
הדולר מזנק ב-1.5% ונסחר תמורת 3.54 שקלים
הדולר ממשיך לזנק, זאת לעומת היואן, הפאונד והיורו. המוסדיים רוכשים מט"ח בהיקפים גדולים יותר ומחזקים את הדולר, במקביל לחששות המתגברים סביב המשבר באירופה ובפרט בבריטניה. כעת הדולר ממשיך לזנק מול השקל בשיעור יומי של 1.46% ונסחר תמורת 3.54 שקלים. היואן הסיני נסחר ברמתו הנמוכה מאז המשבר הכלכלי של 2008, בעוד שהפאונד הבריטי נסחר תמורת 1.068 דולר בלבד, ומאבד 25% מרמתו לפני שנה. האירו ממשיך לרדת גם הוא מול הדולר ונסחר תמורת 0.955 דולר בלבד.
הדולר עולה ב-0.8% ונסחר תמורת 7.23 יואן, וביפן הין נחלש, והדולר נסחר תמורת 144.6 ין לדולר. הדולר מול סל המטבעות עולה ל-114.74.
הסיבה להמשך עליית שער הדולר היא הירידות בשווקים - כאשר הציבור חוזר לדולר כשיש ירידות. במקביל, בעקבות העלאת הריבית בידי הפד', הבנק המרכזי האמריקאי, פער הריביות בין הדולר למטבעות האחרים מתרחב ולכן הדולר הופך ליותר אטרקטיבי - ניתן לקבל עליו יותר תשואה - ועולה מול המטבעות האחרים.
למי דולר חזק טוב ובמי זה פוגע? זינוק של הדולר טוב ליצואנים, פוגע ביבואנים, לבורסה המקומית זה דווקא טוב כי זה אומר שכל דולר שווה יותר שקלים ולכן גם כשהבורסות בוול סטריט - ת"א נפגעת פחות. הבעיה היא שאנחנו הצרכנים בקצה מפסידים. התייקרות ליבואנים גוררת עליית מחירים גם לצרכן הסופי, כלומר אנחנו. מי שעוד עשוי להרוויח מכך הוא בנק ישראל, שאולי ינצל את המצב כדי לכסות לעצמו חלק מהפסדי הענק שנגרמו לו בשל רכישות הדולרים העצומות בשנים האחרונות כדי לתמוך בדולר שנחלש לאורך השנים האחרונות.
"כתוצאה מכך, המוסדיים רוכשים מט"ח בהיקפים גדולים. בכך, מחזקים את המגמה של התחזקות הדולר אל מול המטבעות. פעילות סוף רבעון ובמיוחד, בישראל לקראת חופשת החגים, תורמת לעלייה בהיקף הפעילות. פעילותם של המשקיעים הזרים, לקראת סוף רבעון תורמת להיצעי מט"ח וממתנת את פיחות השקל.
- סיכום 2024: קרנות כספיות (מט"ח*) יכולות גם להפסיד כסף
- למה בנק ישראל לא מתערב מספיק בשוק המט"ח והאם זה קשור לממשלה?
לקריאה נוספת: >>> למה הדולר מזנק והאם הדולר הוא הגידור המושלם? >>> הקשר בין העליות בבורסה לירידה בשער הדולר >>> מה יקבע האם הדולר ימשיך להתחזק או שדווקא ייחלש? >>> מה משפיע יותר מכל על הדולר? מדדי המניות בארה"ב