אפסייד של 20% למניית OPC

מיטב דש סבורים שאמנם צפויה שחיקה מתוכה בתעריפי היצור בשנים הבאות אבל עיקר התרומה עשויה לבוא החל מבעוד כשנתיים עם מודל שיאפשר לחברה לנצל את האסדרות השונות והיעילות השונה בין התחנות למכירה מיטבית של החשמל המיוצר
 | 
telegram

במיטב דש מתחילים בסיקור על מניית או פי סי אנרגיה -1.26% או פי סי אנ 2,830 -1.26% או פי סי אנרגיה בסיס:2,866 פתיחה:2,865 גבוה:2,923 נמוך:2,781 תמורה:11,226,205 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (OPC) עם המלצת משקל יתר (תשואת יתר) במחיר יעד של 39.3 שקל - פרמיה של 20% על המחיר הנוכחי.

במיטב מדגישים כי בישראל לחברה מספר פרויקטים משמעותיים לגביהם - "צפויה שחיקה מתונה בתעריפי הייצור בשנים הבאות", אומר ערן יונגר ומוסיף - "עיקר התרומה עשויה לבוא החל מבעוד כשנתיים עם מודל שיאפשר לחברה לנצל את האסדרות השונות והיעילות השונה בין התחנות למכירה מיטבית של החשמל המיוצר.

"בהערכת השווי שקללנו מכפיל 9 ל-EBITDA הצפויה בשנת 2023 ולהערכתנו עם התקדמות בפיתוח הפרויקטים יהיה מקום להעלאת תחזית ה EBITDA".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חברת OPC עוסקת בהקמה והפעלה של תחנות כוח בישראל ולאחרונה גם בארה"ב לאחר השלמת רכישת חברת CPV. בישראל לחברה כושר ייצור מותקן של 610 מגה וואט (517 מגה וואט חלק החברה) זאת בשתי תחנות כוח - "רותם" ו"חדרה", והיא פועלת להקמת תחנות כוח נוספות – "צומת", "שורק 2" ו"תחנות מבוזרות" אצל צרכנים עם יעד להגיע ל-1,200 מגה וואט מותקן בסוף 2023. 

"תחנת הכוח חדרה פעלה באופן חלקי ברבעון הראשון ותהיה לכך השפעה על דוחות הרבעון", מוסיף יונגר וממשיך - "נכון להיום לחברה כאמור 2 תחנות כוח פועלות בישראל ועם הפעלת התחנות הנוספות, 'צומת ו'שורק' עד לסוף שנת 2023 והמשך ההתקנות התחנות 'בחצר הצרכן החברה תוכל לפעול כמנהל מערכת כמעט עצמאי ולנצל את היתרונות בכל תחנה לפי הביקוש הצפוי. החברה מוכרת את החשמל אותו היא מייצרת ל-55 לקוחות פרטיים, חלקם חברות מקבוצת החברה לישראל, ויכולה היום, וביתר שאת בעתיד, לנהל עצמאית את מכסות הייצור והמכירה שלה בהתאם לביקוש מהצרכנים.

"שיטת פעולה זו טומנת בחובה יתרונות וגם חסרונות – ראשית, החברה תוכל לקבוע לעצמה מעין 'סדר העמסה', קרי, לייצר או למכור קודם מהתחנות היעילות ולמכור בתעריפים הכדאיים ביותר, שנית, החברה תוכל להציע ללקוחותיה אספקת חשמל בתעריף כדאי יחסית ולצרף להצעה זו פתרונות נוספים דוגמת שילוב של אנרגיות מתחדשות.

מצד שני – התלות בהיקף הצריכה של הלקוחות הפרטיים ועקרון שמירת רזרבות אספקה זמינות לצרכן, בנוסף למכירות לפי יעילות התחנות תוך ניצול אסדרות שונות, יכול להביא את היקף הייצור לרף הנמוך מהיקף הייצור המותקן.

"המהלך להפוך ל"מנהל מערכת" עצמאי עבור הלקוחות הפרטיים הוא חלק מהראייה האסטרטגית של החברה בישראל לקחת חלק משמעותי במעבר הצרכנים לשלב הצריכה הבא – שילוב פתרונות אנרגיה מתחדשת עם צריכה קונבציונאלית – Energy Transition. 

"בארה"ב רכשה OPC את חברת CPV העוסקת בהקמה וניהול של תחנות כוח באנרגיה קונבנציונאלית ואנרגיה מתחדשת. החברה הנרכשת היא עתירת ניסיון בתחום זה בארה"ב ולה פרויקטים מניבים בהיקף של כ- 1,440 מגה וואט (חלק החברה) וצבר להקמה של כ – 6.2 ג'יגה וואט נוספים בשנים הבאות. החברה נרכשה בינואר 2021 תמורת 700 מיליון דולר. החברה פרסמה כי ה-EBITDA בשנה מייצגת מלאה לפרויקטים הקיימים מסתכם ב-125 מיליון דולר. להערכתנו ה-EBITDA בסוף 2023 צפוי להסתכם ב183 מיליון דולר.

בדצמבר 2020 השלימה החברה מהלך רה-ארגון ופיצלה את פעילותה לשתי יחידות אשר אחת מהן היא או.פי.סי ישראל בה מרוכזות פעילויות החברה והאחזקות בתחנות רותם, חדרה, צומת, שורק 2 וחברת התפעול. 

בסוף חודש ינואר 2021 השלימה החברה את רכישת קבוצת CPV (100%) תמורת כ- 648 מיליון דולר בתוספת סכום של 54 מיל' דולר (לאחר מכירת  7.5% מהזכויות בפרויקט Three Rivers).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות