לקראת פרסום המדד: הדולר בירידה קלה מול השקל, נסחר סביב 3.75

לקראת פרסום נתוני האינפלציה בישראל לחודש ספטמבר: הדולר יורד ב-0.4%. האירו נסחר סביב 4.10 שקל, בדומה לשערו אתמול. רונן מנחם: "ממתינים להתפתחויות בזירה הצבאית והמדינית או למדד המחירים לצרכן שיפורסם הערב"
 | 
telegram
(5)

הערב יפורסמו נתוני האינפלציה בישראל לחודש ספטמבר, כשההערכה היא שהמדד לא יעלה ביותר מ-0.1%. במקביל, הדולר יורד ב-0.4% ונסחר סביב 3.75 שקל, כשהאירו נסחר סביב 4.10 שקל - ללא הבדל משמעותי משערו אתמול.

כאמור, על פי ההערכות מדד המחירים לצרכן שיתפרסם היום לא ירשום שינוי משמעותי וייתכן שיהיה אפסי, מה שאומר שהאינלציה השנתית תעמוד על 3.7%, אחרי עלייה של 0.9% בחודש שעבר (מעל הציפיות שעמדו על 0.5%).

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי-טפחות: "שער החליפין של השקל מול הדולר שומר בימים האחרונים על יציבות עם תנודות קלות, תוך המתנה להתפתחויות בזירה הצבאית והמדינית או למדד המחירים לצרכן שיפורסם הערב. סביר להניח כי בהיעדר הפתעות מזירת המחירים (המדד צפוי לעלות ב-0.1%) וכל עוד ההמתנה לפעולה הישראלית באיראן ולמגעים המדיניים נמשכת, סביר להניח כי נראה את הדולר שקל ממשיך לנוע סביב רמותיו הנוכחיות. להערכתי הלחץ המסיבי על ישראל לתחום את תגובתה, ככל שיצלח, עשוי לספק תמיכה זמנית למטבע הישראלי".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

רפי גוזלן, כלכלן ראשי, IBI בית השקעות, כתב בסקירתו כי "בשוק האג"ח האמריקאי נמשכה עליית התשואות תוך התמתנות בציפיות להפחתת הריבית, מגמה שצברה תאוצה לאחר דו"ח התעסוקה לחודש ספטמבר בארה"ב, והיא תמכה גם בהמשך התחזקות של הדולר בעולם. איגרות החוב של ממשלת ישראל בחו"ל רשמו ירידה במרווחים במהלך השבוע האחרון וזאת במקביל לייסוף של השקל, שבלט על רקע ההתחזקות של הדולר בעולם. עם זאת, פרמיית הסיכון של המשק הישראלי צפויה להישאר גבוהה לפחות עד שתתבהר ההשלכה של התגובה הישראלית הצפויה באירן".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מוסיף כי "בסתירה לתחזיות הפסימיות של חברות הדירוג וגם במידה קטנה יותר של בנק ישראל, השקל היה לאחרונה אחד המטבעות החזקים, שוק האג"ח המקומי הצטיין והמניות הציגו ביצועים טובים ביחס לעולם. אנו חושבים "שלחוכמת ההמונים" של השווקים יש הצדקה. קיים סיכוי נמוך שבנק ישראל יעלה ריבית בחודשים הקרובים תוך כדי המלחמה".

עוד הוא הוסיף כי "למרות שבנק ישראל טוען שהריבית בישראל מרסנת דיה, ספק שמידת הריסון מספיקה כדי להתמודד עם האינפלציה הנוכחית. הפער בין גובה הריבית לאינפלציה בישראל הנו הנמוך ביותר בהשוואה למדינות העיקריות, למעט יפן. לבנק ישראל יהיה קל יותר להעלות ריבית לאחר סיום המלחמה".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    "למרות שבנק ישראל טוען שהריבית בישראל מרסנת דיה"
    מאור 15/10/2024 09:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין להם מושג חחחחחחחחחחח
    סגור
  • 3.
    הימור בטוח תקיפה דרדלה של הפחדן ושקל מזנק (ל"ת)
    Bill Hwang 15/10/2024 09:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    הדולר יגיע ל-4 קל ואז יירד ל-3.5
    ייבגני 15/10/2024 08:36
    הגב לתגובה זו
    0 1
    זה הזמן לקנות
    סגור
  • 1.
    מדד המחירים
    שמעון 15/10/2024 08:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך לבדוק היטב את נתוני הלמס.המדד צריך להיות 0.7 לפחות
    סגור
  • משקרים על כולם בלאט (ל"ת)
    ייבגני 15/10/2024 08:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות