בעקבות השחיקה בערכו: יפן רכשה מעל 3.6 טריליון ין (24 מיליארד ד')
בעקבות הטלטלות הכלכליות בשווקים העולמיים והאינפלציה הגואה, נרשם בשבוע שעבר שיא של 32 שנים כאשר דולר אחד נסחר תמורת 152 ין יפני. הצעד האמור הוא תוצאה ישירה של מדיניות הפדרל ריזרב האמריקאי להעלות את הריבית המרכזית במשק באופן חד ומהיר על מנת להיאבק ולדכא את האינפלציה שעומדת כיום בארה"ב על כ-8.2% בראייה שנתית.
>>>למדור מט"ח.
על מנת להביא לשיפור מצבו של המטבע המקומי, החליטה יפן ביום שישי האחרון לבצע בפעם השנייה תוך חודש רכישה של המטבע (מכרה דולרים). ביפן, ולהבדיל מארה"ב ומרוב כלכלות העולם, האינפלציה המקומית יציבה יחסית ועומדת על כ-3% בלבד בראייה שנתית ואילו הריבית של הבנק המרכזי המקומי הינה שלילית ברמה של 0.1%-.
שר האוצר של יפן הדגיש את נכונות הממשלה להתערב והזהיר מפני תנודתיות מופרזת. עם זאת, שחקנים רבים בשוק מפקפקים אם טוקיו יכולה לעצור את מגמת הירידה של הין, אפילו כשביתרות המט"ח של יפן יש 1.33 טריליון דולר. אחת מחברות הברוקראז' העריכה כי יפן רכשה בספטמבר לא פחות מ-3.6 טריליון ין (24 מיליארד דולר).
חולשת הין היא תוצר לוואי של המדיניות המוניטרית. בעוד כאמור הפד' האמריקאי עבר למדיניות מוניטרית הדוקה ומצמצמת שלא הייתה צפויה אך לפני מספר חודשים, הבנק המרכזי של יפן נוקט באחת מהמדיניות המוניטריות המרחיבות ביותר בעולם כיום, בנוסף להמשך מדיניות התמריצים ארוכת השנים הנהוגה במדינה.
- רעידת אדמה פוליטית ביפן: הקואליציה השלטת איבדה את הרוב בפרלמנט
- האינפלציה מכבידה על הצרכנים - וכלכלת יפן ממשיכה להתכווץ
יפן תלויה לחלוטין בייבוא של אוכל ואנרגיה, שלא מיוצרים כמעט בכלל באי האסייתי, ושתי הקטגוריות הללו התייקרו במיוחד גם במונחים דולריים בהתפרצות האינפלציונית האחרונה. תנועת המלקחיים של עליית מחירי הסחורות הללו יחד עם ירידת ערך המטבע היפני מהווה שילוב קטלני למחירים ביפן.
- 1.ממתין ל 180 ין לדולר (ל"ת)זליג 23/10/2022 15:46הגב לתגובה זו
- יפן זו לא טורקיה! (ל"ת)ARTICK19 23/10/2022 16:29הגב לתגובה זו