אהרון כהן: אמליץ לרכוש מלט דרך מתווכים פלשתינאים

זאת לאחר העלאה נוספת במחירי המלט ע"י חברת נשר. לדברי אהרון כהן החוק ההופך את ייבוא המלט לבלתי כדאי מעניק לחברת נשר מונופול על השוק בארץ והיא מפלה מחירים כרצונה
יניב לפן |

בשבוע שעבר הכריזה חברת נשר על העלאת מחיר המלט בשיעור של כ-6%. לדברי התאחדות הקבלנים, בבדיקה שערכו, עלה כי מחירו של שק מלט של חברת נשר בשטחי רצועת עזה והגדה המערבית נמוך בכ-48% ממכירו בישראל.

לדברי נשיא התאחדות הקבלנים, אהרון כהן, פער המחירים נוצר כתוצאה מהיטל ההיצף שמוטל על מלט המיובא מתורכיה. כתוצאה מההיטל הופך היבוא לבלתי כדאי ומעניק לחברת נשר מונופול בשוק המלט בארץ. מכיוון שעל השטחים לא מוטל היטל ההיצף, והקבלנים המקומיים מייבאים מטורקיה, חברת נשר נאלצת להוריד שם את המחירים על מנת להקנות לעצמה יכולת התמודדות מול היבוא.

נשיא התאחדות הקבלנים טוען כי המצב שבו קבלנים ישראלים צריכים לשלם על מלט מחיר הגבוה ב-48% ממחיר המלט בשטחים הינו שערורייתי ומהווה אפלייה ברורה אל מול עמיתיהם הפלשתינאים.

הוא המשיך ואמר כי "נשר טוענת כי היא מעלה את המחירים בגלל עליית מחיר המלט בעולם, אם כך, כיצד היא מסבירה את המחיר שבו היא מוכרת את אותו שק של מלט בשטחים? העלאת המחירים של נשר בתקופה זו היא פעולה צינית וחסרת התחשבות לנוכח מצבו של ענף הבנייה ובעיקר לנוכח תוצאותיה הכספיות ורווחיה הגדלים והולכים, שאיפשרו לה לחלק בשנה שעברה דיבידנדים לעובדיה בסך של 97 מיליון שקלים".

לדברי אהרון כהן על מנת להאבק במונופול מכינים בהתאחדות הקבלנים תוכנית שבה יומלץ לקבלנים לרכוש את המלט של נשר באמצעות מתווך פלשתינאי. מנכ"ל התאחדות הקבלנים, שמואל הרשקוביץ, התריע בשיחה לפני מנכ"ל משרד התמ"ת, רענן דינור, על המצב הבלתי נסבל וביקש לבחון שוב את ביטול היטל ההיצף על יבוא מלט ממדינות אחרות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה