עברון: הדולר יסחר בעולם בנטיה להתחזקות בטווח הקצר
להערכתנו, בטווח הזמן הקצר והבינוני צפוי הדולר להיסחר בתנודתיות גבוהה, בהתאמה לנתוני המאקרו שיפורסמו במהלך השבוע הקרוב, ועם נטייה להתחזקותו על רקע נחישות הבנק הפדרלי להמשיך במהלכי הצמצום המוניטרי.
עם זאת, בטווח הזמן הארוך, מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להיתמך בעיקר בגירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני, בגירעון תקציבי ובסיכון הגיאו-פוליטי.
בתום מסחר תנודתי, האינדקס הדולרי (DXY) נעל את המסחר בשבוע שעבר ברמה של 89.17 (לעומת 89.52 בשבוע שעבר), המשקפת את היחלשותו של הדולר האמריקני בשיעור ממוצע של 0.4% לעומת סל המטבעות הכלולים בו (אירו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-9.3%.
בסיכום שבועי, הפרנק שוויצרי, האירו והכתר הנורבגי התחזקו מול הדולר בשיעורים של 1.3%, 0.9% ו-0.4%, בהתאמה. לעומתם, הדולר הקנדי, האוסטרלי, הליש"ט והין היפני איבדו מול הדולר האמריקני 0.9%, 0.7%, 0.2% ו-0.3%, בהתאמה.
על חולשת הדולר השבוע השפיעו בעיקר: הירידה החדה ביותר אי-פעם שנרשמה במדד מנהלי הרכש בסקטור השירותים מן הרמה של 65 באוגוסט לרמה של 53.3 בספטמבר. ידיעות כי הקנצלר המכהן של גרמניה יצליח בהקמת קואליציה רחבה. דיווח כי ונצואלה תשנה את הרכב רזרבות המט"ח שלה, תוך הגדלת משקל היורו על חשבון דולרים אמריקניים.
הערכות כי ה-ECB, בתגובה ללחצים אינפלציוניים מובחנים, צפוי לייקר את הריבית המוניטרית לקראת סוף הרבעון הראשון של 2006. דו"ח התעסוקה לחודש ספטמבר שפורסם ביום שישי אחה"צ הפתיע דווקא לטובה והצביע כי קיצוצי מישרות כתוצאה מסופות ההוריקן (35 אלפי משרות שקוצצו) היו קטנים מהחזוי (150 אלפי משרות). דיווח זה תמך בדולר ביום המסחר האחרון של השבוע הנסקר וחיזק אותו מול מרבית המטבעות.
גורם נוסף התומך בדולר הוא פער הריביות החיובי הצפוי להתרחב (מול היורו, הין והפר"ש) או פער הריביות השלילי הצפוי להצטמק (מול הליש"ט, הדולר האוסטרלי והניו זילנדי) - במהלך החודשים הקרובים.
בשבוע הקרוב ידווחו מקבץ של אינדיקטורים כלכליים חשובים: גרעון הסחר לחודש אוגוסט (יום ה', צפי לגירעון של 59.5 מיליארד דולר), שינוי במדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר (יום ו', צפי לעלייה של 0.9%, לעומת 0.5% באוגוסט), שינוי במכירות קמעונאיות בחודש ספטמבר (יום ו', צפי לעלייה של 0.5%, לעומת שחיקה של 2.1% באוגוסט), אומדן מדד אמון הצרכנים (מישיגן) באוקטובר (יום ו', צפי ל- 80 נקודות לעומת 76.9 בספטמבר).