מט"ח: הדולר מתחזק הבוקר ועולה ב-0.39%

האירו עולה ב-0.17% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.633 שקל. בעולם: הדולר התחזק כנגד העיקריים על רקע נאום בכיר ה-FED על אפשרות להעלאת ריבית נוספת
ענת שגב |

בהתאם למגמה בעולם, המטבע האמריקני מתחזק הבוקר ב-0.39% ונסחר סביב 4.633. גם האירו מתחזק, עולה ב-0.17% ונסחר סביב 5.5842.

בעולם

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר כי במהלך הלילה התחזק הדולר כנגד העיקריים ונסחר כעת סביב רמות של 1.2060 אל מול האירו וסביב רמות של 1.7650 אל מול הסטרלינג.

הדולר תיקן כלפי מעלה על רקע נאום של בכיר ה-FED באטלנטה אשר דיבר על אינפלציית ארה"ב וקשיים מסויימים בגיוסי הון ובכך רמז על אפשרות להעלאות ריבית נוספות.

בעקבות זאת, מציינים בפינוטק, ממשיך הדולר להתאושש אחרי הצניחות של שבוע שעבר כאשר סוחרים צפו הפוגה בהמשך מדיניות העלאת הריבית ע"י ה-FED.

"הדולר נפגע קשות מהציפיות להפסקת העלאות הריבית וימשיך להישאר פגיע לכל נתון שלילי", מסר הבוקר אנליסט בבית השקעות בארה"ב.

טריידרים טוענים שמצב הדולר בפתח שנת 2006 מרמז על הצפוי לדולר במהלך השנה וצופים היחלשות משמעותית של הדולר כבר בחודשים הראשונים של השנה. עוד מוסיפים שהמאזן המסחרי בארה"ב שיפורסם ביום חמישי הקרוב יקבע את גורלו של הדולר לתקופה הקרובה.

היום בשעה 14:45 (שעון ישראל) יפורסם סקר מכירות הרשתות השנתי.

אירו

במהלך הלילה נחלש האירו כנגד המטבעות העיקריים על רקע מימושי רווחים מעליות הימים האחרונים וכעת נסחר סביב הרמה של 0.6830 אל מול הסטרלינג וסביב הרמה של 138.10 אל מול היין.

עיני המשקיעים נשואות היום לעבר תוצאות סקר ה-ZEW, סנטימנט הכלכלה לחודש ינואר בגרמניה היום ב-12:00 (שעון ישראל), כאשר הצפי מצביע על עלייה לרמה גבוהה של 65 נקודות. צפי זה עשוי לחזק את האירו לאחר מימושי הרווחים אתמול.

"פרסום ה-ZEW היום יוכיח לסוחרים האם הגוש האירופאי מסוגל להמשיך לספק נתונים חיוביים אשר יתמכו באירו" , מסר כלכלן בכיר בבנק אנגלי.

מלבד זאת נראה כי הסוחרים ממתינים לפרסום שיעור הריבית של הבנק המרכזי האירופאי (BOE) אשר יתפרסם ביום חמישי ונראה כי ישאר על רמתו הנוכחית של 2.25% .

יין

במהלך הלילה נחלש המטבע היפני ונסחר כעת סביב רמות של 114.55 אל מול הדולר.

שר האוצר של יפן טוען כי שער היין גבוה מדי ופוגע ביצוא, ומאמין כי היין יחלש בימים הקרובים. יתר על כן הוסיף ואמר כי אם לא יקרה הדבר הוא אינו פוסל התערבות מוניטרית של הבנק המרכזי של יפן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה