חודש שני ברציפות של עליה במדד המשולב: עלה ב-0.1%
ממחלקת המחקר בבנק ישראל נמסר, כי המדד המשולב למצב המשק בחודש אוגוסט עלה בשיעור של 0.1% אחוזים, זאת לאחר עליה זהה בחודש קודם. עלייה זאת משקפת את המשך ההתרחבות של הפעילות הכלכלית ומסמנת גידול בחציון השני של 2005, לעומת החציון הראשון (ינואר-יוני) אשר בו נרשמו ירידות במדד של כ-0.1% לחודש בממוצע.
אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הפדיון של המסחר והשירותים עלה ביולי בשיעור של 2.1%, לאחר ירידה של 0.1% ביוני. מדד הייצור התעשייתי עלה ביולי בשיעור של 2.5%, לאחר ירידה של 1.7% ביוני. במדד היצוא נרשמה עלייה של 0.3% אחוז באוגוסט, בהמשך לעלייה של 0.1% ביולי. מדד היבוא ירד באוגוסט בשיעור של 1.7%, בהמשך לירידה של 4.1% ביולי.
במחלקת המחקר מדגישים, כי החל בחודש זה השינוי במדד המשולב המדווח משקף את השינוי הכולל בפעילות הכלכלית, כלומר את מגמת הצמיחה ארוכת הטווח יחד עם השינויים קצרי הטווח בפעילות הכלכלית. נתון זה הינו בר השוואה לאינדיקטורים הכלכליים השונים הקיימים. כידוע, עד כה דיווחה מחלקת המחקר, כמדד המשולב, על השינוי קצר-הטווח, כלומר השינוי (האצה או האטה) במדד בניכוי המגמה ארוכת הטווח. הנתון קצר-הטווח מצביע על מצבו הנוכחי של המשק ביחס להתפתחותו בטווח הארוך.
עוד ציינו במחלקת המחקר, כי במדד המדווח החל מחודש זה הוכנסו שיפורים באמידת רכיבי המדד שאינם זמינים לחודש השוטף בעת פירסום המדד המשולב (מדד היצור התעשייתי, הפדיון בענפי המסחר והשירותים, ומשרות השכיר), על ידי שימוש בנתונים של מדד מנהלי הרכש של "דן אנד-ברדסטריט" ונתוני המע"מ הזמינים בעת פרסום המדד. זאת, לעומת אמידתם עד כה על סמך התנהגותם בעבר. בנוסף שופרה האמידה ברכיבי היבוא והיצוא של המדד במונחים ריאליים, באמצעות שימוש בשינוי בשער הצולב יורו-דולר.