כשהלונג על הדולר והשורט על האירו בשיא - הדולר ימשיך להתחזק
פוזיציות הלונג על הדולר והשורט על האירו הגיעו לרמה הגבוהה ביותר מאז פברואר 2020. שווי פוזיציית הלונג בדולר טיפס ל-13.37 מיליארד דולר בשבוע שהסתיים ב-16 באוגוסט, לעומת 12.97 מיליארד דולר בשבוע הקודם, כך הראו נתוני הוועדה למסחר בחוזים עתידיים על סחורות.
נתוני הוועדה למסחר בחוזים עתידיים על סחורות גם הצביעו כאמור על כך שהשורט על האירו זינק לכמעט 43 אלף חוזים - הנתון הגבוה ביותר מאז פברואר 2020. הישיבה של הפד' האמריקאי בסוף יולי הפעילה תזרים דו-כיווני בדולר, למרות שהבנק המרכזי העלה את הריבית ב-0.75%. מול היין היפני, הדולר ירד לשפל של שלושה שבועות, מכיוון שהשוק לא ראה בדבריו של יו"ר הפד, ג'רום פאוול, סיבות להיכנס לפאניקה.
פאוול אמר כי בהתבסס על עוצמת התעסוקה, הוא לא מאמין שהכלכלה האמריקאית במיתון, ולא בהכרח נדרש מיתון כדי לבלום את האינפלציה המשתוללת. עם זאת, הפרוטוקולים של הישיבה ביולי הצביעו על כך שהפד' ימשיך להעלות את הריבית בהודעות הקרובות, אך קצב העלאות הריבית יהיה תלוי בנתונים.
"למרות סימנים לפיצול פוטנציאלי שמופיע בתוך ה-FOMC (ועדת השוק הפתוח הפדרלית) לגבי גובה הריבית, אין עדיין חשש ממיתון מלא ואין עוררין על נחישותם של קובעי המדיניות להכיל את האינפלציה" אמר רפי בויאדג'יאן, אנליסט השקעות מברוקראז' המט"ח XM.
משבר האנרגיה החריף באירופה מוריד מטה את המטבע של היבשת לצד החשש הגובר ממיתון. מתחילת השנה, האירו ירד בכמעט 12% מול הדולר.
הגורם המרכזי להתחזקות הדולר הוא העלאות הריבית של הבנק המרכזי בארצות הברית, שהולכות ונעשות יותר ויותר אגרסיביות. באירופה לעומת זאת התחילו רק לאחרונה לראות מגמה דומה. בנוסף, הכלכלה האירופאית משדרת חולשה יחסית לנוכח המלחמה באירופה ומחירי האנרגיה שמכבידים עליה מאד בעוד זו האמריקאית בינתיים מפגינה עוצמה. החשש מעצירת זרימת הגז הרוסי לגרמניה ולשאר אירופה משפיע גם הוא לרעה על ערך המטבע המקומי.
מה המשמעות של היחלשות האירו?
כאשר מטבע מתחזק זה הופך את היבוא לכדאי יותר. היבואנים משלמים במטבע חוץ שעבורם הוא זול יותר ומוכרים בארץ במחיר גבוה יותר. מנגד, כאשר מטבע מקומי נחלש (כלומר מטבע חוץ מתחזק) היצואנים נהנים. לכן, תמיד תשמעו בישראל את היצואנים מתעוררים בכל פעם שהשקל מתחזק והדולר שווה פחות שקלים. הם רוצים שהמדינה תחזיק את המטבע חלש יותר ובכך הם יוכלו למכור לציבור המקומי ביוקר.
המשמעות של היחלשות האירו היא פגיעה ביצואנים באירופה, אבל הצרכנים המקומיים דווקא ייהנו מכך. בזמן של עליית אינפלציה לא בטוח שזה רע עבורם. מנגד, יצוין כי מנגנון שערי החליפין עובד כך שהוא מהווה איזון אוטומטי לטווח ארוך - מאחר שככל שהמטבע נחלש או מתחזק יש קבוצה אחרת (יבואנים/יצואנים) שנהנית מכך ואילו הקבוצה השניה סובלת - המשמעות היא שבטווח הארוך אנשים יהפכו מיצואנים ליבואנים (וכן להיפך) וכך האיזון בסופו של דבר חוזר למקומו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.החלשות האירו טובה ליצואנים באירופה וגרועה ליבואנים (ל"ת)טעות בכתבה 22/08/2022 10:28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.תודהמיקי 22/08/2022 08:48הגב לתגובה זו0 0אחלה כתבה בלי הרבה סיפוריםסגור
-
4.לידיעת הכתב, הדולר צנח חדות יחסית לשקל (ל"ת)הגולש 22/08/2022 03:42הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.הכותב טועה בדבר החשוב ביותרמיקליס 22/08/2022 02:45הגב לתגובה זו0 1כשהאינפלציה נמוכה מדינות קונות מטח כדי להחליש את המטבע המקומי ולהיות אטרקטיביות לייצוא וכולם פשוט קנו דולרים, עכשיו כשהריבית עולה ותעלה שוב מדינות מתחילות להפטר מהדולרים שצברו ולכן למרות העלאות הריבית רואים את הדולר בירידה, בהמשך כשהמצב יתייצב ושוב תהיה אינפלציה נמוכה ומדינות יצטרכו לקנות מטח הם כבר לא יפנו לדולר אחרי שהוכח שהשיטה הכלכלית נועדה לשמר את ההגמוניה של הדולר כמטבע הרזרבי של העולם ויקנו במקומו מטבעות אחרים כמו יואן ודירהם אמירתי, שאף אחד לא יתפלא אם תוך שנים ספורות ואולי אפילו לפני זה הדולר יהיה שווה 2 שח ולא משנה בכלל מה תהיה הריבית באמריקה, זה מה שנקרא אימפריה בשקיעה ורוסיה דאגה לזה יפהסגור
-
2.אני גידרתי את החופשות שלי באירופהמממ 21/08/2022 23:01הגב לתגובה זו0 0ל3 חופשות הבאות האירו עלה לי 3.3 שח...אם ירד הפסדתי קצת...אם יעלה...סבבהסגור
- טען עוד
-
הדולר בקרו 4 שקל (ל"ת)הגוזר 30/09/2022 01:08הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.שוב ושוב צריך לחזור על זה8 21/08/2022 19:25הגב לתגובה זו0 0שער המטבע תמיד יהיה בסיכוי 50-50 לעלייה וירידה. מדובר בשחקני ענק, וכל חריגה נסגרת בשברירי שניות.סגור