2005: הטובה בעשור לענף הפרמצבטיקה הישראלי

יו"ר איגוד הכימיה והפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים, יוסף ברנע ציין כי בשנה שחלפה גדל יצוא תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה ב-18% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-7.6 מיליארד דולר
חזי שטרנליכט |

שנת 2005 היתה השנה הטובה ביותר בעשור האחרון לתעשיית הכימיה והפרמצבטיקה, שהגיעה אף למקום הראשון בצמיחת התעשייה. שנת 2006 יכולה להיות טובה יותר. כך אומר יוסף ברנע, יו"ר איגוד הכימיה והפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים במסיבת כתבים לרגל יום תעשיות הכימיה.

ברנע ציין, כי בשנת 2005 גדל יצוא תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה ב-18% לעומת השנה שקדמה לה והסתכם ב-7.6 מיליארד דולר; מכירות הענף לשוק המקומי גדלו אשתקד בכ-2% לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו ב-6.6 מיליארד דולר. סה"כ מכירות ענף הכימיה והפרמצבטיקה בישראל גדלו בשנת 2005 בכ-10% לעומת השנה שקדמה לה והסתכמו בכ-14.2 מיליארד דולרים.

ברנע ציין, כי גם במצבת כח האדם של הענף חל גידול. תעשיית הכימיה והפרמצבטיקה קלטה אשתקד 800 עובדים, (מהווה גידול של 3%). כיום מועסקים בענף 27,700 עובדים. עוד אמר, כי בשנת 2005 השקיעה התעשייה הכימית והפרמצבטית בארץ בציוד ומכונות, 420 מיליון דולר - גידול של 3% לעומת השנה שקדמה לה.

הוא ציין, כי הגידול ביצוא הענף נובע בעיקר מהבשלת השקעות שנעשו בתעשייה הכימית והפרמצבטית הגנרית בישראל וכן בשל מאמצי שיווק וחיפוש לקוחות חדשים בחו"ל. גם צמיחת התעשייה הכימית והפרמצבטית בעיקר בתחום הדשנים, תרמה אף היא לגידול ביצוא הענף, אמר ברנע.

ברנע גילה, כי נמשכת התופעה של מעבר חברות כימיה ותרופות לחו"ל, וכי כיום פועלות שם יותר מ-25 חברות הנמצאות בבעלות ישראלית, בעיקר בסין, ברזיל, הולנד, אנגליה, ארה"ב ועוד. המעבר לחו"ל הוא בעיקר בשל העדר השקעות בתשתיות בתעשייה הכבדה בארץ, שיבושים במשק וקיומה של סביבה עסקית אוהדת יותר בחו"ל.

ברנע מסר, כי בשנת 2005 נקנו עוד 5 חברות כימיה ופרמצבטיקה בחו"ל בהיקף כספי של כ-7.7 מיליארד דולר. הוא ציין, כי ב-11 השנים האחרונות השקיעה התעשייה הכימית כ-11 מיליארד דולר ברכישת חברות ומפעלים במדינות שונות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה