השקל מתייצב, הדולר יורד ב-1.3%; האירו נסחר סביב 4.14 שקל

חוסר הבהירות בימים האחרונים גרם לפיחות בשקל, שעולה היום בצל הדיווח לפיו איראן עדיין לא החליטה מתי והאם לתקוף. רונן מנחם: "לדיווח של וושינגטון פוסט על אפשרות שהמאמצים הבינ"ל מצליחים למתן את תגובתה של איראן יש השפעה מרגיעה"
 | 
telegram

הימים האחרונים מלווים בחוסר יציבות של שער הדולר, שנובע בעיקר מחוסר העקביות בין הצהרות איראן לגבי המועד בו תתקוף את ישראל. לפי דיווחים טריים מהוושינגטון פוסט, איראן שוקלת האם ומתי לתקוף ובארה"ב כלל לא משוכנעים, בניגוד להצהרות טראמפ שלשום, שהתקיפה תתבצע בקרוב. במקביל, מתגברים הדיווחים על שיתוף פעולה איראני לחיסול הניה, כשעל פיהם עובדי משמרות המהפכה הם אלה שטמנו את הפצצה מתחת למיטתו - דיווח שלא אושר עדיין.

כך או כך, השקל מתחזק היום לעומת הדולר. הדולר יורד ב-1.3% ל-3.796 שקלים מ-3.843 היציג אתמול. האירו רושם ירידה ל-4.146 שקלים מ-4.191 שקלים. כמובן, כל תנודה בנוגע להסלמה עם איראן וחיזבאללה עלולה להשפיע בטווח הקצר על שערו של השקל. אגב, הדולר קופץ ב-1.7% לעומת הין היפני ונסחר סביב 146.73 ין לדולר.

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות: "השקל ממשיך להגיב מהר ובחדות, ולכל כיוון, בהתאם להתפתחות במישור המקומי. אנו רואים היום התחזקות של 1.2% כנגד הדולר ו-1.1% כנגד האירו. מן הסתם לדיווח של וושינגטון פוסט על אפשרות שהמאמצים הבינ"ל מצליחים למתן את תגובתה של איראן יש השפעה מרגיעה על השוק, כמו גם לזמן שעובר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"התחזקות השקל היא תמונת ראי לעליות הנאות בשוק המניות ומהווה בחלקה תוצאה של תגובת היתר בכל העולם (וגם בישראל) לנתונים החלשים שהגיעו מארה"ב ולירידות שהיו שם. סיבה נוספת להתחזקות השקל – החוזים על שוקי המניות בארה"ב עולים, בהמשך לעליות הנאות מאתמול. השקל נוטה להתחזק מול הדולר בתקופות כאלו. עם זאת, במבט קדימה, הצפי הוא להמשך וולטיליות גבוהה בשוק המט"ח, בהתאם להתפתחויות.

"אם יתבדו התקוות והמצב יסלים – יש פתח להתחדשות הפיחות, אך בנק ישראל יעקוב אחר ההתרחשויות וביכולתו לבלום כל פיחות יתר דרך מכירת מט"ח מיתרותיו. מנגד, אם תושג רגיעה בחזיתות השונות והמו"מ לעסקת חטופים יתקדם – השקל יוכל לחזור לרמה של 3.60 שקדמה לאירועים האחרונים".

אור פוריה, מנהל השקעות ויו"ר פוריה פיננסים: "השקל מתוח מאוד כלפי מטה כרגע כתוצאה מהרבה מאוד גורמים: ההסלמה, הפחד ואי הוודאות בסביבה הגיאופוליטית והציפיה לתגובה מצד איראן וחיזבאללה. ובנוסף, יש ירידות בשווקים שתמיד גורמות לדולר להתחזק, מה שמוביל אנשים רבים לתור אחר נכסים בטוחים ויציבים יותר, והדולר עדיין נחשב למטבע הבטוח והיציב בעולם. ולכן, בתקופה של סטיית תקן מאוד גבוהה, חוסר ודאות ותנודתיות בשווקים הדולר גם מתחזק.

"רק הסלמה מאוד משמעותית תגרום לעלייה נוספת בשער הדולר, ולכן אנו מצפים להיחלשות בשער הדולר גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, שם הערכתנו היא ששיווי המשקל של השקל מול הדולר נמצא ברמות נמוכות משמעותית".

 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות