת הריבית היא, על פי ההודעה, להילחם בגל עליות המחירים. בינתיים זה בעיקר משפיע על השווקים הפיננסים – המניות אומנם ירדו במקביל לירידה בשערי אגרות החוב והעלאה בתשואה האפקטיבית של אגרות החוב. אחרי הכל, כשאגרות החוב מספקות תשואה של 3% בשנה (לעומת 1.5% לפני כחצי שנה), אזי האטרקטיביות של המניות שמספקות בממוצע כ-5% יורדת, כי יש בהשקעה במניות סיכון גבוה יותר לעומת השקעה באג"ח.
העלאת הריבית בארה"ב היא טריגר להעלאות ריבית נוספות בעולם, לרבות בישראל. מבחינת אטרקטיביות הריבית בארץ לעומת חו"ל, הרי שהיא לא השתנתה משמעותית, כלומר לא היא גורמת ליצירת הזרמות כספים לדולר במקביל למכירת שקלים. נראה שעדיין לטווח הבינוני והארוך, השקל ימשיך להיות חזק.
אחד הגורמים המרכזיים לעלייה בשער הדולר, מעבר להעלאת הריבית בארה"ב, הוא המחסור ההולך וצובר תאוצה בחומרי גלם. הדולר הוא מטבע שנוטה להתחזק כאשר מגמות הצמיחה והנזילות מואטות ברחבי העולם, ומאידך נחלש כשהן מואצות. העלאת הריבית בארה"ב מקטינה את הנזילות וככל שהריבית תעלה, יעלה בהתאם גם שער הדולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה