שער הדולר יציב סביב 3.66 שקל - נמוך יותר מהשער טרום המלחמה

שער הדולר התייצב סביב 3.66 שקל, שער נמוך יותר מזה שהיה לפני המלחמה; בשילוב עם המדדים בת"א שגם חזרו כבר לרמתם טרום המלחמה - האם השווקים חושבים שהשפעת הלחימה עם השווקים נגמרה?
 | 
telegram

שער הדולר התייצב לו סביב 3.66 שקל, וזאת אחרי שעם תחילת המלחמה הוא זינק והגיע לשער של כמעט 4.1 שקל. בנק ישראל יצא בתכנית אגרסיבית להתערבות בשוק המט"ח על מנת לבלום את הזינוק, אבל הוא אפילו לא היה צריך למכור את מלוא הסכום עליו הצהיר בהתחלה בשביל ששער הדולר יחזור למטה. עכשיו שער הדולר נסחר בשער הנמוך ב-5% מהשער ערב פרוץ המלחמה.

השוק המקומי

ברמה המקומית, הפיחות בשער הדולר מול השקל נובע בחלקו גם מצמצום ההוצאות של הישראלים בדולרים, כמו למשל טיסות לחו"ל שהישראלים כמעט ולא רוכשים בתקופה הזו. "שוק המט"ח ממשיך להתאפיין בעודפי היצע גדולים, דבר הגורר לייסוף השקל", מציין יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות. "הפעילות הערה של סוף שנת הכספים ולאור העובדה שהגופים המוסדיים הגיעו במהלך השנה האחרונה לחשיפה של מעל ל-20% למט"ח, תורמת לכך שעליות בשוקי המניות גוררות להיצע מט"ח והתחזקות השקל. התאמת תיק הנכסים בתקופה בה הפעילות הכלכלית ממותנת והביקוש למט"ח לצורך טיולים, נסיעות לחו"ל ופעילות כלכלית, הינה מוגבלת, מביאים את שוק המט"ח המקומי למצב בו עודפי המט"ח יוצרים תנודות חדות בשער החליפין".

פריקו מוסיף: "להערכתנו, גורמי הייסוד שהביאו לפיחות השקל לעבר רמת 3.8 שקלים ויותר, נותרו תקפים והתלות במחירי האנרגיה, עשויה לבוא לידי ביטוי במדדי המחירים עם העלייה בפעילות הכלכלית ו/או צמצום היצע הדלקים על ידי ארגון אופק, או בשל אילוצים מהאירועים בים סוף".

יכול גם להיות שהשוק כבר פחות חושש מהסלמת הלחימה כמו שהוא חשש בהתחלה. המשקיעים הזרים כנראה חוזרים לבורסה המקומית ואת זה ניתן להסיק בעיקר מהמדדים שחזרו כבר לרמתם טרם פרוץ המלחמה.

השוק העולמי

וכמובן שגם הודעת הפד בשבוע שעבר דחפה את שער הדולר כלפי מטה מול כל המטבעות האחרים. הפד אומנם לא הוריד את הריבית בהחלטתו האחרונה אלא השאיר אותה על כנה, אבל הוא כן ציין שהוא צופה 3 הורדות ריבית במהלך שנת 2024.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האנליסטים אומנם מצפים ל-4 הורדות ריבית לפחות, אבל ההתבטאות הזו של הפד משמעותית מכיוון שהיא מצביעה על שינוי מהותי בעמדת הפד, ומעידה על כך שהוא אכן מוכן להורדות ריבית, מה שיהפוך את הדולר לזול יותר.

למרות האופטימיות בשווקים, יש מי שהיו ממליצים לצנן את ההתלהבות: "התחזית לריבית בסוף 2024 חזרה ל-4.6%, רמה שהייתה חזויה בתחזית שניתנה ע"י ה-FED ביוני", כתב אלכס ז'בזינסקי ממיטב דש. "הירידה הצפויה בריבית בשיעור של 0.8% ב-2024 הייתה צפויה אפילו עוד בתחזית שניתנה במרץ". וגם יונתן כץ מלידר עדיין סקפטי לגבי הורדת ריבית במרץ: "אנו עדיין מתקשים לראות את הורדת ריבית הפד כבר בחודש מרץ וצופים דחייה לחודש יוני.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות