הדולר נחלש ב-1.5% ויורד ל-3.52 שקלים - מה מביא לכך?

העלאות הריבית החדות מצד הפד' האמריקאי ובנק ישראל מניעות השכם והערב את שער החליפין של הדולר אל מול השקל; יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו: "המגמה החיובית בשוקי ההון ברחבי העולם, לצד הנחישות של בנק ישראל להילחם באינפלציה והעלאת הריבית השבוע, תרמו להיצעי מט"ח משמעותיים"
 | 
telegram
(2)

שער הדולר הגיע בתחילת השבוע לשיא של שנתיים וחצי ונסחר תמורת 3.56 שקלים. עד לפני חצי שנה, כמעט כל הכלכלנים ציפו שהדולר יירד ל-3 שקלים לדולר, והיו אף כאלו שטענו שזה יירד לקידומת של 2 שקלים לדולר. הם טעו, אבל נכון לאז היו להם סיבות טובות להאמין שזה יהיה הכיוון.

העלאות הריבית האגרסיביות של הפד' האמריקאי כחלק ממלחמתו באינפלציה הגואה הביאה לקניית דולרים רבים והתחזקות המטבע ובמקביל להיחלשות השקל. עם זאת, האינפלציה אינה נחלתה הבלעדית של ארצות הברית אלא מכה גלים בכל העולם וכמובן גם אצלנו בישראל. בעקבות זאת, גם בנק ישראל נאלץ להעלות את הריבית שעמדה אך בפברואר השנה על 0.1% - לרמה של 2.75% בהחלטתו האחרונה מיום שני.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

העלאות הריבית החדות כל כך מצד בנק ישראל - בדומה לפד' האמריקאי - ועל עף שהאינפלציה בישראל אינה קרובה לזו שבארה"ב, מביאות את השקל להיות אלטרנטיבה להשקעות ולעליית ערכו היחסי.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "המגמה החיובית בשוקי ההון ברחבי העולם, לצד הנחישות של בנק ישראל להילחם באינפלציה והעלאת הריבית השבוע, תרמו להיצעי מט"ח משמעותיים. העלייה החדה בשוקי המניות בעולם, והיקף החשיפה המוגבל שמחזיקים המוסדיים, גורם לכך שתנועות חדות ומשמעותיות בשוק ההון הגלובלי, באות לידי ביטוי מיידי בזירה המקומית. המוסדיים מוכרים מט"ח בהיקף משמעותיים עם העלייה בשווי תיקי המניות, כאפקט של גידור החשיפה. מכירות מט"ח מצד יצואנים ישראלים, וחברות שגייסו מט"ח גוררים, לעודפי היצע משמעותיים. כאשר, החברות נדרשות לשקלים לצורך תשלומי שכר ומסים".

פריימן מוסיף ואומר כי "מיעוט ימי המסחר והיציאה לימי גשר לאור החגים הקרבים, תורמים לכך שהיצעי מט"ח משמעותיים מוזרמים לשוק המטבע המקומי, במהלך מספר ימי מסחר קצרים ומעטים. היום לא יתקיים יום ערך בבנק ישראל. הפעילות המבוצעת מיועדת ליום חמישי ואילך. ימים, בהם יידרשו החברות לשלם משכורות ומסים".

יוסי פרנק, מנכ"ל אנרג'י פייננס לניהול סיכונים, אמר בחודש שעבר בראיון לביזפורטל כי "ברגע שהבורסות מראות סימני רגיעה אוטומטית השקל מתחזק. כי כולם יודעים שכשהבורסות עולות המוסדיים מוכרים דולרים. אז כולם עולים מראש על הגל ורוצים להרוויח. כך נוצר גל של מכירות כפי שראינו לפני חודש, וגם בשנה שעברה עד חודש פברואר השנה".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ככה זה שיש יותר אנשים בעולם
    רעב עולמי בעתיד 07/10/2022 16:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הקורונה ניסתה לתקן
    סגור
  • 1.
    קלקלנים
    יעקב 06/10/2022 10:58
    הגב לתגובה זו
    4 0
    לא למדתם שהם לא יודעים כלום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות