לראשונה זה 5 שנים: עקומת תשואת האג"ח בארה"ב התהפכה
שוק האג"ח בארה"ב מרכז היום עניין רב, זאת לאחר אירוע חריג במיוחד - תשואתן של האגרות ארוכות הטווח (ל-10 שנים) ירדה לזמן קצר מתחת לתשואת האגרות קצרות הטווח (לשנתיים), זאת בניגוד להגיון על פיו המשקיעים דורשים לרוב תשואה גבוהה יותר עבור אג"ח ארוכות טווח, זאת כפיצוי על הסיכון מאינפלציה במהלכה של תקופת האחזקה. אירוע נדיר זה קפץ למרכז העניינים בוול סטריט היום, שכן היווה בעבר אינדיקטור לתחילתו של מיתון בכלכלה.
על פי הסטטיסטיקה שפורסמה על ידי הבנק הפדרלי ב-2003, לכל אחת מששת תקופות המיתון בכלכלה האמריקנית קדם אירוע זה של היפוך בתשואת האג"ח, נתון המדאיג את השווקים היום. מנגד, יוצאים רבים מבתי ההשקעות המובילים ומקלים על הדאגות - לטענתם, ישנם הבדלים רבים בין המצב הנוכחי לנתוני העבר ולכן אין אירוע זה מהווה אינדיקטור שיש לחשוש מפניו.
על פי האנליסטים מ-JP מורגן, בעבר, כשהתהפכה עקומת התשואה, היו הריביות לטווח הקצר והארוך שתיהן בתהליך העלאה - הפעם הריבית קצרת הטווח הועלתה בהדרגתיות והריבית לטווח הארוך נשארה כמעט ללא שינוי בשנים האחרונות. בנוסף ציין, כי האינפלציה נשמרה תחת שליטה והכלכלה גדלה בקצב מרשים, זאת למרות החששות ממחירי הנפט והאנרגיה הגבוהים.
מבית השקעות נוסף נמסר, כי למשקיעים לא מומלץ לייחס לנתון משקל רב בהחלטות ההשקעה שלהם ועדיף להתמקד באינדיקטורים אחרים, כגון התביעות החדשות לאבטלה ואמון הצרכנים לפני שינוי אסטרטגיות ההשקעה.