רפי עברון: הדולר יתמך בפערי הריביות למול העיקריים

בטווח הקרוב. כך מעריך האנליסט הראשי במטבע חוץ ובניירות ערך זרים ומנהל מחלקת שווקים בינלאומיים בבנק לאומי, רפי עברון. נתוני המאקרו שיפורסמו השבוע, הוא מציין, ישפיעו על המסחר
רפי עברון |

להערכתנו, הדולר צפוי להיתמך בזמן הקצר בפערי הריבית המתרחבים בינו לבין מטבעות כדוגמת האירו, הין והפר"ש. עם זאת שחקני המט"ח יעקבו בדריכות אחר הנתונים הכלכליים שיפורסמו במהלך השבוע ויחפשו רמזים אחר מהלכי הריבית הצפויים מצדו של הבנק הפדרלי במחצית הראשונה של 2006.

אכזבה מהנתונים, בעיקר מנתוני הצמיחה או התעסוקה, עלולה למתן ואף להפוך את מגמת התחזקות ממנה הדולר נהנה בשלושת החודשים האחרונים, במיוחד לנוכח התבטאויות חברי ועדת השווקים הפתוחים של הבנק הפדרלי בישיבתם האחרונה, המזהירות מפני ריסון יתר.

בתום מסחר תנודתי נוסף, האינדקס הדולרי (DXY) נעל את המסחר השבועי ברמה של 92.04 (לעומת 91.90 בשבוע שעבר), המשקפת התחזקות הדולר האמריקני בשיעור ממוצע של 0.2% לעומת סל המטבעות הכלולים בו (אירו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-12.2%.

לאחר שהדולר פתח את השבוע במגמת היחלשות עד לרמה של 1.185 דולר לאירו, הדולר חזר והתחזק בעקבות הצהרת נשיא הבנק האירופאי האחיד, טרישה, כי הוא איננו מצפה "לפתיחתה של סדרה" של העלאות ריבית. בכך, מיתן נשיא הבנק את הדברים שנשא לפני כשבועיים מהם ניתן היה להבין כי פער הריבית בין הדולר לבין המטבע האירופאי האחיד צפוי להצטמצם. בעקבות האמור, בסיכום שבועי האירו נחלש מול הדולר בשיעור של 0.4% וזה ננעל מול הדולר ברמה של 1.1725 דולר לאירו.

הליש"ט התייצבה למול הדולר ושחקה 0.2% בלבד משוויה. זאת, לאחר שפרוטוקול הדיונים של הבנק המרכזי גילה כי הותרת הריבית בחודש נובמבר ברמה של 4.5% הושגה בתמימות דעים מלאה של כל חברי הוועדה, מה שסתר הערכות קודמות בדבר ירידה קרובה הצפויה בריבית באנגליה ואשר גררה חולשה ניכרת בליש"ט.

בשבוע הקרוב ידווחו בארה"ב: מכירות בתים קיימים בחודש אוקטובר (יום ב', צפי של 7.2 מיליון יחידות בגילום שנתי), הזמנת מוצרים בני-קיימא בחודש אוקטובר (יום ג', צפי לגידול בשיעור חודשי של 1.5%), מדד אמון הצרכנים בחודש נובמבר (יום ג', צפי ל- 90), אומדן לצמיחת התמ"ג ברביע השלישי (יום ד', צפי ל- 4.0% בגילום שנתי, לעומת 3.8% באומדן הראשוני), ומספר תביעות האבטלה הראשוניות לשבוע שנסתיים ב-27 בנובמבר (יום ה', צפי ל- 325 אלפי תביעות, לעומת 335 אלפי תביעת בשבוע שקדם), גידול במספר המשרות בסקטור הלא-חקלאי בחודש נובמבר (יום ו', צפי ל- 215 אלפי מישרות חדשות, לעומת 56 אלפי מישרות באוקטובר). בטווח הזמן הארוך, מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להיתמך בעיקר בגירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני; בגירעון התקציבי; ובסיכון גיאו-פוליטי.

כל הכותרות

מאת: רפי עברון.

הערה: אין לראות באמור לעיל משום המלצה לבצע פעולת השקעה כלשהי. המבצע פעולה שכזאת פועל על סמך שיקול דעתו הבלעדי והמלא וכל האחריות מוטלת עליו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה