לאור הסכם מדינות OPEC+ מחיר הנפט צפוי לזנק עד 20% בשנת 2021
לאור ההסכם בין מדינות OPEC+ על הקלה חלקית בלבד במכסות הייצור בתחילת השנה הבאה, עלתה בשבוע שעבר מחירה של חבית נפט מסוג WTI מ-45.5 דולרים לחבית ל-46.3. מחירה של חבית נפט מסוג BRENT עלתה מ47.7 דולרים לחבית ל-48.7 דולרים. ההסכם צפוי לשמור על המחסור בשוק לפחות בתחילת 2021, ובניגוד לחשש שהיה כרוך באי הגעה להסכם בין המדינות, שהיה עלול לגרום להיצע עודף בתחילת השנה. במסגרת ההסכם, תגדל תפוקת הנפט בכחצי מיליון חביות בתחילת 2021, כעשירית האחוז מכלל התפוקה היומית שעומדת על 53.2 מיליון חביות ליום.
בסקירה השבועית של אגף כלכלה בחטיבת שוקי ההון של בנק לאומי מסביר דר' גיל בפמן, הכלכלן הראשי של הבנק, כי: "ההקלה במכסות הייצור, בניגוד לדעת רוב המדינות החברות בקבוצת OPEC+ ובכללן ערב הסעודית ורוסיה, מרמזת על התחזקות כוחה של איחוד האמירויות בפרט אל מול ערב הסעודית. להערכתנו, במידה והסכם זה יכובד על ידי כלל חברי OPEC+ ללא חריגות, אזי הגדלת מכסות יצור הנפט בתחילת שנת 2021 ב-500,000 חביות ביום לא תערער את האיזון בשוק, וברביע הראשון של 2021 צפוי עדיין להיות עודף ביקוש אשר יביא לירידה במלאי הנפט הגלובליים."
בפמן מסביר כי מחירי הנפט צפויים להיות מושפעים בעיקר ממידת הציות למכסות של חברי קבוצת OPEC+ וכן מיישום ראשוני של חיסון בטוח, יעיל ובר שיווק, לצד השקת תרופות טיפול חדשות, הצפויים להביא לעליית מחיר הנפט במהלך השנה הבאה ל-55-60 דולרים לחבית. זאת, בשל הצפי לעלייה בביקושים שינבעו מהחזרת הפעילות הכלכלית הגלובלית באופן מלא ולמרות הצפי שקבוצת OPEC+ תבצע הקלה נוספת במכסות יצור הנפט במחצית הראשונה של שנת 2021.
טראמפ ינסה לסגור חוזים בטרם יתחלף
"במקביל, ממשלו של נשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ מאיץ את לוח הזמנים לחכירת זכויות קידוח נפט וגז טבעי בשמורת הטבע הלאומית הארקטית (Arctic National Wildlife Refuge) עוד בטרם ייכנס מחליפו ג'ו ביידן לתפקידו, כך שהנשיא הנבחר לא יוכל לבטל את החוזים. זאת, לאחר שביידן הבטיח לשמור על שמורת הטבע ולא לאשר בה קידוחי גז ונפט חדשים אשר יפגעו במרקם הטבעי שבאזור", כותב בפמן.
להערכתו, "עם התקררות מזג האוויר, הביקוש לגז טבעי צפוי לעלות והוא צפוי להביא לעלייה חוזרת במחיר הגז הטבעי. בנוסף, הביקושים באסיה אשר הביאו את מחיר הגז הטבעי באסיה לרמה הגבוהה ביותר של השנתיים האחרונות, תומכים בייצוא הגז הטבעי מארה"ב וכן במחיר הגז הטבעי של ארה"ב."
הקורונה ממשיכה להוריד את הביקוש לדלק
הביקוש לדלק לתחבורה ירד, לראשונה מחודש יוני, אל מתחת ל-8,000 חביות ביום לכ-1 מיליון חביות ליום לדלק מטוסים. לדברי כלכלני לאומי, "הביקוש לדלק מטוסים צפוי להישאר בטווח הקצר סביב רמה זו. אולם, עם יישום מהלך של חיסון בטוח, יעיל ובר שיווק, הביקוש לדלק מטוסים צפוי לעלות במהלך המחצית השנייה של שנת 2021 ובמהלך שנת 2022 לעבר 1.5 מיליון חביות ביום".
את התחזיות לזינוק במחרי הנפט, לעומת היציבות שנרשמת כעת בחוזים העתידיים על מחיר הנפט מסבירים בלאומי בהענקת "משקל משמעותי לאפשרות של התקדמות של ממש בדרך לקראת חזרה של הביקוש לנפט לרמות "רגילות" במהלך 2022-2023. לא מן הנמנע שההתקדמות לקראת שיווק חיסונים זולים יחסית, שניתן לשנע בקלות, ולהביא למדינות העולם המתפתח, כמו הודו שהינה יבואנית אנרגיה משמעותית, מהווה איתות חשוב לגבי פוטנציאל עליית הביקוש לנפט גולמי בהמשך ולהגדלת הסיכויים למימוש תחזיות השוק האופטימיות יחסית ואף מעבר לכך."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בפמן, פספסת בענקעזי 11/03/2021 13:02הגב לתגובה זו0 0הנפט הגולמי דוהר לעבר 70-80 דולר לחביתסגור
-
1.הגז הטבעי בארה"ב זול מאדרק מזומן 07/12/2020 20:28הגב לתגובה זו1 0הוא בנקודה הכי נמוכה זה עשור...מספר המקדחים ירד מאד .ההפקה לא תעלה בינתיים למרות המלאי החורפי ..סגור
-
גם אני חושב כך ולכן קניתי UNGיריב 08/12/2020 14:09הגב לתגובה זו0 0קצת מופסד על הפוזיציה בינתיים אבל מאד אופטימי להמשך.סגור