HMS תנתח סיכוני תפעול בנקאיים באמצעות מערכות SAS
תקנות באזל II, שנחקקו לאחר התפוצצות בועת ההיי-טק, ויכנסו לתוקפן בתחילת שנת 2007, נועדו למזער את רמת סיכוני האשראי במשק ואת רמת הסיכונים התפעוליים ולשפר את יציבות המערכת הפיננסית.
הדרישה להטמיע טכנולוגיה המבוססת על כלי אומדן סטטיסטיים שיספקו תמונת מצב מדויקת ואמינה מחייבת את הבנקים לשנות את הגישה ולעבור לשיטות חישוב מתוחכמות יותר - גישות חישוב המאפשרות לאמוד ולחשב את הלימות ההון כך שישקפו את רמת הסיכון האמיתי שבה מצויים הבנקים.
יחד עם זאת, הגופים הבנקאיים במדינת ישראל אינם גדולים דיים כדי שניתוחים סטטיסטיים של אירועי הסיכון התפעולי יניבו תוצאות איכותיות מספיק ויאפשרו לבנק לקבל החלטות מושכלות להפחתת הסיכון. הבעיה חמורה הרבה יותר ככל שהבנק קטן יותר.
מכאן יוזמתה של חברת HMS להקים מאגר מידע מרכזי בין-בנקאי לניתוח סיכונים תפעוליים. "המידע במאגר יוזרם על ידי הבנקים", אומר דב הלפרין, מנכ"ל חברת HMS מהחברות המובילות בישראל בניהול סיכונים ובהכשרת הבנקים לעמידה בדרישות באזל 2.
לדברי איתן צוויג, מנהל תחום הפיננסים והאחראי על הפיתוח העסקי ב-SAS ישראל, יש צורך למדוד ולנהל את הסיכונים התפעוליים בשיטות סטטיסטיות מתקדמות וזאת לא רק למטרות רגולציה אלא גם כדי לקבל החלטות עסקיות מושכלות יותר.
מערכת OPRISK של SAS, שעליה יתבסס מאגר המידע, תאפשר לייצר מודל סטטיסטי למדידת הסיכון התפעולי, להבין את משתני הסיכון ואת היחסים בין המשתנים, לאמוד את מידת החשיפה של הבנק לסיכון ואת השפעת החשיפה על הבנק, לייעל את הרזרבות ההוניות על ידי שיפור סביבת הבקרות הפנימיות ועוד.