שער הדולר נחלש ב-0.8% ל-3.63 שקלים; האירו נחלש ב-0.5% ל-4.01 שקלים
שער הדולר יורד בשעה זו ב-0.8% ל-3.63 שקלים. שער האירו נחלש ב-0.5% ל-4.01 שקלים.
לכאורה אין הסבר ספציפי לתנודתיות החריגה הזו בשערי המט"ח, החקיקה של הרפורמה-מהפכה המשפטית מושהית לעת עתה כבר למעלה משבועיים, המצב הביטחוני לא מורגש בבורסה המקומית ולא שמענו לאחרונה על חברות ענק שמושכות את כספיהן מישראל.
דולר שקל רציף
-0.7%
דולר שקל רציף
3.7
-0.7%
בסיס:3.73
פתיחה:0
גבוה:3.73
נמוך:3.7
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
דולר ארה"ב
-0.13%
דולר ארה"ב
3.73
-0.13%
בסיס:3.73
פתיחה:0
גבוה:0
נמוך:0
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
>> לשער הדולר היציג
>> לשער הדולר הרציף
התנודתיות בשער הדולר היא ככל הנראה קוקטייל מוצלח של שילוב כל הדברים הללו בתוספת סביבה מאקרו-כלכלית קשה שמעיבה על הלך הרוח ואינה משמשת בזמנים אלו כמקור למעט נחמה עבור המשקיעים. במובן מסוים, ההשהייה של הרפורמה-מהפכה דווקא מזיקה למשק הכלכלי ולבורסה כי היא מייצרת תקופה ממושכת יותר של אי וודאות. עם זאת, לא מדובר בשער שלא ראינו שכן בחודשיים האחרונים כבר ראינו את הדולר נסחר ברמות הנוכחיות. אם מחפשים מתי לפני כן הדולר נסחר ברמות דומות נצטרך להרחיק כמעט 4 שנים אחורה עד לחודש יוני 2019.
ארה"ב נמצאת כרגע בשיאה של עונת הדוחות לרבעון הראשון של השנה. משקיעים, אנליסטים וכלכלנים מצפים בדריכות לדוחות בתקווה להבין בסממן שעשוי להעיד על הכיוון שאליו הולכת הכלכלה הגדולה בעולם. האינפלציה ושיעורי הריבית הגבוהים זה למעלה משנה הגבירו את התחזיות לפיהן ארה"ב נמצאת על סף מיתון כלכלי שעשוי לפרוץ בכל רגע. נבואות הזעם האלו אינן מרגיעות לא רק את הבורסה בניו-יורק אלא כמעט את כל כלכלות העולם שמושפעות מארצות הברית, מה שאינו מוסיף ליציבות בשער הדולר.
אם לא די בכך, צריך לזכור כי ישראל - בדומה לשאר מדינות העולם - נמצאת בסערה כלכלית לאור אינפלציה גבוהה ומאבק של בנק ישראל לדכא אותה על ידי העלאות ריבית. ברור כי גם לעליית המחירים והחלטת הריבית יש השפעה ניכרת על הדולר. כשהמחירים עולים (אינפלציה), הנגיד מעלה ריבית כדי לבלום אותה. כשהריבית עולה, אנשים משקיעים יותר במכשירים פיננסיים בארץ מאשר בחו"ל, בשקלים ולא בדולרים, מה שמביא למכירה של דולרים ולרכישת שקלים - כלומר, ירידה בשער הדולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אני רק שאלהמתעניין 25/04/2023 12:56הגב לתגובה זו0 0לדור שלום. ציטוט מהכתבה : "כשהריבית עולה, אנשים משקיעים יותר במכשירים פיננסיים בארץ מאשר בחו"ל, בשקלים ולא בדולרים". הריבית עולה גם בארה"ב והפער אינו גדול. נדמה לי שכרגע הכלכלה האמריקאית חזקה מזו הישראלית. אפשר בבקשה לקבל הסבר מדוע בשערי ריבית דומים אנשים יעדיפו השקעה שיקלית ??סגור
-
כי ככל שמקום נחשב בטוח יותר כך התשואה בו נמוכה יותרכלכלן 25/04/2023 13:04הגב לתגובה זו0 0ארהב נחשבת יותר בטוחה מישראל ולכן התשואה שם עקרונית נמוכה יותר. כשהריבית שם עולה אז הכסף זז לשם אבל אם פער הריביות שוב מצטמצם אז אנשים מזיזים כסף להשקעות 'יותר מסוכנות'. גם אם לא בהרבה. כמו ישראלסגור