מריל לינץ': כי"ל חזקה אך נמצאת ברמת סיכון גבוהה
בית ההשקעות הענק מריל לינץ' מעדכן היום את המלצתו לחברת כי"ל לאור הדו"חות הרבעוניים וחצי שנתיים שפורסמו לאחרונה. כי"ל פרסמה תוצאות חזקות לרבעון השני, אומרים במריל לינץ', שעמדו בתחזיותינו ומעל ממוצע התחזיות בשוק. התוצאות מצביעות על סביבה עיסקית חזקה ובריאה.
כי"ל דיווחה על היקף מכירות מצטבר של קבוצת כימיקלים לישראל של 773.9 מיליון דולר לעומת מכירות של 671.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-15%. מכירות קבוצת כימיקלים לישראל במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב-1.48 מיליארד דולר, לעומת מכירות של 1.29 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-15%. מבחינת הרווח הנקי דיווחה כי"ל על רווח של כ-101.2 מיליון דולר לעומת רווח נקי של כ- 74.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי למחצית הראשונה של השנה הסתכם ב-196.5 מיליון דולר לעומת רווח נקי של 106.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
ההישג העיקרי של החברה היה בכך שהצליחה להראות עלייה במכירות ושולי רווח למרות העלייה במחירי סחורות הייצור, ושוק מט"ח לא ידידותי. העליות במחירי האנרגיה, וכתוצאה מכך במחירי ההובלה עוד לא הספיקו להשפיע על התוצאות הפיננסיות של החברה. בבית ההשקעות אומרים כי הם צופים מחצית שנייה חזקה לכי"ל ומקווים לראות את מחירי התובלה הימית יורדים ובכך מגבירים עוד יותר את תוצאות המחצית.
כי"ל הולכת מתוצאות חזקות לחזקות יותר, אומרים האנליסטים בבית ההשקעות. החברה ממשיכה להראות פעילות חיובית בכל ענפי הפעילות שלה. במונחי המכירות היה צפוי כי ההזמנות מברזיל ירדו הרבעון והמכירות להודו יעלו עקב הגידול הריאלי בביקושים שם. מעבר לכך הודיעה החברה עוד במהלך הרבעון על רווח חד פעמי של 26 מיליון דולר על רקע שינוי במדיניות המס בישראל.
האנליסטים בבית ההשקעות מאמינים כי מחירי הכימיקלים אותם מייצרת כי"ל עוד ימשיכו לעלות בטווח הקצר על רקע ההיצע הנמוך שלהם. מחירי הדשנים מגיעים כעת לגבול העליון ולדעת האנליסטים לא ימשיכו לעלות באופן קיצוני. מחירי המגנזיום אומים בבנק צפויים לרדת עקב מחירי האנרגייה הגבוהים. כי"ל, אומרים בבית ההשקעות, יכולה להשתמש במחירי האנרגייה כמינוף מאחר ותהליך הייצור שלה יותר חסכוני מאשר של המתחרים.
האנליסטים טוענים כי שוק אשלג, אחד ממוצריה העיקריים של כי"ל, מתחיל להשתנות ממבנה שוק עונתי למבנה שוק מובנה הנכתב על ידי ביקושים גדולים ועולים והיצע נמוך. הגידול בביקושים של 2% בשנה לא יאפשר עודפי היצע ולכן עודף ייצור של אשלג לא ידחוף את המחירים למטה אלא ייקלט בקלות על ידי השוק.
מחירי הדשנים מבוססי הזרחה נמצאים במחירי שיא ולדעת האנליסטים לא ימשיכו לעלות. הביקושים בארה"ב נותרו יציבים ובהודו סין החלו לעלות. יחד עם זאת גם הודו וגם סין החלו לייצר דשנים כאלו בעצמם. הביקושים ההולכים וגדלים מצד הכלכלות המתפתחות כנראה שישאירו את המחירים ברמות הנוכחיות בטווח הזמן הקצר, אמורים האנליסטים, אך ברגע שיחלו לייצר בכמויות רציניות ייתכן והמחירים יחלו לרדת.
מעבר לכימיקלים הללו צופים בבית ההשקעות שכימיקלים הקשורים לקידוחי הנפט ימשיכו גם הם לעלות. העליות במחירי האנרגייה מהוות בעייה רצינית לענף כולו עם זאת מאחר והייצור באיזור ים המלח חסכוני יותר מזה של החברות המתחרות, ייתכן וכי"ל תהיה אטרקטיבית יותר בטווח הקרוב מאשר מתחרותיה.
לסיכום אומרים בבית ההשקעות כי"ל נסחרת במחירים אטרקטיביים. בבית ההשקעות מותירים המלצת "קנייה" למנייה אך מדגישים כי מדובר בסיכון גבוהה. האנליסטים מעניקים מחיר יעד של 20 שקלים לחברה הגבוהה ב-15% ממחירה כעת.