רפי עברון: הדולר צפוי להתחזק בטווח הבינוני

בימים הקרובים הוא עשוי להתאפיין בתנודתיות גבוהה יותר, מעריך האנליסט הראשי במט"ח ובניירות ערך זרים בחטיבה להשקעות בבנק לאומי
רפי עברון |

להערכתנו, בטווח הזמן הבינוני הדולר צפוי להתחזק כאשר בימים הקרובים המסחר יאופיין בתנודתיות גבוהה אשר תושפע משלל הנתונים כאמור שיפורסמו במהלך השבוע. בטווח הזמן הארוך, מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להיתמך בעיקר בגירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאזן התשלומים האמריקני, הגירעון התקציבי, והסיכון הגיאו-פוליטי.

האינדקס הדולרי (DXY) נעל את המסחר השבועי ברמה של 86.89 (לעומת 86.30 בשבוע שעבר), המשקפת התחזקות הדולר האמריקני בשיעור ממוצע של 0.7% לעומת סל המטבעות הכלולים בו (אירו, יין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-7%.

על מהלך המסחר השבועי שהתבטאה כאמור בהתחזקות הדולר האמריקני מול סל המטבעות, השפיעו דו"ח חיובי בעיקרו על מצב המשק אותו פרסם הבנק הפדרלי (Beige Book) אך בעיקר השפיעו הערכות כי הבנק הפדראלי יימנע בסופו של דבר מלשנות את מדיניותו המצמצמת.

הערכות אלו הנוגעות לריבית האמריקנית נסמכו בעיקר על דברי נשיא הבנק המרכזי של שיקגו, מייקל מוסקו, שאמר בנאום שנשא ביום 7 בספטמבר כי עלייה בלחצים האינפלציוניים צריכה להתבטא בעלייה מתאימה בריבית המוניטרית.

ההערכות המעודכנות עמדו בניגוד להערכות שרווחו קודם לנאום ולפיהם כלכלנים וסוחרי מט"ח צפו כי הבנק הפדרלי ייאלץ למתן את מדיניותו המצמצמת על רקע ההרס אותו גרמה סופת ההוריקן קתרינה ונתוני מאקרו חלשים מהצפוי במיוחד אלו הנוגעים לשוק התעסוקה ולצריכה הפרטית - מנוע הצמיחה בכלכלה האמריקנית.

האירו שחק השבוע 1.0% והפר"ש איבד 1.1% לאחר ששחקני המט"ח השתכנעו כי לא צפוי שינוי משמעותי במדיניותו של הבנק הפדרלי של ארה"ב כפי שרמז השבוע כאמור בכיר במועצת הנגידים של הבנק.

כל הכותרות

במהלך השבוע הדולר הקנדי התחזק מול הדולר האמריקני עד לרמה של 1.1781 דולר קנדי לדולר אמריקני אחד בנעילה בניו יורק, התחזקות שבועית של 0.8% שקירבה את המטבע הקנדי לשיא שנקבע לפני 13 וחצי שנים. התחזקות הדולר הקנדי נבעה מהעליות האחרונות במחירי הקומודיטיז ולאחר שהבנק המרכזי של קנדה ייקר את הריבית לרמה של 2.75%.

כמו כן הדולר הקנדי נהנה מדו"ח תעסוקה חיובי בחודש אוגוסט אשר תמך באפשרות של המשך ייקור הריבית. הדולר הקנדי הינו המטבע היחיד מבין המטבעות הנסקרים שהתחזק מתחילת השנה מול הדולר האמריקני, בשיעור המסתכם נכון להיום ב-2%.

הדולר האוסטרלי רשם מול הדולר האמריקני התחזקות שבועית בשיעור של 1.3% לנוכח דיווחים על האצה בלתי צפויה בצמיחה הכלכלית ברביע השני והתרחבות מפתיעה בשוק התעסוקה, בעיקר בתמיכת עליית מחירי חומרי הגלם. דיווחים אלה הקטינו בשלב זה את הסיכויים להפחתה קרובה בריבית המוניטרית המצויה ברמה של 5.50%.

היין היפני שנחלש במשך רוב ימי המסחר בשבוע החולף על רקע אי וודאות פוליטית, רשם התחזקות בנעילת המסחר בניו יורק לאחר שהתברר כי מפלגת השלטון צפויה לנצח בבחירות הנערכות היום ביפן ולאחר ששוקי המניות רשמו עליות חדות.

בשבוע הקרוב ידווחו מספר רב של נתונים חשובים בעלי השפעה ניכרת על כיוון המסחר בטווח הקצר: מדד מחירי היצרנים לחודש אוגוסט (יום ג', צפי לעלייה בשיעור של 0.7%), גירעון הסחר לחודש אוגוסט (יום ג', צפי של 59.8 מיליארד דולר), מכירות קמעונאיות לחודש אוגוסט (יום ד', צפי לשחיקה בשיעור של 1.5%), ייצור תעשייתי בחודש אוגוסט (יום ד', צפי לגידול בשיעור של 0.3%).

מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט (יום ה', צפי לעלייה בשיעור של 0.5%), תביעות אבטלה לשבוע שנסתיים ב-11 בספטמבר (יום ה', צפי ל- 350 אלפי תביעות חדשות), מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש ספטמבר (יום ו', צפי ל- 85.6), גירעון בחשבון השוטף ברביע השני (יום ו', צפי ל- 193 מיליארד דולר).

מאת: רפי עברון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה