רפי עברון: הדולר יסחר במגמה מעורבת בטווח הקצר
להערכתנו, בטווח הזמן הקצר ייסחר הדולר במגמה מעורבת בהתאמה עם האינדיקטורים החדשים שיפורסמו במהלך השבוע הקרוב. בטווח הזמן הארוך יותר, מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 יכולה להיתמך בעיקר בגירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאזן התשלומים האמריקני. בגירעון תקציבי, ובסיכון גיאו-פוליטי.
בשבוע הקרוב ידווחו: מכירות חודש יולי של בתים מיד שנייה (יום ג', צפי ל- 7.25 מליון יחידות בגילום שנתי), הזמנות מוצרים בני-קיימא (יום ד', צפי לשחיקה בשיעור של 1.2%), מכירות של בתים חדשים בחודש יולי (יום ה', צפי של 1.325 מליון יחידות בגילום שנתי), מדד אמון הצרכנים לחודש אוגוסט - סופי (יום ו', צפי ל- 92.7 נקודות).
התפתחויות אחרונות
האינדקס הדולרי (DXY) נעל את המסחר השבועי ברמה של 88.60 (לעומת 86.98 בשבוע שעבר), המשקפת התחזקות הדולר האמריקני בשיעור 1.8% לעומת סל המטבעות הכלולים בו (יורו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-8.7%.
התחזקותו של הדולר האמריקני השבוע התרחשה מול כל המטבעות הנסקרים להוציא את השקל הישראלי אשר רשם לעומתו תיסוף בשיעור שבועי של 0.8% על רקע מהלכי התנתקות חלקים מהצפוי. הדולר האמריקני התחזק במיוחד (3.4%) מול הכתר הנורבגי.
על מהלך המסחר השבועי והתחזקותו של הדולר האמריקני השפיעו בעיקר פרסומם של האינדיקטורים הבאים בארה"ב: מדד המחירים לצרכן בגין חודש יולי (CPI) עלה בשיעור גבוה מהצפוי: 0.5% לעומת 0.4% על פי הערכת הכלכלנים. האינפלציה הצרכנית בשנה האחרונה הסתכמה ב-3.2% (לעומת 3.0% לפי צפיות הכלכלנים), עם זאת, בניכוי מרכיבי המזון והאנרגיה האינפלציה עמדה על 2.1% בלבד. מכאן שהאינפלציה הגבוהה בחודש יולי נתמכה במיוחד במחירי האנרגיה הגבוהים.
מכל מקום, דיווח זה חיזק את הערכות שחקני המט"ח כי הדולר צפוי ליהנות בעתיד הקרוב מעליות נוספות בריבית. השקעות זרים בני"ע, נטו (Net Foreign Securities Purchases) היו גבוהות מהצפוי והסתכמו בחודש יוני ב- 71.2 מיליארד דולר לעומת 55.8 מיליארד דולר במאי. נתון זה יש בו כדי להקטין את החששות בנוגע למימונו של הגירעון המתרחב במאזן התשלומים וכפועל יוצא עורר ביקושים מיידיים לדולר האמריקני.
זינוק גבוה מהחזוי במדד הפעילות היצרנית באזור פילדלפיה (Philly Fed Index) לרמה של 17.5 באוגוסט, לעומת 9.6 ביולי ובהשוואה למדד ברמה של 14 לו ציפו הכלכלנים.
להלן אינדיקטורים כלכליים נוספים שפורסמו בשבוע החולף בארה"ב: אומדן מדד אמון הצרכנים לחודש אוגוסט (U. of Michigan Confidence) עמד על 92.7 לעומת 96.3 על פי הערכות הכלכלנים.
כמו כן, התחלות הבנייה (Housing Starts) הסתכמו בחודש יולי ב-2.042 מליון יחידות בגילום שנתי, לעומת 2.025 מליון יחידות לפי הערכת הכלכלנים.