וול סטריט חתמה בירידות קלות: דל הכבידה על הנאסד"ק
המדדים המובילים בוול סטריט חתמו את יום המסחר האחרון בשבוע בירידות שערים קלות. במרכז המסחר היו תחזיותיה של יצרנית המחשבים הגדולה בעולם, דל, אשר לא עמדו בציפיות בשווקים והכבידו על מדד הטכנולוגיה. עוד ברקע למסחר היום, עליה מעבר לתחזיות במדד המחירים ליצרן, אשר עלולה להצית חששות מחודשים לאינפלציה בכלכלה האמריקנית, גורם אשר עשוי למנוע מהבנק הפדרלי לעצור את תהליך העלאת הריביות בארה"ב. כמו כן, במרכז העניינים היו מחירי הנפט אשר טיפסו בכ-2.2% בבורסת הסחורות של ניו יורק וסגרו ברמה של 59.75 דולר לחבית. מחירי הזהב המשיכו בדשדוש של הימים האחרונים וחתמו בעליה של 1.1% לרמה של 554.8 דולר לאונקיה.
מדד הנאסד"ק סגר בירידה של 0.53% לרמה של 2,282 נקודות, מדד הדאו ג'ונס ירד קלות 0.07% לרמה של 11,112 נקודות.
עוד ברקע למסחר - היום, כבכל יום שישי השלישי בחודש, התקיימה בוול סטריט פקיעת האופציות על מדדים ומניות. למשקיע הממוצע אין סיבה להתרגשות מיוחדת מימים אלו, אך מאחורי הקלעים יפעילו כותבי האופציות, אשר לרוב הינם גופים גדולים בעלי ממון רב, מאמצים רבים בנסיונם לנווט את המניות לנקודה האופטימלית עבורם בעת סגירת המסחר.
נזכיר, כי אמש חתמו המדדים המובילים בוול סטריט את יום המסחר בעליות שערים נאות. יו"ר הפד החדש, בן ברננקה שידר אתמול (ה') אופטימיות בנאומו מול הוועדה של הסנאט לגבי מצבו של המשק האמריקני.
זירת הנפט, כאמור, ריכזה היום עניין רב. ההערכות הן כי ארגון אופ"ק עשוי לקצץ את תפוקתו בשיעור של עד מיליון חביות ליום. שר האנרגיה של ונצואלה, רפאל רמירז אמר אתמול (ה'), כי ברמת הביקוש הנוכחית לנפט, קיימת תפוקה עודפת של כמיליון חביות ליום. "לדעתי עלינו לקצץ את התפוקה בשיעור של בין 500 אלף חביות למיליון חביות", אמר רמירז. שרי הנפט של אופ"ק צפויים להתכנס בעוד כשבועיים כדי לדון בשינוי מכסות תפוקת הנפט של חברות הארגון. נזכיר, כי ונצואלה הינה יצרנית הנפט הרביעית בגודלה באופ"ק.
נתוני מאקרו
נתון מאקרו חשוב אשר פורסם היום הינו מדד המחירים ליצרן (PPI) לחודש ינואר. הצפי בשווקים היה לעליה של 0.2% במדד, זאת לעומת עליה של 0.6% בדצמבר, אך בפועל נרשמה עליה מעט חזקה יותר של 0.3%. מדד ה"ליבה", המחושב בנטרול מחירי המזון והאנרגיה התזזיתיים, זינק בינואר ב-0.4%, העליה החדה ביותר מאז חודש ינואר אשתקד, בו נרשמה עליה של 0.6%. מדובר בעליה גבוהה מן התחזיות בשווקים, אשר צפו עליה של 0.2% בלבד.
אוניברסיטת מישיגן פירסמה היום את תוצאות המקדימות של מדד סנטימנט הצרכנים לחודש פברואר. המדד הצביע על חולשה ניכרת כשירד לרמה של 87.4, זאת מרמה של 91.2 בחודש ינואר, כשברקע קפיצה מעלה במחירי הדלק וירידות שערים בבורסה האמריקנית. מדובר בהפתעה שכן השווקים ציפו דווקא לעליה קלה לרמה של 91.5.
אמריקניות במרכז
דל (DELL), יצרנית המחשבים האישיים הגדולה בעולם, השילה היום 5% לרמה של 30.36 דולר. החברה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר את דוחו"תיה לרבעון הרביעי. בשורה התחתונה, הציגה דל זינוק של 52% ברווח שהסתכם ב-1.01 מיליארד דולר, או 43 סנט למניה, לעומת רווח של 667 מיליון דולר, או 26 סנט למניה בתקופה המקבילה, אשתקד. החברה הציגה שיא בהכנסות, שהסתכמו ב-15.2 מיליארד דולר, גידול של 13% לעומת הרבעון המקביל ומעל לתחזיות האנליסטים להכנסות של 14.8 מיליארד דולר.
הסיבה העיקרית לירידה במניות החברה הינה התחזיות שסיפקה לרבעון הראשון של 2006, אשר לא עמדה בציפיות בשווקים. ברבעון הראשון חוזה דל הכנסות של 14.2-14.6 מיליארד דולר, מתחת לציפיות ל-14.73 מיליארד.
ישראליות בוול סטריט
אנסרס (ANSW), גלגולה החדש של חברת גורונט, צנחו היום בשיעור של 8.5% לרמה של 12.52 דולר. ברקע לירידה החדה, החברה דיוחחה אמש לאחר סגירת המסחר על תוצאותיה הרבעוניים. ברבעון הרביעי של רשמה אנסרס הכנסות של 889 אלף דולר, גידול של 58% לעומת הרבעון השלישי, אך עם זאת רשמה החברה גידול של 61% בהפסד התפעולי לרמה של 1.9 מיליון דולר.
מניות ענקית הפרמצבטיקה הגנרית, טבע (TEVA) סגרו בעליה של 0.35% לרמה של 41.5 דולר. מניות החברה ממשיכות לרכז עניין היום לאחר שאמש עלו ב-0.4% כשברקע הודעה כי החברה קיבלה אישור מותנה מרשות המזון והתרופות האמריקנית לייצור תרופת הרבאפראזול סודיון במינון של 20 מ"ג, בשחרור מושהה. מדובר בגרסה גנרית לתרופת האסיפקס של חברת אייסאי. מניות החברה עלו אמש בכ-0.4% לשער של 41.34 דולר.
גם חברת נס טכנולוגיות (NSTC) המשיכה לרכז עניין היום וסגרה בעליה של 1.1% לרמה של 11.15 דולר, זאת בהמשך לעליה של 1.1% מאמש בעקבות הדוחו"ת שפרסמה. החברה היכתה את התחזיות המוקדמות ודווחה על תוצאות שיא ברבעון הרביעי של 2005 ועל תוצאות שיא שנתיות וסיפקה תחזיות אופטימיות לעתיד.
מניית אן.די.אס (NNDS) שעלתה אמש ב-3.3%, הוסיפה היום 0.1% לרמה של 45.9 דולר. בית ההשקעות פסגות-אופק העלה אמש את המלצתו למניה מ"תשואת שוק" ל"תשואת יתר" ואף העלה את מחיר היעד מ-44 דולר ל-50 דולר.
מניות אורמת צנחו היום בשיעור של 7.3% לרמה של 35.64 דולר, בכך המשיכו המניות במגמה השלילית של הימים האחרונים והשלימו ירידה של קרוב ל-20% בתוך שלושה ימי מסחר.