וול סטריט: הנפט יורד אך נתוני המאקרו מאכזבים
המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת, כשהמשקיעים מתאמצים לעכל את שטף הנתונים שפורסמו היום. כתגובה לנזק שגרמה סופת ההוריקן "קטרינה" לאסדות הנפט, פירסם היום הממשל האמריקני כי ישחרר חלק מעתודות הנפט לשימוש חברות הזקוקות לו. לאחר שכבר הספיק הזהב השחור להיסחר ברמות שיא, מעל רמת 70 דולר לחבית, נסחר לפי שעה ברמה של 69.8 דולר. בנוסף היום התפרסמו נתוני התמ"ג לרבעון השני, על פיהם הצמיחה ברבעון היתה בשיעור של 3.3%, אכזבה מסוימת לעומת צפי האנליסטים לצמיחה של 3.4%. עוד אינדיקטור חשוב אשר איכזב היום היה מדד פעילות סקטור הייצור אשר רשם ירידה לראשונה מזה יותר משנה.
מדד הנאסד"ק נסחר בעליה קלה של 0.06% לרמה של 2,131 נקודות, מדד הדאו ג'ונס נסחר בירידה של 0.24% לרמת 10,387 הנקודות.
צעדו של הממשל האמריקני לשחרור עתודות הנפט, בא כתוצאה מהפקת לקחים לאחר סופת ההוריקן הקודמת "Ivan" משנה שעברה. בספטמבר שעבר, כשפגעה הסופה "Ivan" במפרץ הפרסי, לקח לממשל האמריקני 11 יום לשחרר את מאגרי הנפט, כשבמהלכם הספיק הזהב השחור לעלות 11%. החוזים על מחירה של חבית נפט למסירה באוקטובר נסחרים בשעה זו במחיר של 69.8 דולר, לאחר שקודם לראיון הטלוויזיוני של מזכיר האנרגיה סבבו סביב 70.5 דולר לחבית.
נתוני מאקרו
הממשל האמריקני פירסם היום את נתוני התמ"ג לרבעון השני של 2005. הצמיחה ברבעון עמדה על 3.3%, זאת לעומת התחזיות בשווקים לצמיחה של 3.4%. הקצב הנמוך מהצפוי נגרם עקב הוצאות צרכנים נמוכות מהצפוי ברבעון זה, כמו גם גידול מתון בלבד במלאים העסקיים. התוצר המקומי גולמי, שהינו מדד לכל הסחורות והשרותים שסופקו בארה"ב צמח ברבעון הראשון של השנה בקצב שנתי של 3.8%.
איגוד מנהלי הרכש בשיקגו פירסם היום את אינדיקטור ה-PMI, המודד את פעילות סקטור הייצור באזור. המדד צנח בחודש אוגוסט לרמה של 49.2, זאת לעומת הערכות האנליסטים לירידה ל-61 מרמה של 63.5 אליה הגיע בחודש יולי החולף. מדד מעל 50 מראה על התרחבות בסקטור הייצור ומדד מתחת 50 מסמן על האטה, מדובר למעשה בפעם הראשונה מאפריל 2003 שהמדד מתחת לרמת ה-50 ועל כן הנתון מעלה חששות, כי מחירי הנפט הגבוהים מחלחלים לכלכלה ומאטים את הסקטור.
אמריקניות במרכז
במרכז המסחר היום עומדת יצרנית ומשווקת התכשיטים, טיפאני (TIF), אשר פירסמה היום דוחות רבעון שני מרשימים במיוחד והעלתה את תחזיתה להמשך השנה. החברה דיווחה על רווח של 35 סנט למניה, הרבה מעל תחזיות האנליסטים לרווח של 24 סנט למניה וכ-50% מעל הרווח ברבעון המקביל בשנה שעברה אשר עמד על 22 סנט למניה. מניות החברה מזנקות היום ב-12.1% לרמה של 37.36 דולר.
עוד במרכז המסחר היום, מניות ענקית כלי התעופה, בואינג (BA). החברה הגישה היום את הצעתה הסופית לאיגוד המכונאים בחברה - הצעה שכוללת הגדלת הטבות הפנסיה של העובדים, אך לדברי האיגוד, חלק מחבריו מתנגדים להצעה והוא עשוי לפצוח בשביתה. מניות החברה נסחרות בירידה של 0.8% לרמה של 66.2 דולר.
גם מניות גולדמן זאקס (GS) מושכות תשומת לב, היום פירסם הוול סטריט ג'ורנל דיווח, כי בנק ההשקעות נבחר להיות אחד החתמים בהנפקה הראשונית לציבור של הבנק הגדול בסין - בנק אופ צ'יינה. קבוצת משקיעים עומדת לרכוש חלק מהאחזקות בבנק בעסקת מולטי מיליארדי דולרים. מניות החברה נסחרות בעליה של 0.46% לרמה של 110.34 דולר.
ישראליות במרכז
מניות טבע נסחרות בעליה של 0.3% לרמה של 32.3 דולר, אתמול חתמה מנייתה של ענקית הפרמצבטיקה הישראלית ללא כל שינוי, זאת למרות הודעתה של חברת מומנטה, לפיה פנתה לרשויות ה-FDA לקבלת אישור לגירסה גנרית לתרופת ה-Lovenox של חברת Sanofi-Aventis. התרופה הינה מדלל דם בעלת שימושים נרחבים. החברה הגישה את הבקשה תוך שיתוף פעולה עם חברת Novartis, מתחרתה של טבע. טבע הודיעה לפני זמן מה, כי גם היא עובדת על גרסה גנרית לתרופה. מכירות התרופה ברחבי העולם עמדו על 2.4 מיליארד דולר ב-2004.
מניות אלדין נסחרות בעליה של 2% לרמה של 18.9 דולר, זאת לאחר שהודיעה היום על זכייתה בחוזה לאספקת מוצריה לספקית התוכנה הגדולה ויז'ן נומריק.
אמפל (AMPL) הודיעה היום כי מוכרת האחזקות במירס למוטורולה ב-89 מיליון דולר, תמורה המשקפת למירס שווי של 270 מיליון דולר בלבד. 67 מיליון דולר - מחיר הרכישה והיתר - 22 מיליון דולר - עבור תשלומי דיבידנדים מובטחים. אמפל תעשה שימוש ב-73.6 מיליון דולר להחזרת חובות לבנקים. מניות החברה, אשר בעלות רמת סחירות נמוכה, נסחרות בירידה של 3.2% לרמה של 3.84 דולר.
הרמוניק (HLIT) מוסיפה היום 3.8% לרמה של 5.9 דולר, החברה הודיעה היום על השקה של מוצר חדש, ה-DiviCom 3500, אשר נועד לשוק ה-HDTV ההולך וגדל. מניות החברה השלימו בשקט עליה של כ-18% בחודש האחרון.
יצרנית מכשירי הסרת השיער בליזר, לומניס (LUME.PK) עולה היום ב-1.96% ומשלימה עליה במחזורים ערים של 27% תוך שבועיים, זאת ללא הודעה משמעותית מטעם החברה.