הדולר יציב מול השקל, נסחר סביב 3.68
על רקע דוח מוד'יס, הדולר יציב מול השקל ונסחר סביב 3.683. במסחר מול האירו, השקל יציב גם כן ועומד על 3.97 שקל לאירו.
הבוקר נפתח המסחר בהיחלשות של השקל מול האירו והדולר במה שנראה כתגובת השווקים להורדת דירוג האשראי ביום שישי. לפני ההודעה השקל נחלש ונסחר סביב 3.67 ומתחילת החודש הסתכם הפיחות ביותר מאחוז.
צריך לזכור שכל חשש ואי ודאות מתורגמים לביקושים לדולר ולכן ההשלכות של הדוח השפיעו על הספקולנטים ותרמו להיחלשות השקל. אתמול לא יהיה מסחר, אבל מחירי האופציות על הדולר חזו את העתיד לבוא. השקל נחלש בבוקר ומאוחר יותר נסחר ביציבות מול הדולר והאירו.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "הורדת הדירוג באה לידי ביטוי הבוקר במסחר במט"ח. הדולר מזנק ב-1% לעבר רמת 3.7 שקלים לדולר. בתקופה האחרונה, ועל רקע ההערכה כי דירוג האשראי של ישראל צפוי להיפגע, מוסדות פיננסים זרים, צמצמו את החשיפה לשקל. לכן, להערכתנו, הפחתת הדירוג מגולמת בחלקה ברמות השערים הנוכחיות. אולם, תשומת הלב תתרכז כעת בהחלטה של יתר סוכנויות הדירוג ובראשן S&P. אף כי נתוני הבסיס של הכלכלה הישראלית טובים מאלה של מדינות רבות בעולם, בדגש על יחס החוב תוצר, שיעורי האבטלה, היקף ומבנה החוב, מלמדים כי המשק הישראלי הנמצא בעודף נכסים על התחייבויות, יותר חסין בשנת 2024, מהשפעת הפחתת הדירוג, מאז לפני 20 שנה ויותר".
"הפחתת הדירוג צפויה לייקר את מקורות המימון, ולפגוע בדירוג האשראי של החברות הישראליות הן בגיוס אשראי והן בגיוס משקיעים, כאשר דירוג האשראי של החברות נבחן על בסיס דירוג האשראי של מדינת ישראל. יותר חברות יבחרו להקים את המטות שלהם במדינות שבהם דירוג האשראי גבוה בפער משמעותי לעומת ישראל", מסביר עוד פריימן.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב: "ההחלטה של מוד'יס לא תקבע את התנהגות השווקים בטווח הבינוני והארוך, אלא התפתחויות בפועל בחזית הביטחונית ובכלכלה. ההוכחה לכך שהשווקים לא מאוד חששו מהורדת הדירוג, שהייתה די סבירה, ניתן למצוא בעובדה שהשקל היה בחודש האחרון המטבע החזק בעולם ותשואת האג"ח ל-30 שנה בישראל עלתה בשיעור כמעט הנמוך ביותר בקרב המדינות המפותחות. גם 10 שנים עלה בשיעור מתון יחסית. אנחנו מעריכים שאם לא תהיה השפעה חזקה של הורדת הדירוג על השווקים, בנק ישראל יוכל להמשיך בתהליך הורדת הריבית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה